web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Gezichtsdiagnose & Reflexzones

 

oormassagepunten zpsgslqdkjf AnGel-WinGs.nl

GEZICHTSDIAGNOSE
Het lezen van het gelaat gaat terug tot 6 eeuwen voor onze jaartelling. Waarschijnlijk was het in die tijd een kunst van Chinese Sjamanen en tovenaars, niet specifiek verbonden met een religie. Vier eeuwen later was de techniek ingeburgerd en een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunst.

Net zoals de voet in de reflexologie een map is van het lichaam, zo is het gezicht.
De Chinese geneeskunst berust op de kosmische principes van de vijf elementen en yin en yang. De elementen symboliseren bepaalde kwaliteiten van energie welke gereflecteerd worden in het gezicht. Yin en Yang staat voor de dualiteit, de tegenstellingen, en het evenwicht daarin waar naar gestreefd wordt om optimaal te kunnen functioneren. Het voorhoofd representeert het zenuwstelsel, het middelste gedeelte de circulatie, de kin en kaaklijn het spijsverteringsstelsel.

De lijnen, verkleuringen, onzuiverheden en geprononceerdheid van een bepaald gebied in het gezicht zeggen iets over het functioneren van een bepaald orgaan of systeem. De verhoudingen in het gezicht tussen de botstructuur (Yang) en de zachte weefsels (Yin) en de vorm van het hoofd (de elementen hout, water, metaal, aarde en vuur) zeggen iets over de energie die overheerst in een bepaald persoon en daarmee over de persoonlijkheid en aanleg.
Er wordt wel gezegd dat we het gezicht krijgen dat we verdienen. Je manier van leven en je eetgewoontes zijn er van af te lezen. Schoonheid komt dus echt van binnenuit. Hier moet echter ook een kantekening worden geplaatst. De hedendaagse schoonheids idealen zoals een grote mond, volle lippen en dunne wenkbrauwen gelden in de gelaatsdiagnostiek als te Yin. Met andere woorden, dat wat door de massa als mooi wordt beschouwd betekend niet altijd een gebalanceerde gezondheid.

Hout.
Het hout type heeft een lang gezicht, een lange neus, een hoog en breed voorhoofd en smalle wangen. De ogen hebben en vriendelijke blik en de wenkbrauwen zijn niet dik of robuust. Vaak is er sprake van sluik haar. Hout heeft de energie om te groeien, overziet het geheel en heeft visie op de toekomst. De gebalanceerde types zijn geboren leiders met sterke overtuigingen. Zij kunnen veel verantwoordelijkheid dragen en zijn bereid om te werken voor anderen.
De emotie de gerelateerd wordt aan hout is boosheid. Deze energie wordt ook gebruikt om te groeien en te ontwikkelen. Als het houttype daar geen mogelijkheid voor heeft zal frustratie zich uiten in boosheid (yang) of depressie (Yin). Lichamelijk kan zich dit uiten in lever en gal problemen, zweren en hoofdpijn. Het houttype is gebaat bij een vetarm dieet en is extra gevoelig voor alcohol.

Vuur.
Het vuurtype heeft een ovaal gezicht met een puntige kin. De jukbeenderen zijn geprononceerd maar smal. Vuurtypes hebben vaak sproeten, rood krullend haar,
spreken en bewegen snel. Het vuurelement maakt dat ze een warm karakter hebben, enthousiast zijn en mensen kunnen inspireren. Door hun constante zoektocht naar avontuur kunnen ze soms risico’s nemen. De uitdaging van het vuurtype is de warmte en positiviteit in zichzelf te vinden. Als het vuur dooft raakt dit type teruggetrokken en timide. Een te veel aan vuur kan hartproblemen, slapeloosheid en acne veroorzaken. Vuurtypes zijn gebaat bij bitter voedsel en kruiden zoals witlof en paardebloem. Zo ook kruiden die het bloed stimuleren en onderhouden.

Aarde.
Aardetypes hebben een kort en breed gezicht met een uitgesproken kaaklijn. De mond is vaak groot, het lijf grof gebouwd en bezitten een lage stem. Dit type is praktisch, terughoudend en betrouwbaar. Zij neigen naar een traditionele manier van leven.
Medeleven is de emotie die geassocieerd wordt met het hout element.
Een teveel aan aarde kan zich manifesteren in koppigheid en egoïsme. Te weinig aarde kan zich uiten in overbezorgdheid en slechte zelfzorg. De uitdaging voor het aarde type ligt dan ook in het vinden van een balans tussen het zorgen voor je zelf en dat van anderen. Aarde types zijn gebaat bij een uitgebalanceerd dieet om de spijsvertering optimaal te houden. Zij zijn extra gevoelig voor suiker en melkproducten.

Metaal.
Metaaltypes hebben een ovaal gezicht met wijd uitstaande juk beenderen en een bleke complexie. Zij hebben meestal heldere glinsterende ogen. De wenkbrauwen zijn licht van kleur en vaak hebben zij stijl haar. Metaal is het element van de gedachte. Deze types zijn goede adviseurs en leraren. Zij bezitten een sterke wil en zijn in staat hun eigen problemen op te lossen. Op hun best zijn het harde werkers met een grote dosis humor. Op hun slechts zijn het doemdenkers. De longen en de onderbuik zijn gevoelig. Goede ademhalingstechnieken en volwaardige voeding zijn extra belangrijk voor hen. Ze zijn gek op junkfood, terwijl dat funest is. Om goed in hun vel te blijven zitten hebben zij de ruimte nodig om hun creativiteit te uiten, anders wordt metaal dof.

Water.
Watertypes hebben ronde zachte gezichten, grote zachte ogen donker haar en een getinte huid. Rustige types die gevoelig zijn voor elke emotie. Geduldige luisteraars en goed in communiceren, wat van pas komt in beroepen zoals counseling en in de verzorging. Heldere watertypes trekken aan wat ze nodig hebben. Zij bezitten grote reserves en kunnen zich makkelijk aanpassen. Als water stagneert door onverwerkte emoties ontwikkelen zij een blauwe gloed op hun huid en donkere kringen onder de ogen.
Stress, en te veel werk hebben impact op de nieren waardoor zij niet goed meer kunnen functioneren. Regelmatig rust en voldoende vocht zijn dan ook belangrijk voor de watertypes.

Zelden is er sprake van een zuiver type. We hebben meestal te maken met mengtypes.
Om inzicht te krijgen in het functioneren van de organen kijken we naar de conditie van de huid in het gezicht. Elk gebied refereert aan een bepaald orgaan. Let op rimpels, verkleuringen, zwellingen, acne en schilfers. Hieronder vind je enkele symptomen en waarnaar zij refereren. Er hoeft helemaal geen sprake te zijn van een acuut of chronisch probleem, maar betreffende orgaan is duidelijk overactief of vermoeit en vraagt om aandacht. Je gezicht liegt niet en voorkomen is beter dan genezen. Mocht je ergens bezorgd over zijn is het raadzaam om contact
op te nemen met een (natuur)arts.

Symptomen van de lever:
Vette huid op de T zone. Diepe lijnen horizontaal of verticaal tussen de wenkbrauwen.
Roodheid of uitslag tussen de wenkbrauwen. Vermoeide of jeukende ogen.

Tips om de lever te ontlasten:
Niet eten twee uur voor je gaat slapen
Neem de tijd om in de natuur te zijn
De lever is de zetel van boosheid en geduld.
Yoga en meditatie zullen je goed doen.

Voedingsgewoonten:
Verminder dierlijke vetten, melkproducten, eieren, koffie, alcohol en suiker.
Neem meer rauwkost en groenten zoals broccoli, waterkers, lente-uitjes en tuinkers.
Kauw goed en eet langzaam.

Symptomen van de nieren:
Wallen onder de ogen of blauwe kringen.

Lees ook eens:  De wondere wereld van sperma

Tips om de nieren te ondersteunen:
Neem meer rust en slaap. Ga voor 23:00 naar bed. Houd voeten en enkels warm. Neem niet te veel hooi op je vork.
De nieren zijn de zetel van relaties.

Voedingsgewoonten:
Tijdens het koken kun je gerust zeezout gebruiken maar laat het zoutvaatje aan tafel staan. Verminder koffie, ijskoude dranken en ijsjes.
Warm voedsel is beter dan koud voedsel. Eet soepen en bonen. Alle wortelgewassen zijn heilzaam voor je.
Symptomen van de longen:
Verkleuringen, gebroken capillaire vaatjes, uitslag of ontstekingen op de wangen.

Tips om de longen te ondersteunen:
Neem veel frisse lucht. Ventileer je huis en werkplek goed. Neem groene niet bloeiende planten in huis. De longen zijn de zetel van de communicatie. Leer te zeggen waar het op staat. Zingen is heilzaam voor je.

Voedingsgewoonten:
Verminder melkproducten, tropische vruchten en dranken, Laat gebak e.d. zoveel mogelijk staan. Eet vaak bruine rijst, veel groene groenten en gebruik wat vaker gember.

Symptomen van de alvleesklier
Donkere verkleuring in de hoeken van de ogen, tegen de neusbrug aan.
Tips om de pancreas te ondersteunen:
Eet regelmatig kleine hoeveelheden. Neem tijd voor jezelf, het liefst in de natuur.
De pancreas is de zetel van de zelfliefde. Eet niet om je zelf te troosten.
Voedingsgewoonten:
Verminder drastisch met suiker. Laat koffie en chocola zoveel mogelijk staan.
Zoek de zoetigheid in zoete groenten zoals wortelen en fruit.
Symptomen van de dikke darm:
De onderlip is dikker dan de bovenlip, is droog of heeft een paars uiterlijk.

Tips om de dikke darm te ondersteunen:
Door je eten beter te kauwen stimuleer je ook de peristaltiek van de darmen. (20 keer kauwen op een hap voedsel!) De dikke darm is de zetel van het loslaten. Probeer eens een grote opruiming te houden in je huis. Eet nooit tijdens het lezen, tv kijken e.d.

Voedingsgewoonten:
Verminder rauwe producten en gist. Eet meer bruine rijst, wortel gewassen en probeer zuurdesembrood.

Er is nog veel meer te vertellen over wat er te zien is aan het gezicht. Als het je interesse heeft raad ik je aan op zoek te gaan naar een goed boek of op het web. Een vooraanstaande autoriteit op het gebied van gezichtsdiagnose is Michio Kushi.
geschreven door willie om 13:32

 photo auriculo-1-285x300_zpsuvnoiic7.png
 photo vooralsjenietkuntlezen_zps8zj1vwve.jpg

 photo reflexkaart_zpsfo9wzokt.png

d5f2e384dc7b38bf95b9fd3fe70f6e4d AnGel-WinGs.nl

Hierboven zie je een plaatje met de ‘reflexgebieden’ op het gezicht die verbonden zijn met de genoemde organen.
1. dunne darm
2. lever
3. milt
4. nieren
5. hart
6. dikke darm
7. geslachtsorganen
8. maag
9. dikke darm
10. maag
11. longen
Deze gebieden reageren op de conditie van de daarmee verbonden organen en zullen, als gevolg daarvan bepaalde uiterlijke kenmerken gaan vertonen.

Hoewel dit niet alles zegt over de conditie van de mens, kan het je wel in een bepaalde richting helpen.
Afb gezichtsdiagnose
1. horizontale rimpels – zwakke dunne darm
2. opgezet – gezwollen lever;
diepe lijn – samengetrokken, geïrriteerde lever
3. zwelling of donkere verkleuring – verzwakt immuunsysteem
4. opgezwollen en/of blauw – veel vocht in lichaam;
diepliggend en/of zwart – droogte in lichaam
5. rood en/of gezwollen – stagnatie hartenergie, circulatieproblemen;
wit – uitputting hartenergie, algemene lusteloosheid;
paars – bloedstagnatie rondom het hart
6. diepe groef – concentratie van energie in darmen;
roodheid en huidproblemen – irritatie darmen
7. diepe verticale lijnen of rimpels – verzwakking geslachtsorganen, verstoring hormonaal evenwicht
8. strakke bovenlip, witte puntjes en droge lippen – gespannen maag
9. helder glimmend rode lippen – overprikkeling dikke darm;
verdikking – stagnatie in de dikke darm
10. wangvouw – maagzwakte
11. lichtroze of bleek – gebrek aan energie in de longen

Let met name op veranderingen, huidklachten, verdikkingen of juist inzakkingen op de genoemde gebieden. Ook uitzonderlijke bleekheid of roodheid kan een indicatie zijn dat het onderliggende orgaan het zwaar te verduren heeft (of zwaar te verduren heeft gehad).

Als het je bijvoorbeeld opvalt dat je een dik opgezwollen gebied tussen je wenkbrauwen hebt, dan kun je voor jezelf nagaan in hoeverre je je lever erg zwaar belast. Daar kun je dan op inspelen door bijvoorbeeld je voedingspatroon aan te passen of een kruid te gebruiken wat je lever ondersteunt. Je zult zien dat je gezicht na een tijdje ook gaat veranderen. Leuke indicatie voor jezelf dat je ‘maatregelen’ aanslaan.

Gezichtsdiagnose op mineraal tekorten.

Kenmerk
Schüsslerzout
Traanzakken onder de ogen
Natrium sulfuricum (10)
De punten van de tanden zijn doorzichtiger dan het bovendeel ervan
Alcium fluoratum (1) of Calcium phosphoricum (2)
Huidvouwen voor het oor
Silicea (11)
Kraaienpootjes of lachrimpeltjes naast het oog
Silicea (11)
Mee-eters of acné
Natrium phosphoricum (9)
Couperose (gesprongen haarvaatjes op de wangen)
Kalium chloratum (4)
Rode kleur op de wangen
Magnesium phosphoricum (7)
Rode kleur op de kin
Natrium phosphoricum (9)
Verticale vouwen op de bovenlip
Natrium phosphoricum (9)
Grote poriën op neus, kin of wangen
Natrium chloratum (8)
Vettig glanzende huid (het is ook vet)
Natrium phosphoricum (9)
Gladde gepoetste glimmende huid (absoluut niet vet)
Silicea (11)
Warm rood oor
Ferrum phosphoricum (3)
Diepliggende holle ogen
Silicea (11)
Roodblauwachtige verkleuring neus
Natrium sulfuricum (10)
Zwarte schaduwstreep aan beide zijden van de neuswortel
Ferrum phosphoricum (3)
Koortsblaasjes (herpes zoster)
Natrium sulfuricum (10)

 

 

 

 photo alles-is-liefde.nl-gezichtsdiagnose-66_zpsrkghrjdy.jpg

Het lezen van het gelaat gaat terug tot 6 eeuwen voor onze jaartelling. Waarschijnlijk was het in die tijd een kunst van Chinese Sjamanen en tovenaars, niet specifiek verbonden met een religie. Vier eeuwen later was de techniek ingeburgerd en een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunst.
Net zoals de voet in de reflexologie een map is van het lichaam, zo is het gezicht dat voor onze gezondheid.
De Chinese geneeskunst berust op de kosmische principes van de vijf elementen en yin en yang. De elementen symboliseren bepaalde kwaliteiten van energie welke gereflecteerd worden in het gezicht. Yin en Yang staat voor de dualiteit, de tegenstellingen, en het evenwicht daarin waar naar gestreefd wordt om optimaal te kunnen functioneren. Het voorhoofd representeert het zenuwstelsel, het middelste gedeelte de circulatie, de kin en kaaklijn het spijsverteringsstelsel.
De lijnen, verkleuringen, onzuiverheden en geprononceerdheid van een bepaald gebied in het gezicht zeggen iets over het functioneren van een bepaald orgaan of systeem. De verhoudingen in het gezicht tussen de botstructuur (Yang) en de zachte weefsels (Yin) en de vorm van het hoofd (de elementen hout, water, metaal, aarde en vuur) zeggen iets over de energie die overheerst in een bepaald persoon en daarmee over de persoonlijkheid en aanleg.
Er wordt wel gezegd dat we het gezicht krijgen dat we verdienen. Je manier van leven en je eetgewoontes zijn er van af te lezen. Schoonheid komt dus echt van binnenuit. Hier moet echter ook een kantekening worden geplaatst. De hedendaagse schoonheids idealen zoals een grote mond, volle lippen en dunne wenkbrauwen gelden in de gelaatsdiagnostiek als te Yin. Met andere woorden, dat wat door de massa als mooi wordt beschouwd betekend niet altijd een gebalanceerde gezondheid.

Lees ook eens:  Vaccinaties wel of niet gezond?

Hout.
Het hout type heeft een lang gezicht, een lange neus, een hoog en breed voorhoofd en smalle wangen. De ogen hebben en vriendelijke blik en de wenkbrauwen zijn niet dik of robuust. Vaak is er sprake van sluik haar. Hout heeft de energie om te groeien, overziet het geheel en heeft visie op de toekomst. De gebalanceerde types zijn geboren leiders met sterke overtuigingen. Zij kunnen veel verantwoordelijkheid dragen en zijn bereid om te werken voor anderen.
De emotie de gerelateerd wordt aan hout is boosheid. Deze energie wordt ook gebruikt om te groeien en te ontwikkelen. Als het houttype daar geen mogelijkheid voor heeft zal frustratie zich uiten in boosheid (yang) of depressie (Yin). Lichamelijk kan zich dit uiten in lever en gal problemen, zweren en hoofdpijn. Het houttype is gebaat bij een vetarm dieet en is extra gevoelig voor alcohol.

Vuur.
Het vuurtype heeft een ovaal gezicht met een puntige kin. De jukbeenderen zijn geprononceerd maar smal. Vuurtypes hebben vaak sproeten, rood krullend haar,
spreken en bewegen snel. Het vuurelement maakt dat ze een warm karakter hebben, enthousiast zijn en mensen kunnen inspireren. Door hun constante zoektocht naar avontuur kunnen ze soms risico’s nemen. De uitdaging van het vuurtype is de warmte en positiviteit in zichzelf te vinden. Als het vuur dooft raakt dit type teruggetrokken en timide. Een te veel aan vuur kan hartproblemen, slapeloosheid en acne veroorzaken. Vuurtypes zijn gebaat bij bitter voedsel en kruiden zoals witlof en paardebloem. Zo ook kruiden die het bloed stimuleren en onderhouden.

Aarde.
Aardetypes hebben een kort en breed gezicht met een uitgesproken kaaklijn. De mond is vaak groot, het lijf grof gebouwd en bezitten een lage stem. Dit type is praktisch, terughoudend en betrouwbaar. Zij neigen naar een traditionele manier van leven.
Medeleven is de emotie die geassocieerd wordt met het hout element.
Een teveel aan aarde kan zich manifesteren in koppigheid en egoïsme. Te weinig aarde kan zich uiten in overbezorgdheid en slechte zelfzorg. De uitdaging voor het aarde type ligt dan ook in het vinden van een balans tussen het zorgen voor je zelf en dat van anderen. Aarde types zijn gebaat bij een uitgebalanceerd dieet om de spijsvertering optimaal te houden. Zij zijn extra gevoelig voor suiker en melkproducten.

Metaal.
Metaaltypes hebben een ovaal gezicht met wijd uitstaande juk beenderen en een bleke complexie. Zij hebben meestal heldere glinsterende ogen. De wenkbrauwen zijn licht van kleur en vaak hebben zij stijl haar. Metaal is het element van de gedachte. Deze types zijn goede adviseurs en leraren. Zij bezitten een sterke wil en zijn in staat hun eigen problemen op te lossen. Op hun best zijn het harde werkers met een grote dosis humor. Op hun slechts zijn het doemdenkers. De longen en de onderbuik zijn gevoelig. Goede ademhalingstechnieken en volwaardige voeding zijn extra belangrijk voor hen. Ze zijn gek op junkfood, terwijl dat funest is. Om goed in hun vel te blijven zitten hebben zij de ruimte nodig om hun creativiteit te uiten, anders wordt metaal dof.

Water.
Watertypes hebben ronde zachte gezichten, grote zachte ogen donker haar en een getinte huid. Rustige types die gevoelig zijn voor elke emotie. Geduldige luisteraars en goed in communiceren, wat van pas komt in beroepen zoals counseling en in de verzorging. Heldere watertypes trekken aan wat ze nodig hebben. Zij bezitten grote reserves en kunnen zich makkelijk aanpassen. Als water stagneert door onverwerkte emoties ontwikkelen zij een blauwe gloed op hun huid en donkere kringen onder de ogen.
Stress, en te veel werk hebben impact op de nieren waardoor zij niet goed meer kunnen functioneren. Regelmatig rust en voldoende vocht zijn dan ook belangrijk voor de watertypes.

Zelden is er sprake van een zuiver type. We hebben meestal te maken met mengtypes.
Om inzicht te krijgen in het functioneren van de organen kijken we naar de conditie van de huid in het gezicht. Elk gebied refereert aan een bepaald orgaan. Let op rimpels, verkleuringen, zwellingen, acne en schilfers. Hieronder vind je enkele symptomen en waarnaar zij refereren. Er hoeft helemaal geen sprake te zijn van een acuut of chronisch probleem, maar betreffende orgaan is duidelijk overactief of vermoeit en vraagt om aandacht. Je gezicht liegt niet en voorkomen is beter dan genezen. Mocht je ergens bezorgd over zijn is het raadzaam om contact op te nemen met een (natuur)arts.

NOTICE: if you always breakout in a certain area on the face... then you have an issue in that particular organ & you need to detox it

Symptomen van de lever:
Vette huid op de T zone. Diepe lijnen horizontaal of verticaal tussen de wenkbrauwen.
Roodheid of uitslag tussen de wenkbrauwen. Vermoeide of jeukende ogen.

Tips om de lever te ontlasten:
Niet eten twee uur voor je gaat slapen
Neem de tijd om in de natuur te zijn
De lever is de zetel van boosheid en geduld.
Yoga en meditatie zullen je goed doen.

Voedingsgewoonten:
Verminder dierlijke vetten, melkproducten, eieren, koffie, alcohol en suiker.
Neem meer rauwkost en groenten zoals broccoli, waterkers, lente-uitjes en tuinkers.
Kauw goed en eet langzaam.

Symptomen van de nieren:
Wallen onder de ogen of blauwe kringen.

Tips om de nieren te ondersteunen:
Neem meer rust en slaap. Ga voor 23:00 naar bed. Houd voeten en enkels warm. Neem niet te veel hooi op je vork.
De nieren zijn de zetel van relaties.

Voedingsgewoonten:
Tijdens het koken kun je gerust zeezout gebruiken maar laat het zoutvaatje aan tafel staan. Verminder koffie, ijskoude dranken en ijsjes.
Warm voedsel is beter dan koud voedsel. Eet soepen en bonen. Alle wortelgewassen zijn heilzaam voor je.
Symptomen van de longen:
Verkleuringen, gebroken capillaire vaatjes, uitslag of ontstekingen op de wangen.

Tips om de longen te ondersteunen:
Neem veel frisse lucht. Ventileer je huis en werkplek goed. Neem groene niet bloeiende planten in huis. De longen zijn de zetel van de communicatie. Leer te zeggen waar het op staat. Zingen is heilzaam voor je.

Voedingsgewoonten:
Verminder melkproducten, tropische vruchten en dranken, Laat gebak e.d. zoveel mogelijk staan. Eet vaak bruine rijst, veel groene groenten en gebruik wat vaker gember.

Symptomen van de alvleesklier
Donkere verkleuring in de hoeken van de ogen, tegen de neusbrug aan.
Tips om de pancreas te ondersteunen:
Eet regelmatig kleine hoeveelheden. Neem tijd voor jezelf, het liefst in de natuur.
De pancreas is de zetel van de zelfliefde. Eet niet om je zelf te troosten.
Voedingsgewoonten:
Verminder drastisch met suiker. Laat koffie en chocola zoveel mogelijk staan.
Zoek de zoetigheid in zoete groenten zoals wortelen en fruit.
Symptomen van de dikke darm:
De onderlip is dikker dan de bovenlip, is droog of heeft een paars uiterlijk.

Tips om de dikke darm te ondersteunen:
Door je eten beter te kauwen stimuleer je ook de peristaltiek van de darmen. (20 keer kauwen op een hap voedsel!) De dikke darm is de zetel van het loslaten. Probeer eens een grote opruiming te houden in je huis. Eet nooit tijdens het lezen, tv kijken e.d.

Lees ook eens:  Chaotische situatie in Australië & Marokko door gedwongen vaccinatiepas - is er een uitweg?

Voedingsgewoonten:
Verminder rauwe producten en gist. Eet meer bruine rijst, wortel gewassen en probeer zuurdesembrood.

Er is nog veel meer te vertellen over wat er te zien is aan het gezicht. Als het je interesse heeft raad ik je aan op zoek te gaan naar een goed boek of op het web. Een vooraanstaande autoriteit op het gebied van gezichtsdiagnose is Michio Kushi.
Polarity Therapy balances the body on a deeper level (cellular) as opposed to massage therapy, which is at the physical level.

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Jezelf is een goed antwoord. Maar volgens de Chinese geneeskunde kan je ook je gezondheidstoestand volgen via je gezicht. Het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen verklappen als het ware wat er in je lichaam gebeurt. Elk deel van je gezicht refereert aan een van de vijf elementen (vuur, aarde, water, hout en metaal), die vervolgens weer in verbinding staan met een organengroep. Het enige wat je moet weten is hoe je de signalen decodeert; zo beweert ene dokter Mao. “Door je gezicht te lezen kan je kleine problemen aanpakken en grote problemen vermijden.”

1) Voorhoofd
Het voorhoofd relateert aan het element vuur, en wijst op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een hartprobleem of een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk. Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Een hartaanval wordt ‘vaak voorspeld door een blauwgroene schijn op het voorhoofd. Als het gepaard gaat met hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid of pijn in de linkerarm, ga dan zo snel mogelijk naar een dokter of de spoeddienst.

2) Neus
De neus is verbonden met het element aarde, en dus ook met de maag en alvleesklier. Een puistje op de punt van je neus, kan wijzen op een interne verstoring. Dat heeft meestal te maken met de voeding. Chocolade, pikant, vet of gefrituurd eten zijn goede kandidaten voor de oorzaak. Als gevolg kan je lijden aan indigestie, constipatie of diarree.

Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op alcoholmisbruik of enorm veel zorgen en stress.

3) De kin

Je kin staat in verbinding met het waterelement, en dus de nieren, de blaas en de hormonen.

Blaasjes, verkleuringen of donkere vlekken op de huid rond de kin en de mond, kunnen problemen met de nieren of de blaas aanwijzen. Uitbraken van acné wijzen dan weer op een onevenwicht van de hormonen, vooral oestrogeen of testosteron, en komen ook vaak samen voor met een onregelmatige menstruatie of prostaatproblemen.

Ook het ‘filtrum’, de vertikale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen. Horizontale lijnen, blaasjes of verkleuring kunnen onvruchtbaarheid, door endometriose of cystes, verklappen.

Ook de grootte van de kin speelt een rol in de Chinese geneeskunde. Wie een smalle kin heeft, is genetisch voorbestemd tot zwakke nieren en blaas. Dit wil niet zeggen dat iedereen met een kleine kin problemen zal ontwikkelen, maar het is wel een extra signaal dat er op wijst. Wie problemen wil voorkomen, kan alvast zijn levensstijl aanpassen.

4) De rechterwang

Je rechterwang relateert aan metaal, en is verbonden met de longen en de dikke darm. Verkleuringen, blaasjes en andere huidsproblemen wijzen op darmproblemen. Milde acné, eczema of een roodheid kunnen duiden op een aankomende roodheid. Longziekten of ademhalingsproblemen zijn herkenbaar aan ‘visuele tekenen’ op de rechterwang.

Wie ademhalingsallergieën of astma heeft, heeft vaak een schilferende, rode eczema, lichte uitslag of een blauwgroene schijn. Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, infecteert, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën. Sommigen slagen er in een astma-aanval te voorspellen door de eczema die komt opzetten.

5) De linkerwang

Het element hout staat in verbinding met je linkerwang en dus ook met de lever, de galblaas en het zenuwstelsel. Gifstoffen of infectie in de lever worden verklapt door roodheid of gesprongen haarvaten naast de neusbrug.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang.

Raad
Dokter Mao wijst er nog op dat er verschillende manieren zijn om de onevenwichtigheden in het lichaam kenbaar te maken. “Het is maar een hulpmiddel, geen vervanging voor medisch advies. Ontdek je een probleem bij jezelf, raadpleeg dan zeker een dokter.”
Magnetic Therapy: Understanding The Benefits of Polarity in Magnet Healing

 

 

De grondlegger van de celzouttherapie, Dr. W. H. Schüssler, gaf zijn leerlingen de aanstoot, dat voor de celzouttherapie, het tekort van het gezicht af te lezen moest zijn.
Kurt Hickethier heeft systematisch onderzoek over de gelaatskenmerken van tekorten verricht, welke hij in 1923 publiceerde. Sindsdien heeft deze methode zich in de decennia daarna als haarscherpe (zelf)diagnose bewezen.
Het grote voordeel van de gelaatsdiagnostiek is, dat men onafhankelijk van (on)nauwkeurige of hoeveelheden van verschillende klachten het juiste celzout of celzouten kan kiezen.
Nog een zeer belangrijk voordeel: Voordat de eerste klachten zich voordoen, is het zouttekort reeds in het gezicht te herkennen, in de meeste gevallen reeds zeer lang van te voren. Daardoor kan men met de gelaatsdiagnose het ontstaan van klachten c.q. ziekten voorkomen en de gezondheid behouden.

Veel mensen hebben echter de neiging om opvallende kenmerken van tekorten in het gezicht met crêmes of andere middelen of ingrepen te maskeren of te laten verwijderen.

Een tekort aan een celzout kan door regelmatige inname van het betreffende celzout vaak ongedaan gemaakt worden, evenals de het tekort vergezellende klachten.

Als het tekort voldoende is aangevuld, zal ook het gezichtskenmerk zich verzachten c.q. verdwijnen.

Iedere verandering of omstandigheid ( zowel materieel, energetisch of mentaal), die de stofwisseling belast, beïnvloedt ook de biochemische zouthuishouding. Omdat celzouten essentiële elementen zijn om de stofwisseling te laten functioneren.
De plaatsen in het gezicht waar de tekortkenmerken te zien zijn, zijn de plaatsen waar de reserve voorraad celzouten voor acute noodgevallen zijn opgeslagen. Zijn deze opslagplaatsen uitgeput dan tekent zich dat af als tekort kenmerken.
Algemeen advies bij het door uzelf vaststellen van gezichtskenmerken:

Die kenmerken die U echt opvallen (b.v. wallen onder de ogen, vette huid, rimpelige gezichtshuid, bleekheid, grauwheid, enz.) en U liever kwijt zou zijn, zijn echte tekenen van een tekort van een bepaald celzout.

Gezichtskenmerken celzouten tekort – DR.SCHÜSSLER.

Polarity Therapy Volume 1, Book 1, Chart 05

https://www.tcmbigsong.nl/

Fig 2. From Stone R. Polarity Therapy. Collected Works. Vol 3. 1986

https://www.digitaldrstone.org/img/v2b5c07lg.jpg

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥