Medisch fabrikant koopt kliniek – ‘gevaarlijke ontwikkeling’

Een Nederlandse kliniek voor jeugdige diabetespatiënten is overgenomen door een fabrikant van medische hulpmiddelen. De nieuwe eigenaar, het Amerikaanse Medtronic, verkoopt wereldwijd onder meer glucosemeters, insulinepompen en pacemakers. Er zijn internationaal nauwelijks voorbeelden van een dergelijke constructie waarbij een leverancier van medische hulpmiddelen of geneesmiddelen een zorginstelling koopt.

Het gaat om de kliniek Diabeter met vestigingen in Rotterdam, Deventer, Veldhoven en op Schiphol. Nadat de overname in Amerika bekend werd gemaakt, steeg de beurskoers van de fabrikant licht. De constructie is ook daar als uniek bestempeld. In Nederland is nauwelijks ruchtbaarheid aan de overname gegeven. De minister, zorgverzekeraars en patiënten zijn per brief geïnformeerd. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Lees verder via de link:

http://www.nrcq.nl/2015/05/19/medisch-fabrikant-koopt-kliniek-gevaarlijke-ontwikkeling

Gerelateerde Berichten