...

17 juni 2021

 

Drugs en de tweede wereldoorlog

De top van Nazi Duitsland gaf al voor de Tweede Wereldoorlog opdracht om een drug te ontwikkelen om een supersoldaat te creëren. Ook Hitler zelf raakte naarmate de oorlog vorderde steeds verslaafder aan drugs die zijn lijfarts hem toediende.

Dat beeld schetst de Duitse auteur Norman Ohler in zijn boek ‘Drugs in het Derde Rijk’ dat deze week verschijnt in Nederland. EenVandaag sprak de schrijver in Amsterdam. Zijn boek was vorig jaar een bestseller in Duitsland.

De legers van Hitler voerden hun zogenoemde ‘blitzkrieg’ onder invloed van Pervitine, een in het laboratorium ontwikkelde drug die nu bekend staat als chrystal meth. De drug hield soldaten wakker en gaf ze een euforisch gevoel.

Het middel werd uitgeprobeerd tijdens de inval in Polen in 1939. Daarna werden 35 miljoen pillen besteld voor Duitse soldaten die deelnamen aan de invasie van Frankrijk, Nederland en België. In vier dagen slaagden de Duitsers erin om meer gebied te veroveren dan tijdens de gehele Eerste Wereldoorlog.

Ohler baseert zijn conclusies op maandenlang onderzoek in militaire archieven in Duitsland en de Verenigde Staten. Hij stuitte daarbij ook op de aantekeningen van Theodor Morrell, de lijfarts van Hitler die dagelijks minutieus noteerde welke mix aan middelen hij de Führer toediende. Hitler kreeg 800 injecties over een periode van 1350 dagen. Tijdens de laatste oorlogsdagen, vlak voor zijn zelfmoord, was Hitler veranderd in een junkie. Zijn tanden vielen uit. Hij was onder meer verslaafd aan Eukodal, een drug die pijn bestrijdt en twee keer zo sterk is als morfine.

Lees ook:   Familiefoto met overleden vader gaat de wereld over

https://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/69037/drugs_in_het_derde_rijk

Zie link voor filmpje.

Drugs en oorlogen…begrijpelijk dat men dan anderen vermoord zonder gevoelens!
Gevoelens zijn dan verdoofd nml.

De reden dat zoveel mensen verslaafd raken is omdat ze niet willen voelen.
In een oorlog zal dit zeer handig zijn!
In feite ben je bij drugsgebruik niet langer geaard!
Dus in principe zweef je dan ergens boven je lichaam en zit je er niet meer in.
Je bent je dan ook niet erg bewust van de omgeving die doet niet zo terzake.
In gesprek met mensen die er eigenlijk niet zo -bij- zijn, is het in feite praten tegen een muur, er komt weinig binnen en er komt nog weinig uit.

Misschien is het karma in een volgend leven wel, zeer hoogbegaafd zijn en erg aanwezig in de wereld.
Of niets kunnen maar je totaal bewust van alles om je heen etc etc…
De les moet toch geleerd ergens.
Niet dat ik daar over oordeel, ieder zijn deeltje.
Zo liggen de feiten nu eenmaal.
Ik was een arrogante oudere ziel die zei:
Oh doe mij dat grote pakket maar even, i deal with it!

🙁
Pfffffffff ja en dan ben je aards en denk je echt wtf overkomt mij altijd maar weer..en waarom?
Ach ja…
Het zal ergens goed voor zijn, ben ervan overtuigd dat er wel eens wat blijft hangen in de geest van mensen die de site doornemen en
dat het toch ergens een groter doel heeft

 

Gerelateerde berichten