web analytics

Bijna 90% van de privacygordijnen in ziekenhuiskamers zijn besmet met MRSA bacterie

Bijna 90% van de privacygordijnen in ziekenhuiskamers zijn besmet met MRSA bacterie

Iedereen die in de afgelopen jaren een geliefde in een ziekenhuis heeft bezocht, zal bekend zijn met de hand desinfecterende pompen verspreid over de afdeling met teksten die bezoekers aanmoedigen om hun handen te desinfecteren voordat ze contact maken met de patiënten. Hoewel al die zichtbare sanitaire voorzieningen geruststellend kunnen zijn, is de realiteit dat ondanks deze maatregelen de mogelijkheid dat u of uw geliefde een ziekenhuisinfectie (HAI) kan krijgen hoog blijft. Sommige van deze infecties kunnen dodelijk zijn, en ze liggen op onverwachte plaatsen op de loer.

Zoals gemeld door Science Daily , bestaat een vaak over het hoofd gezien bron van dergelijke infecties uit ziekenhuisgordijnen die veel minder vaak worden gewassen dan ander ziekenhuislinnen, maar die herhaaldelijk worden aangeraakt door artsen, verpleegkundigen, bezoekers en anderen. Een recente studie gepubliceerd in het American Journal of Infection Control (AJIC), vond dat deze gordijnen, indien niet zorgvuldig en regelmatig gewassen, broedplaatsen kunnen worden voor antibioticaresistente superbugs zoals methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). (Verwant: MRSA superbug-infecties doden nu meer Amerikanen dan AIDS .)

Wat is MRSA?
MRSA is een ziekte die wordt veroorzaakt door een stam van Staphylococcus- bacteriën, en het is gevaarlijk omdat het resistent is geworden tegen behandeling door meerdere antibiotica en andere medicijnen. Volgens StaphInfectionResources.com kan het ernstige en zelfs levensbedreigende complicaties veroorzaken:

Er zijn eigenlijk veel verschillende soorten MRSA en Staph-aureus-bacteriën, de zogenaamde stammen. Elke soort heeft verschillende manieren om mensen te infecteren en unieke manieren om zichzelf te beschermen tegen antibiotische behandelingen. Een antibioticum dat voor één stam werkt, kan voor een andere nutteloos zijn. Sommige stammen van MRSA kunnen dodelijke en agressief verspreidende infecties (zoals vleesetende infecties) veroorzaken. De meeste MRSA-infecties zijn echter milder en gemakkelijker te behandelen, hoewel ongeveer 50% van de mensen melding maakt van terugkerende MRSA-infecties die niet zullen verdwijnen. …

Lees ook:   Gezonde mensen sterven na griepvaccinatie!

MRSA kan ook in de loop van de tijd veranderen en muteren van de ene stam in de andere. Als een monster met veel hoofden, kan MRSA een bewegend doelwit zijn dat moeilijk te krijgen is met de juiste behandeling. Een van de grootste uitdagingen bij MRSA is het vinden van een antibioticum dat de infectie zal stoppen. Vaak worden verschillende antibiotica achter elkaar voorgeschreven voordat er uiteindelijk een wordt gevonden die werkt en soms vinden mensen dat geen enkel antibioticum hun infectie kan genezen.

Bijna 90 procent van de privacygordijnen die besmet zijn met MRSA
Wetende hoe gevaarlijk MRSA is, willen wetenschappers graag hun schuilplaatsen blootleggen. Als zodanig heeft het onderzoeksteam gedurende een periode van 21 dagen de besmettingspercentages voor 10 nieuwgewassen privacygordijnen in de regionale brandwonden / kunststoffeneenheid van het gezondheidscentrum in Winnipeg, Canada gevolgd. Vrijwel contamination-vrij aan het begin, op dag 14, meer dan 87 procent van de gordijnen getest positief voor MRSA. Controlegordijnen die niet in de patiëntenkamers werden geplaatst, bleven gedurende de gehele onderzoeksperiode vrij van contaminatie.

Interessant – en griezelig – geen van de patiënten in de kamers waar de gordijnen werden getest had MRSA zelf. In plaats daarvan vond de besmetting plaats op delen van de gordijnen die vaak werden aangeraakt door zorgverleners en bezoekers, wat suggereert dat dit directe contact de ziekte verspreidde. (Verwant: wijdverspreide ziekenhuisinfecties door antibioticaresistente CRE-bacteriën bewijzen het gevaar van Amerikaanse gezondheidszorgfaciliteiten .)

De hoofdauteur van de studie, Kevin Shek, BSc, merkte op dat, aangezien de meeste gordijnen al vervuild waren door de tweede week, het duidelijk is dat deze artikelen veel vaker gewassen moeten worden dan gewoonlijk.

Lees ook:   Krullen of stijl haar en permanent

“Omdat privacygordijnen een manier kunnen zijn om ziekten over te brengen, biedt het onderhoud van een schema van regelmatige reiniging een andere potentiële manier om patiënten te beschermen tegen schade terwijl ze onder onze zorg vallen”, voegt Janet Haas, voorzitter van de Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology toe. (APIC). Lees meer over ziekenhuisinfecties bij Superbugs.news .

Bronnen omvatten:

ScienceDaily.com

NaturalHealth365.com

Staph-Infection-Resources.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button