01 maart 2021

 

Vitamine leugens waarom?

‘Voedingssupplement heeft geen enkel effect op gezondheid’
Door: Ellen de Visser − 17/12/13, 06:48
Voedingssupplementen zijn geldverspilling. Er is zoveel bewijs dat extra vitaminen en mineralen geen effect hebben op de gezondheid dat het zinloos is ze te slikken. Dat schrijven vier vooraanstaande Amerikaanse en Britse artsen vandaag in het vakblad Annals of Internal Medicine.

‘Genoeg is genoeg’, constateren ze. Het negatieve bewijs stapelt zich op en het wordt volgens hen tijd om die bevindingen om te zetten in actie. Veruit de meeste gebruikers van supplementen hebben geen gebrek aan voedingsstoffen en voor hen is de boodschap simpel: vermijd de dure potten met pillen. In Nederland wordt jaarlijks voor 286 miljoen euro aan voedingssupplementen verkocht.

Geen effect
De vier reageren met hun betoog op drie recente onderzoeken, gepubliceerd in hetzelfde blad. Voor het eerste onderzoek zijn tientallen studies geanalyseerd waar 450 duizend mensen aan meededen. Conclusie: geen effect op sterfte, kanker of hart- en vaatziekten. Voor het tweede onderzoek zijn bijna zesduizend ouderen gevolgd. Resultaat: extra vitaminen konden hun cognitieve achteruitgang niet voorkomen. Voor het derde onderzoek werd het mogelijk beschermende effect bestudeerd van een hoge dosis multivitaminen bij patiënten die eerder een hartinfarct hadden gehad. Slotsom: de vitaminegebruikers hadden net zo vaak nieuwe hart- en vaatziekten.

Eerdere studies leverden ook al geen bewijs, schrijven de artsen. Extra foliumzuur, anti-oxidanten, multivitaminen en mineralen: je kunt er chronische ziekten niet mee voorkomen en de dood niet uitstellen. Sterker: bepaalde vitaminen (vitamine E, bètacaroteen en vitamine A) zijn bij een hoge dosis zelfs schadelijk, concluderen ze.

Lees ook:   Medicijnen maar kopen in het buitenland?

Ze menen dat nader onderzoek naar de effecten van vitaminen en mineralen nutteloos is: ‘case closed’, schrijven ze, het bewijs is geleverd. Alleen voor vitamine D maken ze een uitzondering omdat onderzoek naar het effect van die vitamine nog niet eenduidig is.

============

Grote kul dit…

In de voeding zit geen vitamine meer en krijg je genoeg binnen aan voedingsmiddelen, dan heb je alweer zoveel gif binnengekregen dat je daardoor wel weer tekorten krijgt.
Jaren terug propageerde men dit ook al.
In de hoop dat al die mensen geen pilletjes meer namen om gezond te blijven, maar er wordt ook niets verdiend aan gezonde mensen enkel dat zij, de maatschappij kunnen dienen als werkslaaf!
Meer niet.

Jaren terug mochten mensen niet meer zonnebanken zou erg slecht zijn, nu blijkt dit onzin!
Zonnebanken is beter dan geen zon!
En er is al zo weinig zon in dit land…dankzij chemtrails!
Verbazingwekkend hoe mensen reageren op bv afgelopen zomer.
Zo’n mooie zomer gehad…ja 1 maand zon!
Keiharde zon…waar je soms niet eens in kon zitten dat we de rest van het jaar continu een smakeloze grijze hemel aanschouwden zag men niet.
Ik heb er extra op gelet nml en notities gemaakt.

Men zou huidkanker krijgen door teveel zon, nu blijkt dat men juist huidkanker krijgt door de zonnebrand creme en de rommel die daar in zit.
Tjah… en nu?
Doe gewoon wat goed voelt voor jou…

 

Gerelateerde berichten