01 maart 2021

 

TACHTIG MENSEN IN DE GATEN GEHOUDEN VANWEGE MERS

TACHTIG MENSEN IN DE GATEN GEHOUDEN VANWEGE MERS

Laatst bijgewerkt: 19-5-2014 | 9:58

Ongeveer tachtig mensen worden extra in de gaten gehouden omdat zij in aanraking zijn geweest met de Nederlanders die het MERS-virus hebben. Dat meldt het RIVM aan de NOS. Twee Nederlanders hebben het virus, één van hen ligt in het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Woensdag werd bekend dat een man die op reis is geweest in Saudi-Arabië het virus heeft. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Den Haag. Een dag later werd bekend dat zijn zus is opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. Beiden zitten in quarantaine.

“Vrouw uit Zwolle had geen contact met dromedarissen”
De twee waren onderdeel van een Surinaams reisgezelschap, onder hen zijn veel familieleden. Het RIVM meldde in eerste instantie dat de besmette twee een dromedarisboerderij hadden bezocht. Maar volgens de kleindochter van de vrouw die in Zwolle in het ziekenhuis ligt, klopt dat niet. Ze zei tegen de NOS dat andere leden van de groep wel in aanraking zijn geweest met dromedarissen, maar haar oma niet.

De kleindochter was zelf niet mee naar Saudi-Arabië maar komt wel dagelijks haar oma bezoeken in het ziekenhuis in Zwolle. Daarom wordt ook zo gemonitord door de GGD.

Tachtig mensen in de gaten gehouden
Het RIVM zegt dat alle mensen van het reisgezelschap in de gaten worden houden, net als alle mensen die met de twee besmette patiënten in aanraking zijn geweest. Twee keer per dag wordt de temperatuur opgenomen van deze groep. Lokale GGD-afdelingen houden contact met de mensen. “We kunnen niet alle tachtig mensen in quarantaine houden”, zegt Harald Wychgel van het RIVM.
(Nee joh stel je voor zeg! Hij heeft er liever duizenden?)

Lees ook:   Mannen en chihuahua's

MERS-infecties kunnen ernstige luchtwegklachten veroorzaken, vooral bij mensen met gezondheidsproblemen. Patiënten kunnen er hoestbuien, koorts, diarree en longontsteking door krijgen. Drie op de tien mensen die ziek worden van het virus overlijden eraan. Er is geen medicijn tegen de ziekte.

https://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=190093

Intelligent hoor…
Oh kleindochter kom lekker langs, ga lekker naar school en besmet de rest van je klas en de hele school en alles wat er nog bij komt straks!

Oh ff een anaal  thermometertje 2x daags, ”Oh foei heb jij koorts”?
Zou je dan MERS kunnen hebben, wat vervelend toch?
OH je was op school…ah op school nog meer mensen met koorts”?

Nieuwsbericht veranderd dan in:

Vijfduizend MENSEN IN DE GATEN GEHOUDEN VANWEGE MERS

En dan nog erger, veel erger dan erg… etc etc…
Je zou er bijna een dwangneurose aan over houden zeg…
handschoenen aan bij het boodschappen doen en pinnen, mondkapjes voor etc…???????
Arghhhhhhhhhhhhhhh….

 

 

Gerelateerde berichten