21 januari 2021

 

Autisme – Edgar Cayce

AUTISME
Autisme is geen ziekte, maar een ontwikkelingsstoornis van de hersenfunctie. Mensen met klassiek autisme vertonen drie soorten symptomen: verminderde sociale interactie, problemen met verbale en non-verbale communicatie en verbeelding, en ongebruikelijke of ernstig beperkte activiteiten en interesses. Symptomen van autisme verschijnen meestal tijdens de eerste drie jaar van de kindertijd en blijven het hele leven doorgaan. Hoewel er geen remedie is, kan passend beheer een relatief normale ontwikkeling bevorderen en ongewenst gedrag verminderen. Mensen met autisme hebben een normale levensverwachting.

Autisme treft naar schatting twee tot tien van elke 10.000 mensen, afhankelijk van de gebruikte diagnostische criteria. De meeste schattingen die mensen met vergelijkbare aandoeningen omvatten, zijn twee tot drie keer groter. Autisme treft mannen ongeveer vier keer zo vaak als vrouwen, en is over de hele wereld gevonden bij mensen van alle rassen en sociale achtergronden.

Autisme varieert sterk in ernst. De ernstigste gevallen worden gekenmerkt door extreem repetitief, ongewoon, zelfbeschadigend en agressief gedrag. Dit gedrag kan in de loop van de tijd aanhouden en zeer moeilijk te veranderen blijken te zijn, wat een enorme uitdaging vormt voor diegenen die moeten leven, behandelen en lesgeven aan deze personen. De mildste vormen van autisme lijken op een persoonlijkheidsstoornis geassocieerd met een waargenomen leerstoornis.

Het kenmerk van autisme is verminderde sociale interactie. Kinderen met autisme reageren mogelijk niet op hun naam en kijken vaak niet naar andere mensen. Dergelijke kinderen hebben vaak moeite met het interpreteren van de toon of gezichtsuitdrukkingen en reageren niet op de emoties van anderen of kijken naar de gezichten van anderen op aanwijzingen over passend gedrag. Ze lijken zich niet bewust van de gevoelens van anderen tegenover hen en van de negatieve impact van hun gedrag op andere mensen.

Veel kinderen met autisme nemen deel aan repetitieve bewegingen zoals schommelen en krullen van het haar, of aan zelfbeschadigend gedrag zoals bijten of bonzen met het hoofd. Ze beginnen ook later te praten dan andere kinderen en kunnen bij zichzelf naar zichzelf verwijzen in plaats van ‘ik’ of ‘mij’. Sommigen spreken met een zingende stem over een beperkt aantal favoriete onderwerpen, met weinig aandacht voor de interesses van de persoon met wie ze praten.

Mensen met autisme hebben vaak abnormale reacties op geluiden, aanraking of andere sensorische stimulatie. Velen vertonen verminderde gevoeligheid voor pijn. Ze kunnen ook buitengewoon gevoelig zijn voor andere sensaties. Deze ongewone gevoeligheden kunnen bijdragen aan gedragssymptomen zoals weerstand tegen knuffelen.

Autisme wordt geclassificeerd als een van de diepgaande ontwikkelingsstoornissen. Sommige artsen gebruiken ook termen als “emotioneel gestoord” om mensen met autisme te beschrijven. Omdat het sterk varieert in ernst en symptomen, kan autisme niet worden herkend, vooral bij licht getroffen personen of bij mensen met meerdere handicaps. Onderzoekers en therapeuten hebben verschillende sets diagnostische criteria voor autisme ontwikkeld. Enkele veelgebruikte criteria zijn:

Afwezigheid of aantasting van fantasierijk en sociaal spel
Verminderd vermogen om vrienden te maken met leeftijdsgenoten
Verminderd vermogen om een ​​gesprek met anderen aan te gaan of te onderhouden
Stereotypie, repetitief of ongebruikelijk taalgebruik
Beperkte belangenpatronen die abnormaal zijn qua intensiteit of focus
Blijkbaar niet-flexibele naleving van specifieke routines of rituelen
Preoccupatie met delen van objecten
Omdat gehoorproblemen kunnen worden verward met autisme, moeten kinderen met een vertraagde spraakontwikkeling altijd hun gehoor laten controleren. Kinderen hebben soms een verminderd gehoor naast autisme.

Autisme heeft geen enkele oorzaak. Onderzoekers geloven dat verschillende genen, evenals omgevingsfactoren zoals virussen of chemicaliën, bijdragen aan de aandoening.

Symptomen bij veel kinderen met autisme verbeteren met interventie of naarmate de kinderen ouder worden. Sommige mensen met autisme leiden uiteindelijk een normaal of bijna normaal leven. Uit rapporten van ouders van kinderen met autisme blijkt echter dat de taalvaardigheden van sommige kinderen vroeg in het leven achteruitgaan, meestal vóór de leeftijd van drie. Deze regressie lijkt vaak gekoppeld aan epilepsie of epilepsie-achtige hersenactiviteit. Adolescentie verergert ook gedragsproblemen bij sommige kinderen met autisme, die depressief of steeds onhandelbaarder kunnen worden. Ouders moeten klaar zijn om de behandeling aan te passen aan de veranderende behoeften van hun kind.

Vanuit een standaard medisch perspectief is er momenteel geen remedie voor autisme. Therapieën of interventies zijn ontworpen om specifieke symptomen bij elk individu te verhelpen. De best bestudeerde therapieën omvatten educatieve / gedrags- en medische interventies. Hoewel deze interventies autisme niet genezen, brengen ze vaak aanzienlijke verbetering teweeg.

(Opmerking: de bovenstaande informatie is afkomstig van National Institutes of Health Publication No. 96-1877)

HET EDGAR CAYCE-PERSPECTIEF VOOR AUTISME
Edgar Cayce gaf verschillende metingen voor personen met autistische kenmerken. Omdat Edgar Cayce meer geïnteresseerd was in het unieke van elk individu dan in diagnostische labels, kunnen we niet zeker zijn of deze gevallen representatief zijn voor autisme. Het woord autisme werd nooit gebruikt in enige lezing of correspondentie. Beschrijvingen van gedrag en functioneren suggereren echter dat bepaalde personen die metingen hebben ontvangen mogelijk autisme hebben gehad.

Opmerkelijk zijn drie metingen gegeven voor een achtjarig meisje (2253), indicatief voor autisme.

(Q) Waarom praat ze niet?
(A) Deze reactie, of refractaire reactie in het systeem, voorkomt de samentrekking in de spierkrachten die te maken hebben met de plexus van het secundaire hart naar het centrale zenuwstelsel. Dit is direct naar de vocale box. In de correcties in het 3e en 4e dorsale en het 2e en 3e cervicale, zal dit worden gestimuleerd, zie je? zoals later nodig zal zijn om langs de buis van Eustachius te stimuleren voor de reactie daar, zie je? Dit NIET in het begin. De manipulaties die we minstens drie keer per week zouden maken,

(Q) Waarom wringt ze haar handen?
(A) Zenuwreactie. Wanneer deze komen, is er een vorm van expressie – en in de poging om een ​​uitlaatklep te vinden voor dat ONGEWELDIG voelde, het gebrek aan weten WAT te doen – zie je?
(Q) Zal ze ooit een gesproken suggestie kunnen begrijpen en uitvoeren?
(A) Ze zal, als deze [behandelingen] worden uitgevoerd zoals is uiteengezet.
(Q) Waar zal de eerste verbetering worden opgemerkt?
(A) De geleidelijke ontspanning en NIET zo nerveus.
(Q) Zijn haar hersenen in orde of gewoon slapend?
(A) Gewoon inactief. (2253-1)

Edgar Cayce traceerde de oorzaak van de aandoening tot druk langs de wervelkolom waar zenuwplexus de werking van het systeem coördineert. Incoördinatie van het zenuwstelsel resulteerde in een verstoring van de ‘fantasierijke zenuwkrachten van het lichaam’ waardoor het kind ‘overgevoelig’ werd.

Zoals we vinden, bestaat de druk voornamelijk in die van het sacrale, het lagere dorsale en het GEHEEL van de cervicale gebieden. Deze worden vooral gezien in de 4e LUMBAR-plexus, die coördinatie in de sympathische en cerebro-spinale impulsen voorkomt; terwijl die van de centrale of onderste dorsale, sympathiek met de bovenste of 4e en 5e dorsale, die impulsen naar de centrale zenuwkracht verhinderen om enige reactie in deze richting te veroorzaken, en weinig of geen reactie wordt gezien in die van een refractaire reactie, behalve als het door impulsen in de fantasierijke zenuwkrachten van het lichaam komt. Vandaar dat die neigingen van het lichaam te gevoelig zijn voor bepaalde trillingen die kunnen ontstaan, zonder de juiste coördinatie, zelfs met HERSENEN-impulsen over WAT de reactie ZOU moeten zijn. Vandaar dat het lichaam vaak reageert op een manier die blijkbaar direct tegenovergesteld is aan wat van vrijwillige of onvrijwillige refractaire of refractie zou worden verwacht. (2253-1)

Osteopathische manipulaties om de druk te verlichten werden aanbevolen. Een milde, natuurlijke kruidenformule (met mayblossom en ginseng) werd voorgesteld om het kind te kalmeren en te verdoven. Een energiegeneesmiddel (Radial Appliance) werd voorgeschreven om het systeem te coördineren.

Hypnotische suggestie werd in dergelijke gevallen consequent aanbevolen. Edgar Cayce gebruikte soms de uitdrukking “suggestieve therapeutica” om een ​​eenvoudige, natuurlijke vorm van suggestie te beschrijven. Suggestie werd aanbevolen om de gebruikelijke, onvrijwillige handwringing en het gebrek aan normale ontwikkeling aan te pakken:

… terwijl het lichaam in slaap valt – het gepraat, het kalmerende effect, de verbeteringen door het psychopathische effect dat door suggestie kan worden gecreëerd als het lichaam gaat slapen. Zoiets als dit, hoewel het kan worden aangepast aan degene die hetzelfde geeft. Maak niet hetzelfde als rote, of als iets om te zeggen, maar met dat intense verlangen om een ​​kanaal van hulp en hulp aan het individu te zijn:
ALS U (het kind bij ZIJN EIGEN naam noemt, dat het zelfs op enige vorm van suggestie reageert) ALS U IN EEN RUSTIGE RESTFUL SLAAP ZINKT, ZULLEN DE ORGANEN VAN HET LICHAAM ZO FUNCTIE GEBRUIKEN DAT HET ZEER BESTE IN DE FYSIEKE EN GEESTELIJK ZIJN, DAT DE REACTIE GEEFT DIE EEN NORMALE ACTIVITEIT ZAL ZIJN VOOR DE ORGANEN VAN HET SENSORISCH SYSTEEM. (2253-2)

(Q) Is er iets dat we kunnen doen om haar te laten stoppen met haar handen te wringen?
(A) Alleen het toepassen van die dingen die de huidige zenuwreacties in het systeem zullen veranderen, zal hetzelfde veranderen. DIT lichaam zou goed zijn als de suggesties worden gedaan onder invloed van hypnose of auto-suggestie aan het lichaam terwijl het slaapt. Dit moet worden gedaan door iemand die sympathiseert met de activiteiten van het lichaam en DIT zou dergelijke stress op het algemene systeem verlichten. (2253-3)

Hoewel we in dit geval geen langetermijndocumentatie hebben, merkte een brief van mevrouw Pope van de Rosehill School (waar het kind verbleef) op: “Ik denk dat ze merkbaar is verbeterd en meer omdat ze de batterij heeft gehad, hoewel al zo kort gebruikt. ”

Lees ook:   Mensen leven langer als ze fietsen

Vier metingen werden gegeven voor een negentienjarige man [2014] die “abnormaal ongeveer elf jaar” was geweest en die zich herhaalde, onwillekeurige bewegingen en antisociaal gedrag vertoonde:

(Q) Wat is de reden voor en wat kan worden gedaan voor de gewoonte-reactie die hij heeft; zoals het spuwen, het naar beneden trekken van de mond en het zwaaien van de vingers voor zijn neus en mond?
(A) Dit zijn, zoals aangegeven, reflexen door het sensorische zenuwstelsel; gebrek aan coördinatie tussen impulsen en de geleide of gerichte krachten in de mentale reacties daarvan.
Blijf op de hoogte van de aangegeven toepassingen voor correcties, doe de suggesties en probeer niet met geweld te controleren! (2014-3)

(Q) Zou je adviseren hem te berispen of te slaan, wanneer hij zo onbeheersbaar is? of welke methode zou u adviseren?
(A) Geduld, vriendelijkheid, zachtheid, altijd; helemaal niet op schelden of kwellen. Maar in cajoling, en in vriendelijkheid en geduld zijn dit de manieren.
Vergeet niet dat deze voorwaarden voor doeleinden zijn. Hoewel ze zeer beproevend worden voor de individuen die proberen te voorzien in de behoeften van het lichaam, weet dat deze ook doelmatig zijn in uw eigen ervaring.
(Q) Is deze koppige, frisse en ongehoorzame houding te wijten aan zijn kwaal?
(A) vanwege de aandoening; anders zouden er andere maatregelen worden aangegeven. En bij de opbouw van het lichaam moet er een reactie zijn op vriendelijkheid en zachtaardigheid en liefde – meer dan op kracht, macht, macht, haat of schelden. (2014-2)

Nogmaals, deze reeks metingen beschreef de coördinatie van het zenuwstelsel met betrekking tot het sensorische zenuwstelsel. Drukken langs de wervelkolom en in de buikzenuwplexus geassocieerd met het spijsverteringsstelsel werden genoteerd. Er werden gesuggereerde ricinusoliepakketten en spinale manipulaties voorgesteld om de druk te verlichten en het zenuwstelsel te coördineren. De Radial Appliance werd ook aanbevolen om te helpen bij de coördinatie. Een milde laxerende thee werd voorgeschreven om eliminaties door de dikke darm te verbeteren, omdat chronische constipatie een probleem was.

Voor de gedragsproblemen en algemene pathologische aandoeningen werden suggestieve therapieën aanbevolen:

(Q) Wat voor soort suggestie zou u aanbevelen?
(A) Zoals zojuist aangegeven, het type dat continu moet worden gegeven; van de scheppende krachten of God, – liefde die zich manifesteert door de activiteiten van het lichaam. Deze als behulpzame krachten zullen de verbeterde omstandigheden voor dit lichaam brengen. (2014-3)

De minimale follow-upcorrespondentie geeft niet aan of de aanbevelingen consequent werden toegepast of de uiteindelijke uitkomst in dit geval.

Een serie van twaalf lezingen werd gegeven voor een jong meisje (1179) dat zeven jaar oud was toen ze haar eerste lezing ontving. Haar lezingen en vervolgcorrespondentie suggereren mogelijk mild autisme. Haar lezingen beschreven een “supersenstief” systeem met psychische of fantasierijke neigingen:

Deze voorwaarden zijn eerder van ongebruikelijke aard; of het lichaam is fysiek en mentaal overgevoelig en de psychische krachten ontwikkelen zich veel sneller dan de lichamelijke functies. Of de lichaamsfuncties zijn van een zodanige aard dat de gevoeligheid van sommige bepaalde activiteiten door de nominale fysieke ontwikkelingen uitsluit. (1179-1)

Er zijn periodes waarin er ongewone activiteiten zijn in de psychische krachten van het lichaam. De fantasierijke reacties op het zintuiglijke en de externe krachten in de ervaring van het lichaam vinden soms fysieke expressie in gemoedstoestanden. (1179-7)

Het kind was enigszins teruggetrokken en moeilijk. De opmerking van haar moeder onmiddellijk na 1179-1: “Nu weet ik beter hoe om te gaan met dit kind, dat zo anders reageert dan mijn andere kinderen – ze is zo ongebruikelijk op zoveel manieren.”

De moeilijkheid van de moeder bij het omgaan met antisociaal gedrag van het kind werd opgemerkt:

Maak er GEEN probleem van met het lichaam! Adviseren met, maar niet enthousiast over of schelden noch de entiteit bewust maken van hetzelfde door constant zeuren of vasthoudendheid! En dit zal beter zijn, zo zal het worden gevonden, op ALLE manieren om het lichaam op ENIGE manier voor elke activiteit te IMPRESSEREN.
Zoals is aangegeven, is het lichaam overgevoelig en wordt het bewust gemaakt van de tekortkomingen van het zelf of de deugden van het zelf door er voortdurend op te drukken. Luister altijd naar de argumenten van de entiteit. Zeg nooit tegen haar mond te houden of te stoppen, maar luister ernaar! Parallel dan hetzelfde door raad als respecterend voor wat beter zou kunnen zijn als het in DIE richting parallel loopt. (1179-6)

Sociale terugtrekking en interpersoonlijke tekorten werden in de correspondentie aangehaald. Het kind had blijkbaar ook moeite met lezen.

Edgar Cayce beschreef problemen met het spijsverteringsstelsel die bijdroegen aan de moeilijke psychosociale ontwikkeling van dit kind. Verschillende spijsverteringshulpmiddelen en voedingssupplementen werden aanbevolen, waaronder Ventriculin, een voedingssupplement gemaakt van het maagweefsel van varkens.

Net als bij de andere hierboven genoemde gevallen werd het Radial Active-apparaat voorgesteld om te helpen bij de coördinatie van het zenuwstelsel. Spinale manipulaties werden aanbevolen. Een basisdieet, gericht op lichaamsbouw, werd benadrukt. In één lezing antwoordde Edgar Cayce op de vraag over het vervangen van tarwe door andere granen:

(Q) Moet het lichaam stoppen met het gebruik van tarweproducten en vervangt het ROYE BREAK, WITTE RIJST, HAVERMEEL GRAAN, BOEKWEIT EN CORNMEAL PANNEKOEKEN…
(A) Het zou goed zijn om het grootste deel van de tarweproducten stop te zetten, als deze andere worden gebruikt – en ze zijn allemaal heel goed om te worden gebruikt. (1179-5)

Hoewel suggestieve therapieën niet rechtstreeks werden genoemd, benadrukten de lezingen het belang van spirituele leiding aan het kind door Bijbelverhalen.

Volgens de correspondentie van haar moeder werd mevrouw 1179 op tweeëntwintigjarige leeftijd lerares en trouwde ze dertien jaar later.

Hoewel de bovengenoemde gevallen sterk variëren met betrekking tot symptomen en ernst, zijn enkele gemeenschappelijke thema’s het vermelden waard. In al deze gevallen concentreerde Edgar Cayce zich op coördinatie van het zenuwstelsel waarbij het sensorische zenuwstelsel betrokken was. Al deze individuen werden beschreven als overgevoelig (zelfs “supergevoelig”). Zenuwdrukken werden aangehaald als oorzakelijke factoren. Het manipuleren van de wervelkolom werd consequent aanbevolen, evenals het gebruik van de Radial Appliance om te helpen bij het balanceren en coördineren van het systeem.

Problemen met het spijsverteringsstelsel en het darmkanaal waren significant in twee van deze gevallen (1179 en 2014). Therapieën zoals pakjes abdominale ricinusolie, dieet en voedingssupplementen werden voorgesteld.

De mentale en spirituele aspecten van genezing waren in alle drie gevallen prominent aanwezig. Suggestieve therapieën werden meestal aanbevolen. De spirituele focus van het gezin en de zorgverleners werd sterk benadrukt.

Daarom werd door Edgar Cayce vaak een combinatie van behandelingen in een goed geïntegreerd behandelplan aanbevolen voor de behandeling van autisme. Hier is een samenvatting van enkele van de meest voorkomende behandelaanbevelingen.

AANBEVELINGEN VOOR DE BEHANDELING
Conceptueel richt de Cayce-benadering van autisme zich op het helpen van het lichaam om zichzelf te genezen door de toepassing van verschillende therapieën die bedoeld zijn om de onderliggende oorzaken van de aandoening aan te pakken . De mentale en spirituele aspecten van genezing worden sterk benadrukt.

Hier zijn enkele algemene therapeutische aanbevelingen bedoeld om de onderliggende oorzaken van autisme aan te pakken :

HANDMATIGE THERAPIE (SPINALE MANIPULATIE): Cayce adviseerde vaak manipulaties van de wervelkolom om specifieke problemen te corrigeren die een primaire oorzaak van autisme kunnen zijn. Het is moeilijk om de door Cayce gespecificeerde osteopathische aanpassingen te verkrijgen. Een chiropractor kan echter helpen. De frequentie van de aanpassingen hangt af van de aanbevelingen van de individuele chiropractor of osteopaat. Het gebruik van een elektrische vibrator kan ook nuttig zijn voor personen die geen regelmatige aanpassingen van de wervelkolom kunnen krijgen.
ELEKTROTHERAPIE: Regelmatig gebruik van het radiaal apparaat om de werking van de zenuw en de bloedsomloop te coördineren wordt aanbevolen.
INTERNE REINIGING: Omdat autistische symptomen soms in verband werden gebracht met problemen met het spijsverteringskanaal met slechte eliminaties tot gevolg, wordt hydrotherapie aanbevolen om de eliminaties door de dikke darm te verbeteren. Hydrotherapie omvat dagelijks zes tot acht glazen zuiver water drinken en colonirrigaties verkrijgen om de darm te reinigen. Het volgen van het dieet moet ook helpen bij de interne reiniging. Warme ricinusoliepakketten aangebracht over de buik worden aanbevolen om de bloedsomloop (vooral lymfatisch) en eliminaties door het spijsverteringskanaal te verbeteren.
DIEET: Het Basic Cayce-dieet is bedoeld om assimilatie en eliminatie te verbeteren. Het dieet is sterk gericht op het handhaven van een juiste alkalische / zure balans, terwijl voedsel dat toxiciteit produceert en het systeem afvoert wordt vermeden. In wezen bestaat het dieet hoofdzakelijk uit fruit en groenten, terwijl gefrituurd voedsel en geraffineerde koolhydraten (“junk food”) worden vermeden. Bepaalde voedselcombinaties worden benadrukt.
SUGGESTIEVE THERAPEUTIE: Het gebruik van positieve suggesties tijdens de slaapperiode en tijdens therapiesessies (zoals massage en de Radial Appliance) wordt aanbevolen om de innerlijke genezingsreactie te wekken. De spirituele afstemming van de verzorger is essentieel.
MEDICATIE: Het gebruik van een mild natuurlijk kalmerend middel (zoals passiebloemfusie) kan nuttig zijn voor prikkelbare kinderen. Laxeermiddelen en voedingssupplementen kunnen nuttig zijn, vooral voor personen met significante gastro-intestinale symptomen. Hoewel Ventriculin niet langer beschikbaar is, zijn vergelijkbare producten zoals Secretin (gemaakt van maagweefsel van varkens en alleen op doktersrecept verkrijgbaar) nuttig gebleken voor sommige personen met autisme.
Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten