...

16 juni 2021

 

Osteoporose – Edgar Cayce

OSTEOPOROSE
Osteoporose, of poreus bot, is een ziekte die wordt gekenmerkt door een lage botmassa en structurele achteruitgang van botweefsel, wat leidt tot botbreekbaarheid en een verhoogde gevoeligheid voor fracturen. Osteoporose is een belangrijke onderliggende oorzaak van botbreuken bij postmenopauzale vrouwen en ouderen in het algemeen. Een val, klap of hefbeweging die de gemiddelde persoon niet zou kneuzen of belasten, kan gemakkelijk een of meer botten doen breken bij een persoon met ernstige osteoporose.

Osteoporose is een groot probleem voor de volksgezondheid. Hoewel alle botten worden aangetast, zijn fracturen van de wervelkolom, pols en heup typisch en het meest voorkomend. Het risico op het ontwikkelen van osteoporose neemt toe met de leeftijd en is hoger bij vrouwen dan bij mannen en bij blanken dan bij zwarten. De oorzaak lijkt te liggen in de mechanismen die ten grondslag liggen aan een accentuering van het normale verlies van bot, dat volgt op de menopauze bij vrouwen en komt voor bij alle personen met de leeftijd.

Preventie van fracturen bij gevoelige patiënten is het primaire doel van interventie. Inactiviteit leidt tot botverlies. Sommige recente studies suggereren dat gewichtsbeweging botverlies kan verminderen. Bescheiden gewichtdragende oefeningen, zoals wandelen, worden aanbevolen. Strategieën om vallen te voorkomen zijn belangrijk bij oudere patiënten die om verschillende redenen vaak kunnen vallen, bijvoorbeeld door geneesmiddelen. Specifieke milieu-ingrepen kunnen gevaren voor het huis minimaliseren die de kans op vallen vergroten.

Standaard medische behandeling voor osteoporose omvat het verzekeren van oestrogeenvervanging bij postmenopauzale vrouwen, adequate voeding inclusief een elementaire calciuminname van 1.000-1.500 mg per dag, en een programma van bescheiden gewichtdragende oefeningen. (National Institutes of Health)

HET PERSPECTIEF VAN EDGAR CAYCE OP OSTEOPOROSE
Edgar Cayce gaf verschillende metingen voor personen die in het profiel voor osteoporose passen. Het lezen van 1158-30 werd bijvoorbeeld gegeven voor een eenenvijftig-jarige vrouw die klaagde over “voortdurend knarsen van botten”. Edgar Cayce merkte haar calciumtekort op en raadde aan om het calcium in de voeding te verhogen in aanvulling op een supplement dat gemakkelijk opgenomen calcium bevat. Let ook op de aanbeveling voor een massage met arachideolie die gebruikelijk was voor personen met gewrichtsproblemen.

(Q) Ontbreekt er een element in mijn systeem dat het continu kraken van mijn botten toestaat? Zo ja, wat? Kunnen botbreuken worden verholpen? Hoe?
(A) Calcium ontbreekt. Dit kan worden toegevoegd door het dieet, maar ook als aanvulling op het gebruik van CALCIOS. Neem precies die hoeveelheid die een cracker elke dag gedurende vijf dagen dun bedekt – eenmaal per dag. Vertrek dan vijf dagen. Neem het vervolgens opnieuw gedurende vijf dagen. Herhaal deze procedure minstens drie tot zes keer. We nemen het liever op deze systematische manier.
Ook wanneer de hydrotherapie of masseurbehandelingen worden genomen, grondig inwrijven met pinda-olie – vooral in de gewrichten en over de ribben en langs de wervelkolom. (1158-30)

Voor een vrouw van vijfenzestig jaar die leed aan een gebroken rechterarm in de buurt van de schouder, merkte Edgar Cayce het “gebrek aan voldoende calcium” op en schreef Calcios als calciumsupplement voor:

Hoewel er sprake is van een aandoening van de breuk, is er nog steeds onvoldoende calcium in de bloedstroom om een ​​perfecte unie te maken of om de verstoring in de spierkracht en de pees rond de rand van de rand van de rand te verwijderen. de elleboog en door het spiercentrum of het klevende deel naar het bot door een deel van de schouder.
Voor een periode van ten minste drie containers van hetzelfde, zouden we consequent de eigenschappen in Calcios nemen. Neem dit eenmaal per dag, ongeveer de hoeveelheid die voldoende is om over een wafer of een Sunshine-cracker te verspreiden. Het zou beter zijn om dit op deze manier te doen. (1736-5)

Het lezen van 1736-5 gaf verdere instructies voor het verbeteren van de systemische werking voor betere eliminaties, circulatie en assimilaties. Een mild laxeermiddel, colonirrigaties en een speciaal dieet werden aanbevolen om het systeem te reinigen. Om te helpen bij de genezing van de gebroken arm, werd een specifieke massageprocedure voorgesteld die het gebruik van een verzadigde oplossing van zout en appelazijn inhield. De oplossing was om voorzichtig in de getroffen schouder en arm te worden gemasseerd.

Lees ook:   Dit zijn de symptomen van het coronavirus

De zout- en azijnmassage werd ook aanbevolen voor een vrouw van vijfenvijftig jaar met een gebroken pols. In dit geval merkte Edgar Cayce op dat er een “gebrek aan eigenschappen nodig was om het systeem aan te vullen”. Dieetaanbevelingen voor deze vrouw waren gericht op het verhogen van calcium en fosfor. Een glandulair stimulerend middel (Atomidine) werd ook voorgeschreven:

Zoals we zien, bevinden die aanpassingen van het ongeval zoals hier aangegeven zich in een natuurlijke positie; en tenzij door het gebruik van hetzelfde of door het ontbreken van de eigenschappen die nodig zijn voor het aanvullen in het systeem van de vitale krachten die nodig zijn om een ​​perfecte vereniging te vormen, deze correct en in orde moeten zijn.
We zullen merken dat het nemen van kleine hoeveelheden Atomidine het meest nuttig zal zijn voor het lichaam; twee minima (niet meer dan dit) in een glas water, nacht en ochtend.
We vinden ook dat het goed zou zijn om veel van die voedingsmiddelen te hebben die een overvloedige voorraad (hoewel geen overvloed) calcium bevatten, ook fosfor.
Daarom is het nuttig om de schelpdieren te eten (OP voorwaarde dat deze erg vers zijn). Gebruik schorseneren; die misschien al in dit speciale seizoen worden bereid, en de groenten die van de vroege LENTE aard zijn; zoals uien (de kleinere soort), radijs, erwten. Natuurlijk moeten de meeste hiervan in blik worden ingeblikt; en zijn goed, mits niet ingeblikt met benzoaat van frisdrank. Deze zouden een grote portie in het dieet moeten zijn. (243-19)

Op basis van deze metingen zijn hier enkele basistherapieën die worden aanbevolen voor de behandeling van osteoporose:

DIEET AANVULLING: Het gebruik van een gemakkelijk geassimileerd calciumsupplement zoals Calcios wordt aanbevolen. Atomidine kan nuttig zijn als een klierstimulans. Omdat Atomidine jodium bevat, mag het alleen worden ingenomen onder toezicht van een arts.
INTERNE REINIGING: Om te helpen met interne reiniging, worden hydrotherapie (inclusief irrigatie van de dikke darm) en een reinigingsdieet van vers fruit en groenten aanbevolen. Milde laxeermiddelen kunnen nuttig zijn als constipatie een probleem is.
MASSAGE: massage met arachideolie wordt aanbevolen. Voor personen die herstellen van een blessure, kan zout- en azijnmassage nuttig zijn.
DIEET: Het Basic Cayce-dieet is bedoeld om assimilatie en eliminatie te verbeteren. Het dieet is sterk gericht op het handhaven van een juiste alkalische / zure balans, terwijl voedsel dat toxiciteit produceert en het systeem afvoert wordt vermeden. In wezen bestaat het dieet hoofdzakelijk uit fruit en groenten, terwijl gefrituurd voedsel en geraffineerde koolhydraten (“junk food”) worden vermeden. Bepaalde voedselcombinaties worden benadrukt. Voedingsmiddelen die calcium en fosfor bevatten worden ook benadrukt.
GEMATIGDE OEFENING: Matige lichaamsbeweging is een belangrijk aspect van evenwichtig leven. Edgar Cayce raadde vooral wandelen aan als een nuttige oefening. Een dagelijkse wandeling na het avondeten is een goede plek om te beginnen.
ATTITUDES EN EMOTIES: De mentale en emotionele aspecten van healing worden vaak besproken in de Cayce-metingen. Vooral een houding van verlangen en genezing verwachten te zijn is belangrijk. Een positieve mentale en emotionele houding en kan worden gecreëerd en behouden door te focussen op een hoog doel (ideaal) om te genezen.
Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten