web analytics

Waterpokken en zonlicht

Vergeet niet dat “Pravda.Ru” sprak over het feit dat zonlicht een schadelijk effect heeft op waterpokkeninfectie.

Spotted dog. I like the pattern ...

Zonlicht kan de verspreiding van waterpokken voorkomen. Deze conclusie werd getrokken door een team van wetenschappers van de Universiteit van Londen, meldt de luchtmacht.

In een studierapport gepubliceerd in het tijdschrift Virology, schrijven experts dat waterpokken minder gebruikelijk is in regio’s met hoge niveaus van ultraviolette straling. Het blijkt dat zonlicht virussen op de huid inactiveert, waardoor ze moeilijk het lichaam kunnen binnendringen.

Zoals artsen uitleggen, is waterpokken een acute infectieziekte die zich verspreidt door druppeltjes in de lucht tijdens het praten, hoesten, niezen, maar de belangrijkste bron is contact met specifieke blaasjes op het lichaam.

Het vermogen van UV-stralen om het waterpokkenvirus op de huid te inactiveren is al lang bekend, en volgens onderzoeksleider Dr. Phil Rice van St. George’s University in Londen verklaart dit feit waarom waterpokken in tropische landen minder gebruikelijk en moeilijker over te brengen zijn van persoon op persoon, schrijft RBC. Dit kan ook verklaren waarom de ziekte vaker voorkomt tijdens het koude seizoen in gematigde landen, zoals het Verenigd Koninkrijk.

De stad voegt eraan toe dat een ernstige uitbraak van waterpokken is geregistreerd in de regio Feodosia op de Krim. De meeste geïnfecteerden zijn kinderen van 8 tot 16 jaar oud. Volgens artsen is de toename van de morbiditeit te wijten aan het feit dat de bevolking al lange tijd niet is gevaccineerd. ”

“Inderdaad, in Feodosia, is het meest urgente probleem nu waterpokkenziekten,” zei Irina Makarova, plaatsvervangend hoofd van de Feodosia Health Department for Health, tegen Komsomolskaya Pravda. Er is geen reden om je zorgen te maken, het is beter om waterpokken in de kindertijd uit te stellen. ”

Lees ook:   Langdurig gebruik van masker kan bijdragen aan longkanker in een vergevorderd stadium

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/showbiz/1102790-sun/

Gerelateerde artikelen

Back to top button