01 maart 2021

 

Tientallen zieken na salmonella in superfood

Tientallen zieken na salmonella in superfood

© ap.
In Amerika zijn tientallen mensen ziek geworden nadat ze met salmonella besmet chiapoeder hebben gegeten. De gemalen zaadjes van de chiaplant zijn een populair ingrediënt in drankjes en hapjes vanwege de voedingswaarde en worden ook wel superfood genoemd.
Salmonella wordt meestal gevonden in kip. De ziekmakende bacterie komt echter ook tot bloei bij het kiemen van zaden. Het chiapoeder wordt gemaakt van chiazaadjes die eerst onder warme, vochtige omstandigheden ontkiemen.

De Amerikaanse gezondheidsdienst heeft 21 ziektegevallen in 12 verschillende staten genoteerd. Salmonella veroorzaakt buikklachten en koorts. Verschillende bedrijven in de Verenigde Staten en Canada hebben hun producten met chia erin uit de winkel gehaald.

ad.nl

 

Lees ook:   TACHTIG MENSEN IN DE GATEN GEHOUDEN VANWEGE MERS

Gerelateerde berichten