...

18 juni 2021

 

Zij was maar een vrouw…

II © Claudia Gerhard (70MilliMeter) #STRKNG freckles,woman,beauty,Portrait,rote,haare:

De bankier had een afspraak met zijn psychologe. Hier volgt het gesprek:

P: Wat doe je voor werk Mr. Rogers?

B: Ik werk als een boekhouder in een bank.

P: En je vrouw?

B: Ze werkt niet, ze is huisvrouw.

P: Wie maakt het ontbijt voor je gezin?

B: Mijn vrouw omdat ze niet werkt.

P: Om hoe laat staat je vrouw ’s ochtends op?

B: Ze staat vroeg op omdat alles georganiseerd moet worden. Ze regelt de lunch voor de kinderen, zorgt ervoor dat ze goed zijn aangekleed, dat ze ontbijten, dat ze hun tanden hebben gepoetst en dat ze al hun schoolspulletjes hebben. Ze staat samen met de baby op en vervangt luiers en kledij. Geeft de borst en maakt snacks.

P: Hoe geraken je kinderen op school?

B: Mijn vrouw brengt ze naar school omdat ze niet werkt.

P: Nadat ze de kinderen naar school heeft gebracht, wat doet ze dan?

B: Het duurt meestal even voor ze iets kan doen, want ze moet de auto in- en uitladen. Ze gaat langs de supermarkt. Soms vergeet ze iets en dan met ze helemaal terug, met de baby op de achterbank. Eens thuis moet ze de baby te eten geven en opnieuw borstvoeding geven, de luier vervangen, de baby laten dutten, de keuken opruimen en dan het wasgoed doen en het huis opruimen. Weet je, omdat ze niet werkt.

P: Wat doe je als je ’s avonds van je werk thuiskomt?

B: Rusten natuurlijk. Want ik ben moe van de hele dag in de bank te werken.

P: Wat doet je vrouw ’s avonds?

vrouw 1 via Angel-Wings

B: Ze maakt het avondeten, dient mijn kinderen op, doet de afwas, ruimt het huis nog eens op. Nadat de kinderen gewassen zijn, helpt ze hen met de pyjama’s en stopt ze hen in bed, ze ververst de luiers van de baby, geeft warme melk, en controleert nog eens of de kinderen hun tanden hebben gepoetst. Eens in bed staat ze regelmatig op om de baby te voeden en misschien ververst ze ook nog eens een luier. Omdat ze niet moet opstaan om naar het werk te gaan.

Lees ook:   Oostvaardersplassen men wordt dus wakker

Dit is de dagelijkse routine van vele vrouwen in de hele wereld. Het begin ’s ochtends en dat duurt zo tot uren in de nacht. Is dit “niet werken?” Een huisvrouw heeft geen diploma’s, maar heeft een sleutelrol in het gezinsleven! Geniet en waardeer je vrouw, moeder, grootmoeder, tante, zus, dochter … Want hun opoffering is prachtig. Iemand vroeg het haar …

Ben jij een vrouw die werkt of gewoon een “huisvrouw”?

Ze antwoordde:

Ik werk als huisvrouw, 24 uur per dag.

Ik ben moeder,

Ik ben vrouw,

Ik ben dochter,

Ik ben de wekker,

Ik ben de kok,

Ik ben de meid,

Ik ben de meester,

Ik ben de barman,

Ik ben de babysitter,

Ik ben de verpleegster,

Ik ben de handwerker,

Ik ben de bewakingsagent,

Ik ben de adviseur,

Ik heb geen vakantie,

Ik ben niet immuun voor ziektes,

Ik heb geen dag vrij,

Ik werk dag en nacht,

Ik ben de hele tijd aan het werk,

Ik ontvang geen salaris en …

En toch moet ik vaak horen: “Maar wat doe je dan de hele dag?”…

 

Opgedragen aan alle vrouwen die elke dag hun leven voor hun gezin geven.

Ze zijn als zout: Hun aanwezigheid wordt vaak niet opgemerkt, maar hun zweet maakt alles smakelijk.

Waardeer alle mooie vrouwen in je leven!

 

https://www.intuitive-connections.net/2005/book-cayceeternalfeminine.htm

For in the analysis of Motherhood, there is nothing above same. And every act of Motherhood is toward that fulfillment of the purposes in life, and its association with same then becomes individual; hence this should be guided by that individual. See? For in giving to the world the development of a soul in and through this material plane is adding to the creative forces of the universe. See? #EdgarCayce reading 140-15 #motherhood#happymothersday

Gerelateerde berichten