web analytics
...

Suikerziekte voorkomen?

Biertje gaat diabetes tegen
GEZONDHEID14 januari 2011 om 13:01 uur 3Caroline Hoek23
ShareEen goede reden om er vanavond weer eentje te nemen: wetenschapper Michel Joosten heeft ontdekt dat bier de kans op diabetes kan verkleinen. Maar ook hier geldt: drink met mate. Uit studies van Joosten blijkt dat mannen die maximaal twee glazen en vrouwen die maximaal één glas per dag drinken, maar liefst veertig procent minder kans hebben om suikerziekte te krijgen.
Joosten volgde 35.000 Nederlanders en deed dat tien jaar lang. Al snel zag hij een verband tussen alcohol en het ontstaan van diabetes. “Zelfs bij personen met een gezonde levensstijl bleek matig drinken de kans op diabetes met zo’n 40 procent te verminderen,” vertelt Joosten. “Dat staat haaks op de stelling van sommige onderzoekers dat het gezondheidsvoordeel van alcohol wegvalt als je gezond leeft.”

Experiment
Om te achterhalen wat alcohol precies in ons lichaam aanricht en hoe het goedje ervoor zorgt dat diabetes weinig kans maakt, zette Joosten een experiment op. Hij liet een aantal proefpersonen gedurende enkele weken afwisselend wel en geen alcohol drinken. Al snel bleek er een groot verschil te zijn tussen de mensen die wel alcohol dronken en de proefpersonen die de drank lieten staan.

WIST U DAT…
…kinderen een grotere kans op diabetes hebben als hun vader veel vet voedsel eet?Ontstekingsremmend
“Alcoholinname zorgde voor een toename van het hormoon adiponectine in het bloed. Hoge adiponectineniveaus hangen samen met een lagere kans op diabetes. Ook allerlei ontstekingsfactoren in het bloed gingen omlaag, terwijl de genexpressie in witte bloedcellen verschoof naar een meer ontstekingsremmend profiel.” En dat verklaart een hoop: diabetes wordt waarschijnlijk veroorzaakt door zwakke, chronische ontstekingen.

Lees ook:   Echo moet honderden cosmetische missers voorkomen

Joosten benadrukt dat de studie geen vrijbrief is om menig borreltje achterover te slaan. Uit eerdere studies is immers gebleken dat alcohol ook schadelijke kanten heeft. Af en toe een biertje lijkt echter geen kwaad te kunnen.

Zuivelproducten kunnen diabetes voorkomen
GEZONDHEID22 december 2010 om 10:46 uur 1Caroline Hoek ShareEen natuurlijke substantie in zuivelproducten beschermt tegen diabetes. Dat blijkt uit onderzoek. In melk, kaas, boter en yoghurt zitten zuren die de kans op diabetes flink verkleinen. De zuren kunnen niet door het menselijk lichaam worden aangemaakt. Mensen die veel zuivelproducten nuttigen, kunnen de kans op diabetes type 2 tot wel zestig procent verkleinen.
De wetenschappers verzamelden een groep proefpersonen en volgden deze twintig jaar. Mensen die grotere hoeveelheden van het zuur in het lichaam hadden, hadden een gezonder cholesterolniveau. Ook het insulineniveau was beter.

Toch wil dat niet zeggen dat mensen met een verhoogde kans op diabetes zich nu te buiten moeten gaan aan zuivelproducten. “Mensen zouden dit onderzoek niet moeten aangrijpen om de aanbevolen hoeveelheid zuivel te overschrijden om zo te voorkomen dat ze diabetes type 2 krijgen,” merkt expert Deepa Khatri op. Veel zuivelproducten bevatten veel vet en dragen zo weer bij aan een sterke gewichtstoename. “Het is aan te raden om zuivelproducten met weinig vet te kiezen.”

Scientias.nl

Onderzoek altijd leuk en oh zo duidelijk!

maar niet teveel hoor!!!!
Jaren terug zei men…niet teveel melk het is niet gezond!
Nu had men al lang niet meer de lekkere flessenmelk..
En de oh zo bewerkte melk gaf plots hele nare reacties!

Lees ook:   Veroudering hoe en waar

men werd er allergisch voor bv.hoe kan dit?
Nu als men kloot met melk en de inhoud krijg je ook onnatuurlijke reacties!

Vroeger konden katten ook gewoon melk verdragen maar als een kat iets niet langer verdragen kan kan een mens dit ook niet.

Een kat kun je rustig een stukje bedorven voedsel geven…eten ze het niet, wees er dan met recht van overtuigd dat het echt niet goed is om te eten!
Maar goed…

Sinds men het vee hormonen gaf…en de lightproducten entree maakten werd de mensheid dik en ziek!

Ra ra…hoe kan dit toch allemaal?

Ik denk dat de mens eens moet afblijven van dat wat de natuur heet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!