web analytics

Tovenaars en magiërs in het oude Rusland

Tovenaars en tovenaars in het oude Rusland

Tovenaars en tovenaars in het oude Rusland

In Rusland, zowel vóór als na het christendom, waren waarzeggerij, magie en medicijnen wijdverspreid.
De tovenaars voerden heidense riten uit, ze werden vertrouwd, omdat ze geloofden dat ze mysterieuze kennis en genezing bezitten.
Profetische Oleg
Ze begonnen tovenaars te vermelden onder prins Novgorodsky Oleg Veshch, die de bijnaam kreeg voor een vooruitziende blik, hij nam vaak zijn toevlucht tot de hulp van vertrouwde priesters, hij wist waarom en wanneer zijn dood zou komen.

Merk op dat het woord tovenaar komt van de naam van de zoon van de Slavische prins Slaven, die eigenaar was, magische vaardigheden toegepast.

Volgens chroniqueurs creëerde hij aan de oevers van de rivier de Mutnaya een vermakelijke stad, veranderde in een krokodil en maakte de inwoners bang. Degenen die van zijn gave hoorden, geloofden dat hij God is.

Vseslav Polotsky
Er zijn verslagen, gedateerd 1044, over de heerser Vseslav Polotsky, die werd geboren met een defect op zijn hoofd, goochelaars adviseerden om een ​​verband aan te brengen dat hielp om Vseslav te genezen, waarna hij het tot het laatst bleef dragen.

Het christendom werd aangenomen aan het einde van de 10e eeuw, daarna het “kerkhandvest van Vladimir”, waar beroepen gerelateerd aan hekserij en heidense riten werden goedgekeurd.

Yaroslav de Wijze
Met de komst van Yaroslav de Wijzen, verscheen een charter in 1051-1054, het werd geschreven over de straffen die betrekking hadden op de bovengenoemde personen, maar er werden geen specifieke acties voor kerkelijke rivalen vastgesteld.

In die dagen werden genezers familie-genezers en werkten ze semi-legaal.
In Europa vochten ze volledig met hen mee, een van de vreselijke manieren was de inquisitie.
In Rusland probeerden de tovenaars elkaar niet aan te raken.
Nikon Chronicle
Tussen de 11e en 13e eeuw werden tovenaars en bloedbaden gepleegd tegen tovenaars. Een van dergelijke gevallen deed zich voor in 1227 in Novgorod en is vastgelegd in de Nikon Chronicle.

Lees ook:   The Oldest Written Story on Earth - Gilgamesh 2/3 Anunnaki 1/3 Man 100% Sumerian

De vier wijzen werden beschuldigd van een bewust ritueel dat droogte met een mislukte oogst tot gevolg had. Hiervoor werden ze verbrand op de brandstapel.

De chroniqueur beschouwde hen echter niet als schuldig.

Het grootste deel van de bevolking was analfabeet en geloofde blindelings in superkrachten en buitengewone invloedskrachten, waardoor ze zich meer en meer ontwikkelden. Valse Koldunov werden gevangen en overgebracht naar de kerk, slachtoffers kregen beloningen. Waarna de wijzen werden vrijgelaten.

The Legend of the Mamaev Massacre
kronieken vermelden vaak dat adel ook unieke vaardigheden had. Als we ons het literaire werk “Tales of the Battle of Mamaev” herinneren, wist de Russische gouverneur Dmitry Bobrok-Volynsky vogels, dieren en de aarde te begrijpen.

De kerk verzette zich steeds meer en wilde zich ontdoen van tovenaars. De boyars Andrei Dmitriyevich en zijn vrouw werden verbrand voor ingebeelde magie, een ander incident vond plaats met Ivan III, die een bericht ontving van een onbekende persoon die werd bezocht door onreine geesten Sophia Paleolog. Nadat beiden verdronken in de Moskou-rivier.

https://www.yoki.ru/anomalous/legends/08-03-2020/468158-charodei_kolduny-0/?utm_medium=cqc&utm_source=yoki_12

Gerelateerde artikelen

Back to top button