...

28 januari 2022

 

Kinderen niet meer naar school! Coronavirus

https://nos.nl/uitzending/48533-nieuwsuur.html

Uitzending NOS Nieuwsuur  nog eens kijken of terugkijken zie link hierboven

 

Baudet riep de kamerleden op tot overleg op zondag ivm de scholen die nog steeds open zijn…
Niemand wilde morgen in gesprek…want vrije dag!?
Schandalig.

Houd je kinderen thuis!!!

Dat moet je niet laten afhangen van een handjevol ministers!

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/40-a-50-nederlandse-coronapatienten-op-intensive-cares-meer-dan-de-helft-is-onder-de-vijftig~a058aad2/

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/willem-alexander-en-maxima-ontmoetten-indonesische-ministers-die-getest-worden~a7607003/

—————————————————————

Een jongen van 16 ligt op de intensive care ivm het coronavirus.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5056536/sehraz-breda-coronavirus-16-intensive-care-besmet-covid19

 

Het begon met hoofdpijn en misselijkheid

Donderdagavond 5 maart werd Sehraz, die werkzaam is als kapper, ziek. Hij had last van misselijkheid en kreeg flinke hoofdpijn. De 16-jarige jongen is volgens zijn familie nooit ziek, de laatste keer dat hij koorts had konden zij zich niet eens herinneren.

Daarom maakte Sehraz voor de zekerheid een afspraak bij de huisarts. Vorige week vrijdag mocht hij langskomen.

Sehraz was zichzelf niet meer

‘Het is gewoon een buikgriep’, zei de dokter tegen Sehraz. De jongen ging weer naar huis, maar het ging steeds slechter met hem. Zo slecht, dat Babor en Razia vonden dat hun broertje zichzelf niet meer was. Razia: “Hij lag al dagen op bed, en normaal gaat hij ook bij een verkoudheid altijd door. Dit was niets voor hem.”

De moeder van Sehraz vroeg zich vanaf de eerste dag al af of haar zoon geen corona had. Met die gedachte, en de verslechterde toestand van Sehraz, werd de jongen door zijn familie zondagavond naar de huisartsenpost gebracht. Razia: “We moesten buiten wachten, omdat we hadden aangegeven dat het misschien corona was. Maar ook daar gaven ze aan dat hij gewoon goed moest uitzieken.”

Die nacht belde Sehraz zijn familie weer op: hij had constant last van flinke steken op zijn borst en had veel moeite met ademhalen. “Toen werd mijn vader echt boos: hij wilde dat Sehraz beter gecontroleerd zou worden. Via onze huisarts zijn we uiteindelijk toch naar de spoedeisende hulp gebracht en daar zagen ze gelukkig dat het echt niet goed met hem ging.”

Lees ook:   Haarverlies en kaalheid/ Edgar Cacye

‘Hij raakte helemaal in paniek’

De jongen werd op allerlei ziektes getest, zo werd ook onderzocht of hij het coronavirus had. Woensdag kwam de definitieve uitslag: Sehraz bleek besmet. Hoe hij het heeft opgelopen is nog altijd niet duidelijk. “Toen ze het aan mijn broertje vertelden, raakte hij helemaal in paniek. Hij begon te huilen en vroeg zich af waarom juist hij het had opgelopen.”

Sehraz werd aan de beademing gelegd in een ziekenhuis in Breda, maar moest uiteindelijk vanwege zijn toestand overgeplaatst worden naar de intensive care in Rotterdam. Daar is hij nu kunstmatig in slaap gebracht.

Familie kan nu alleen maar afwachten

Razia, Babor en alle andere familieleden moeten nu afwachten. In de tussentijd willen ze dit verhaal naar buiten brengen, want wat zij meemaken, willen ze een ander besparen. “Het is belangrijk dat heel Nederland dit hoort, dat Nederland wakker wordt.”

Ze willen twee dingen meegeven. “Allereerst: denk er niet te makkelijk over. Ga niet meer de kroeg in, luister naar de adviezen. Blijf het liefst gewoon thuis en wees voorzichtig. Dit is geen gewone griep. Natuurlijk kan het voor de één makkelijk uitpakken en zul je alleen hoesten. Maar het kan ook zo aflopen zoals bij Sehraz. Je hoeft niet per se oud te zijn om ziek te worden.”

Pas goed op jezelf allemaal!

 

Gerelateerde berichten