web analytics
...
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Zonnebrandmiddelen accumuleren op hoge niveaus in uw lichaam

Met dit diy zonnebrandcreme recept maak je zelf je zonnebrandcreme voor een natuurlijke bescherming tegen schadelijke zonnestralen.

Gegevens van door de FDA gefinancierd onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) 1  in 2019 en 2020 2  hebben aangetoond dat bepaalde ingrediënten in zonnebrandproducten zich op ongezonde niveaus in het lichaam kunnen ophopen. De onderzochte chemicaliën waren avobenzon, oxybenzone, octocryleen, homosalaat, octisalaat en octinoxaat.

Sommige van deze ingrediënten kunnen zich ophopen op niveaus die hoger zijn dan wat als veilig zou worden beschouwd, aldus de hoofdonderzoeker en het team dat beide onderzoeken heeft uitgevoerd. Dit roept de vraag op of de FDA moet heroverwegen of de producten veilig zijn. 3  Zoals Consumentenzaken uitlegde: 4

‘De FDA maakt zich zorgen als er ingrediënten in de bloedbaan worden aangetroffen op een niveau van 0,5 nanogram per milliliter of hoger. Op dat niveau zegt de FDA dat chemicaliën een rigoureuze analyse moeten ondergaan om er zeker van te zijn dat ze geen schadelijke gezondheidsrisico’s hebben … [de] zes chemicaliën die in zonnebrandmiddelen worden aangetroffen, werden gevonden op niveaus variërend van 3,3 tot 258,1 per milliliter, afhankelijk van de product en hoe het is toegepast. ”

Dit is zorgwekkend omdat uit de studie bleek dat alle chemicaliën voor zonnebrandcrème zeven dagen na het aanbrengen nog steeds boven de veiligheidsniveaus lagen, en twee ervan nog steeds boven de drempel op dag 21, volgens The Wall Street Journal: 5

“… Als er actieve ingrediënten in het bloed worden aangetroffen op een niveau van 0,5 nanogram per milliliter of hoger, moeten ze worden geanalyseerd om te bepalen of ze het risico op kanker, geboorteafwijkingen of andere bijwerkingen verhogen… Eerdere studies hebben een mogelijk verband aangetoond tussen enkele van de chemicaliën en gezondheidsrisico’s zoals hormoonontregeling en reproductieve schade, maar er zijn geen uitgebreide veiligheidsgegevens beschikbaar. “

De studies dienen als een nieuwe waarschuwing aangezien de angst voor de zon en de verliefdheid op zonnebrandcrème voortduurt. In 2010 waarschuwden milieugroepen dat bijna tweederde van de zonnebrandmiddelen onvoldoende UVA-bescherming biedt in vergelijking met hun UVB-straalbescherming. 6  UVA-stralen zijn gekoppeld aan huidveroudering en UVB-stralen zijn gekoppeld aan huidverbranding. 7

In 2010 vroeg senator Chuck Schumer, DN.Y., de FDA om waarschuwingen op zonnebrandlabels te eisen van producten die retinylpalmitaat bevatten, omdat uit een laboratoriumstudie bleek dat de chemische stof de groei van tumoren bij dieren veroorzaakte. 8  Terwijl sommige dermatologen luidruchtig beweerden dat retinylpalmitaat veilig is omdat er nog geen definitieve studie over was, 9  drong Schumer erop aan dat de studies moeten worden uitgevoerd omdat consumenten ‘het recht hebben om te weten’. 10

Oxybenzone, een hormoonverstorende chemische stof die vaak aan zonnefilters wordt toegevoegd, baarde ook zorgen. Verbazingwekkend genoeg had de FDA, ondanks dit bewijs en het feit dat slechts 7% van de producten die in het door hem geciteerde rapport werden onderzocht, zowel veilig als effectief waren, geen richtlijnen opgesteld. 11

Gegevens tonen ingrediënten voor zonnebrandcrème in de bloedbaan

Enkele jaren geleden ontdekten onderzoekers dat bijna iedereen – 96,8% – die deelnam aan de National Health and Nutrition Examination Survey 2003-2004 detecteerbare niveaus van benzofenon-3 had, een andere naam voor oxybenzone. 12  Datzelfde ingrediënt wordt ook gebruikt in cosmetica en verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.

In de JAMA-studie van 2019 vonden de auteurs ook een groot aantal ingrediënten voor zonnebrandcrème in het bloed van deelnemers die de producten hadden gebruikt. Ten minste één (oxybenzone) kan voorkomen in de moedermelk en het vruchtwater, en komt ook terecht in het bloed en de urine, aldus de onderzoekers.

Ze schreven ook dat de ingrediënten na slechts één dag blootstelling werden opgenomen en dat sommige na gebruik in het lichaam bleven. Resultaten van hun 2020-studie bevestigden hun werk vanaf 2019 en de implicaties daarvan voor de veiligheid. Wat voegde de tweede studie toe aan wat er van de eerste was geleerd? Volgens de onderzoekers: 13

“In de eerdere studie met 24 gezonde vrijwilligers werd systemische absorptie van zonnebrandmiddelen aangetoond. Dit vervolgonderzoek heeft de steekproefomvang uitgebreid, aanvullende actieve ingrediënten en formuleringen voor zonnebrandcrème getest en de bevinding bevestigd dat actieve ingrediënten voor zonnebrandcrème systemisch worden geabsorbeerd.

Dit omvatte 6 van de 12 actieve ingrediënten in de zonnebrandcrème-monografie waarvoor de FDA aanvullende gegevens heeft opgevraagd om te bepalen of deze ingrediënten algemeen worden erkend als veilig en effectief (GRASE). ”

De FDA blijft de veiligheid van ingrediënten analyseren

In februari 2019, slechts drie maanden voorafgaand aan de publicatie van het JAMA-onderzoek, stelde de FDA een lijst met updates voor van de regelgeving voor de meeste zonnebrandproducten die in de VS worden verkocht. 14  De nieuwe regels zijn echter nog niet definitief vastgesteld, aangezien de FDA doorgaat met het analyseren van informatie na de tweede studie. 15  Volgens Good Housekeeping: 16

“De FDA is van mening dat de uitkomsten van deze twee onderzoeken in overeenstemming zijn met hun voorstel [in afwachting] en ondersteunen hun vraag naar aanvullende veiligheidsgegevens over die 12 chemische zonnebrandmiddelen. Gezien de erkende gezondheidsvoordelen van het gebruik van zonnebrandcrème, blijft de FDA het publiek adviseren om zonnebrandcrème te gebruiken in combinatie met andere zonveiligheidsmaatregelen … ”

De Environmental Working Group (EWG), “een non-profitorganisatie, niet-partijgebonden organisatie die zich inzet voor de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu”, 17  heeft de gevolgen van oxybenzone overwogen: 18

“‘Een decennium lang heeft EWG gewerkt om bezorgdheid te uiten over zonnebrandmiddelen met oxybenzone, die in bijna alle Amerikanen wordt aangetroffen, in moedermelk wordt aangetroffen en mogelijk hormoonontregeling veroorzaakt’, zegt David Andrews, Ph.D., senior wetenschapper bij EWG, zei in een verklaring. “

Zonnebrandmiddelen zijn een plaag op koraalriffen

Het  effect van zonnebrandmiddelen op het koraal ter wereld  is vernietigend. Zoals gerapporteerd door The Guardian,  ontdekten 19 onderzoekers in 2015 dat tot 14.000 ton ervan jaarlijks in koraalriffen spoelt. 20  Koraalverbleking, veroorzaakt door oxybenzone, zorgt ervoor dat ‘babykoraal zichzelf omhult in zijn eigen skelet en sterft’, zei The Guardian.

Lees ook:   EU politicians: “She’s crazy” Europeans: “She’s a hero”

Naast de opeenstapeling die wegspoelt van zwemmers en watersporters, bereiken zonnebrandmiddelen ook waterwegen via afvalwaterzuiveringsinstallaties, die dergelijke verontreinigende stoffen niet altijd filteren. 21

De situatie is zo ernstig dat in 2019 een senator uit de staat Florida wetgeving heeft voorgesteld om een ​​recept te eisen voor zonnebrandmiddelen die  oxybenzone  en octinoxaat bevatten. 22  Het voorstel was gebaseerd op beperkingen die Key West en Hawaï hadden ingevoerd, die in januari 2021 van kracht worden. 23

Vitamine D-tekort is ook een zorg

Sterke waarschuwingen van medische verenigingen en de media om blootstelling aan de zon te vermijden of zonnebrandmiddelen aan te brengen, hebben ertoe geleid dat veel mensen de vele voordelen van zonneschijn zijn ontnomen. Een daarvan is de   productie van vitamine D en het vermijden van de zon kan de reden zijn waarom zoveel  mensen een tekort aan vitamine D hebben .

Hoewel het belangrijk is om te voorkomen dat je verbrandt door de zon, moet je voorzichtig zijn bij het bepalen van de beste manier om dat te doen. Het is duidelijk dat zonnebrandmiddelen, als ze chemicaliën bevatten die mogelijk niet veilig zijn, hun eigen gevaren hebben. Maar de zon helemaal vermijden is ook niet goed, want dat kan vitamine D-tekorten veroorzaken. Dit is met name zorgwekkend omdat een tekort aan vitamine D u het risico op andere gezondheidsproblemen kan opleveren.

De auteurs van onderzoek in het International Journal of Environmental Research and Public Health suggereerden bijvoorbeeld dat lage blootstelling aan de zon gecorreleerd kan zijn met de ontwikkeling van ‘specifieke kankers (daarover later meer),  multiple sclerose , diabetes, hart- en vaatziekten, autisme, de ziekte van Alzheimer ziekte en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. ” 24

Lees ook:   Waarom zijn de elites tegen GRENZEN?

Hoe veilig te zijn tegen zonnebrand

Zoals de onderzoekers opmerkten in het JAMA-artikel van 2019,   zijn door de FDA zinkoxide en titaniumdioxide algemeen erkend als veilig (GRASE), in tegenstelling tot de zonnebrandmiddelen waarvan de veiligheid nog steeds wordt onderzocht. 25  Beiden beschermen tegen UVA- en UVB-stralen.

Naast het vermijden van gevaarlijke zonnebrandmiddelen, waarschuw ik voor het gebruik van  zonnebrandmiddelen en andere producten voor persoonlijke verzorging  die synthetische conserveringsmiddelen en geurstoffen bevatten. Enkele veelvoorkomende synthetische chemicaliën met gezondheidsveranderende eigenschappen zijn: 26 , 27

  • Parabenen – Synthetische conserveringsmiddelen waarvan bekend is dat ze de productie en afgifte van hormonen verstoren.
  • Ftalaten – Een ander synthetisch conserveermiddel dat kankerverwekkend is en verband houdt met reproductieve effecten (verminderd aantal zaadcellen, vroege borstontwikkeling en geboorteafwijkingen) en lever- en nierschade.
  • Synthetische muskus – Deze worden in verband gebracht met hormoonverstoring en men denkt dat ze aanhouden en zich ophopen in moedermelk, lichaamsvet, navelstrengbloed en de omgeving.

Onthoud ook dat als u zonnebrandcrème aanbrengt elke keer dat u in de zon bent, u het vermogen van uw lichaam om vitamine D te produceren blokkeert. En het optimaliseren van uw vitamine D-spiegels kan uw risico op maar liefst 16 verschillende soorten kanker verminderen , waaronder alvleesklier-, long-, eierstok-, borst-, prostaat- en huidkanker. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Medical Hypotheses: 28

“Sinds ontdekt werd dat UV-straling de belangrijkste omgevingsoorzaak van huidkanker is, zijn er primaire preventieprogramma’s gestart. Deze programma’s adviseren om blootstelling aan zonlicht te vermijden. De vraag rijst echter of zonwerend gedrag een effect kan hebben op de algemene gezondheid.

In de afgelopen decennia zijn nieuwe gunstige associaties tussen zonlicht en ziekte ontdekt. Er is groeiend observationeel en experimenteel bewijs dat regelmatige blootstelling aan zonlicht bijdraagt ​​aan de preventie van colon-, borst-, prostaatkanker, non-Hodgkin-lymfoom, multiple sclerose, hypertensie en diabetes.

Aanvankelijk werden deze gunstige effecten toegeschreven aan vitamine D. Recentelijk werd duidelijk dat ook immunomodulatie, de vorming van stikstofmonoxide, melatonine, serotonine en het effect van (zon) licht op circadiane klokken erbij betrokken zijn … Gezien deze gegevens veronderstellen we dat regelmatige blootstelling aan de zon de gezondheid ten goede komt. ‘

Samenvattend, als u een zonnebrandcrème gebruikt, is uw veiligste keuze een lotion of crème met zinkoxide op niet-nanoschaal, 29  omdat het stabiel is in zonlicht en de beste bescherming biedt tegen UVA-stralen. Uw volgende beste optie is titaniumdioxide op niet-nanoschaal.

Referenties:

Bron

lees ook

https://angel-wings.nl/gezondheid-uiterlijk/2020/06/uit-onderzoek-blijkt-dat-ingredienten-voor-zonnebrandcreme-elke-keer-dat-u-het-aanbrengt-in-uw-bloed-terechtkomen/

https://angel-wings.nl/gezondheid-uiterlijk/2020/02/zonnebanken-en-huidkanker-of-andere-oorzaak/

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept