...

24 juni 2021

 

Schokkend onderzoek: Prozac zou de antibioticaresistentiecrisis kunnen beheersen

Schokkend onderzoek: Prozac zou de antibioticaresistentiecrisis kunnen beheersen

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) noemen antibioticumresistentie “een wereldwijde bedreiging” en “een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid van onze tijd.” Antibioticumresistentie doet zich voor wanneer bacteriën en andere ziektekiemen het vermogen ontwikkelen om de antibiotica die zijn ontwikkeld om te verslaan, te verslaan. dood ze. Infecties veroorzaakt door deze pathogenen kunnen moeilijk – of zelfs onmogelijk – te behandelen zijn.

Elk jaar ontwikkelen meer dan twee miljoen Amerikanen een antibioticaresistente infectie, met als resultaat de dood van minstens 23.000 mensen. Deskundigen schatten dat tegen 2050 antibiotica-resistente infecties elk jaar 10 miljoen mensen zullen doden.

Het misbruik en overmatig gebruik van antibiotica bij zowel mens als dier heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze ‘superbugs’, maar een recente studie heeft gewaarschuwd dat het gebruik van andere medicijnen ook de ontwikkeling van antibioticaresistentie stimuleert.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Environment International , bevestigde dat het antidepressivum fluoxetine – algemeen bekend als Prozac of Sarafem – “via resistente mutatie rechtstreeks multibioticaresistentie veroorzaakt.” (Related: Antibioticaresistentie vormt een catastrofale bedreiging voor de mensheid in de volgende 20 jaar: breaking report .)

Het Prozac-fenomeen
Prozac is een van ’s werelds meest voorgeschreven antidepressiva en was de eerste selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI) die ooit werd geproduceerd. Het medicijn werd voor het eerst geproduceerd in 1988 en was meteen een hit. Tegen het einde van datzelfde jaar waren er voor Prozac meer dan 2,5 miljoen recepten uitgegeven. In 2002 bedroeg de jaarlijkse omzet 33 miljoen.

Thought Co. legt uit hoe het medicijn werkt:

Prozac werkt door het serumniveau van de hersenen te verhogen, een neurotransmitter waarvan wordt gedacht dat het de slaap, eetlust, agressie en stemming beïnvloedt. …

Hoewel het niet helemaal bekend is waarom het verhogen van de neurotransmitterniveaus de ernst van een depressie vermindert, kan het zijn dat verhoogde niveaus van serotonine veranderingen in de concentratie van neurotransmitterbindende receptoren in de hersenen veroorzaken. Hierdoor kunnen de hersenen fysiek beter in staat zijn zich goed te voelen. (Gerelateerd: Antibioticaresistentie explodeert wereldwijd omdat corrupte, winstgevende medische systemen geen chemicaliën meer hebben die infecties bestrijden .)

Lees ook:   Werd men opzettelijk besmet met aids in Afrika?

Een zorgwekkende link tussen Prozac en antibioticaresistentie
Voor hun onderzoek wilden onderzoekers van de University of Queensland in Australië laten zien dat niet alleen misbruik van antibiotica de antibioticaresistentie in de hand werkt. Het team had al bewezen dat triclosan – een ingrediënt dat vaak aan tandpasta en handdesinfecterend middel wordt toegevoegd – direct antibioticaresistentie induceert en ervan overtuigd was dat medicijnen naast antibiotica ook het probleem zouden kunnen veroorzaken.

Science Alert legt uit hoe de studie werd uitgevoerd:

De test omvatte het blootstellen van de bacterie Escherichia coli (of E. coli) aan verschillende concentraties van fluoxetine, in baden op lichaamstemperatuur die dagelijks gedurende 30 dagen werden veranderd.

Hierna werden de gemuteerde bacteriën overgebracht naar agarplaten die een antibioticum bevatten. De onderzoekers ontdekten dat deze bacteriën een sterk verhoogde weerstand hadden tegen antibiotica chlooramfenicol, amoxicilline en tetracycline – tot 50 miljoen keer vergeleken met de controle.

Hoe sterker de concentratie van fluoxetine, hoe sneller de bacteriën in de loop van de tijd gemuteerd zijn.

Een van de “mutante” bacteriën blootgesteld aan fluoxetine bleek resistent te zijn tegen niet één, maar meerdere antibiotica, waaronder chlooramfenicol, tetracycline, P-lactam, aminoglycoside en fluoroquinolon.

De onderzoekers ontdekten dat ongeveer 11 procent van de fluoxetine die door patiënten wordt geconsumeerd, ongewijzigd door hun lichaam gaat en vervolgens via plassen het riool binnendringt. Om deze reden is dit medicijn ongelooflijk doordringend in de omgeving waar het het antibioticaresistentieprobleem blijft versnellen.

Het onderzoeksteam is van mening dat het waarschijnlijk is dat andere niet-antibiotische geneesmiddelen op dezelfde manier de antibioticaresistentiecrisis sturen. Ze hopen ook verder onderzoek te doen naar de effecten van fluoxetine in het menselijk lichaam. Lees meer over de grootste bedreiging voor de mensheid bij Superbugs.news of PsychDrugWatch.com .

26-12-2018 / door Tracey Watson

Ik las ooit dat Prozac een middel is dat de totale persoonlijkheid van iemand veranderd en dit dus blijvend!
En om dan te lezen hoeveel mensen dat middel wel niet slikken…amazing

Gerelateerde berichten