web analytics
11:11 Dubbele getallen
Energetica, entiteiten, geesten

Bescherming tegen negatieve energie

 

Bescherming tegen negatieve energie

Wie herkent het niet dat als je in een gesprek verwikkelt bent je jezelf daarna zo opgebrand voelt. Of als je iemand tegenkomt of visite heb gehad je helemaal op bent. Of dat je in bepaalde ruimtes komt maar dat negatief voor je aanvoelt

Heel vaak denk je dan van pffff blij dat hij/zij weg is, of blij dat ik uit die ruimte ben. Het overkomt iedereen wel eens. Op onze speurtocht in het spirituele vergeten we heel vaak onszelf af te sluiten. Bij mediteren of behandelingen etc. Heel vaak wordt er door een behandelaar ook in je aura gewerkt en is het dus noodzakelijk dat je dat weer herstelt want iemand anders zit dan namelijk in je aura. Men moet zich dan als het ware weer afsluiten.

Je hebt ook ruimtes die niet goed aanvoelen, omdat bijvoorbeeld tijdens de bouw er verschillende mensen waren met hun ernergieen, maar ook omdat er dus veelal in oudere huizen er veel dingen hebben plaatsgevonden, situaties ruzies etc. Je moet dit ook als energieën zien. Dit is dan beter te begrijpen. Elk mens is energie, straalt energie uit en neemt het ook op. Dus ook alle voorwerpen die door de mens (lees energie) aangetast wordt kan dus over negatieve energie beschikken. Te lang hiermee in aanraking komen betekent dus dat je die energieën dus ook zelf opneemt waardoor jij je zo verzwaart voelt.

Ook in hun huizen spelen zoveel emoties die zich ophopen zolang wij er niks aan doen. Vroeger was het heel gewoon om zich hier tegen te beschermen maar dat is allemaal vervaagt. Heel vaak is een woning door meerdere bewoners in gebruik genomen met elk hun emoties en vibraties erin. De sociale omgang is ook groter dan vroeger en dat neem je dus ook allemaal mee naar huis. Het kleeft als het ware in jou aura. Hier in het westen wordt van kindsaf aan altijd geleerd je aandacht aan het tastbare te houden waardoor men hier dus vaak het contact verlies met het niet tastbare het spirituele. Maar eigenlijk is dit dus heel belangrijk omdat dit van grote invloed is op je hele gestel. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen energie en vibraties. Dit wordt door elkaar dus opgenomen. En ook doorgegeven aan voorwerpen en ruimtes. Wanneer men hier niks aan doet zal men er vroeg of laat door beïnvloed raken. Sommige dingen kan je dus zelf al doen, maar weer andere is meer professionele hulp geboden.

Hieronder volgen een aantal tips wat jezelf kan doen.

Een spiritueel bad nemen

Water is het symbool van leven dus heel goed geschikt om mee te zuiveren. Spirituele baden zuiveren zowel ziel als geest.
· Je maakt een mengsel val een kop azijn van appelcider met 1 theelepel zeezout. Je badkuip laat je dan tot de helft met lauw water vullen en doe dan het mengsel erbij. Je gaat dan gewoon 5 minuten baden en zeg in gedachtes dat dit een spiritueel bad is en bid dat je verlost mag worden van alle negatieve invloeden. Je gaat ook minimaal drie keer kopje onder met je hele lichaam. Na het bad neem je een badjas of handdoek en droog je je niet af. En als je tijd hebt mediteer dan even een kwartiertje zoniet dan heeft werkt het ook wel. Maar even de tijd ervoor nemen is wel beter.

Wierook

· Wierook aansteken in je huis is ook een mogelijkheid om ruimtes te zuiveren maar ook voor jezelf, maar dan ook enkel voor jezelf. Neem een stoel met een rechte leuning en plaats daar onder een wierookbrander en ontsteek een blokje houtskool totdat die roodgloeiend is en gooi dan de ingrediënten erin. Het beste is dus Olibanum boswellia carerii. Kleed je uit neem een laken en ga op de stoel zitten. Draai het laken voorzichtig om je lichaam. Alles behalve je hoofd dient bedekt te zijn en de laken moet tot de grond hangen. Jezelf zo bewieroken doe je dus 10 tot 15 minuten..

Dit kan je dus ook met je woning of ruimtes doen door het te zuiveren met wierrook. Wie zelf een mengsel wil bereiden kan uit meerdere kruiden kiezen: Bazielkruid – Ocinum basilicum, Betonie – Betonica officinalis, Hysop – Hysoppus officinalis, Laurier – Laurus nobilis, Rozemarijn – Rosemarinus officinalis en Wijnruit – Ruta graveolens. Allen bezitten ze een zuiverende en beschermende werking.

De sfeer is meestal daarna veranderd.

Kaars opsteken

Wanneer je bezoek ontvangt of zodra een discussie of ruzie ontstaat, ontsteek dan zo vlug mogelijk een kaars. Een brandende kaars zal, door haar kracht alle negatieve vibraties opvangen. Is de kaars wit of paars dan zal ze krachtiger werken. Deze beide kleuren vertegenwoordigen immers zuivering, oprechtheid, waarheid. Ook bloemen brengen rust en harmonie, vooral witte bloemen. Heel geschikt zijn witte lelies. Of verstuif regelmatig etherische olie. Deze oliën zijn niet enkel werkzaam bij lichamelijke kwalen, ook psychisch kunnen ze ons beïnvloeden. De keuze van de olie ligt uiteraard bij jezelf. Welke olie heeft voor jou een aangename geur en werkt bovendien beschermend voor een harmonieuze sfeer in je woning? Een goede mengeling is etherische olie van Olibanum met Sandelhout en Rozemarijn. Alle drie de oliën werken zuiverend. Daarenboven is Olibanum ook beschermend, Rozemarijn is vitaliserend en opwekkend, Sandelhout geeft een heel aangenaam parfum en schenkt kalmte. Een andere methode is het gebruik van kruiden en planten. Verspreid over de woning kan men potjes met kruiden- en/of plantenmengsels neerzetten. Bescherming biedende en makkelijk te vinden kruiden zijn o.a.: Bazielkruid, Bijvoet, Dille, Dragon, Hysop, Jeneverstruik, Laurier, Lijsterbes, Maagdepalm, Rozemarijn, Varen, Venkel, Vlierbessen en blaadjes, Wijnruit.
Kruiden en planten met zuiverende werking zijn o.a.: Bazielkruid, Bijvoet, Duizendblad, Hysop, Jeneverbes, Lavendel en Rozemarijn. Ook hier kan je de kruiden en planten zelf kiezen. Je kan verscheidene kruiden mengen, of je kiest voor één enkel kruid.

Tips

– Je kan ook als je weet dat je mensen tegenkomt die heel vermoeiend voor jou zijn dus jouw zonnevlecht beschermen (mensen die vaak teveel energie aan anderen geven of negatieve van anderen krijgen sluiten hun zonnevlecht niet goed af of er is daar een blokkade;

_ Je kan ook drie keer over je buik wrijven en dan je vuist dichtknijpen en zeggen in gedachten: ik hou mijn energie binnen;

– Je kan ook een beschermend wit veld om je aura visualiseren, die je beschermt tegen alle negatieve krachten gedurende de hele dag door;

– Als je een douche neemt spoel dan alle negativiteit van je af zodat het net lijkt of je in een nieuw lichaam terechtkomt. Per slot van rekening doe je dit met edelstenen ook. Voel je dan als herboren en vol met nieuwe energie.

_ Je kan ook veel water drinken en je handen goed afspoelen tot bijna bij je ellebogen net zolang totdat je het te koud vind worden.

– Edelstenen werken ook heel beschermend. Labradoriet sluit de aura af zodat er geen negatieve dingen binnen kunnen dringen. (na 3 weken wel schonen en een week afdoen anders komt er niets binnen maar er kan ook niets uit qua energie dan raakt iemand verstopt!)Peridoot (Olivijn) beschermt tegen slechte entiteiten. Zwarte toermalijn werkt ook heel beschermend. Tijgeroog helpt goed bij zwarte magie en kaatst al het slechte weer terug naar degene die het uitzendt. Fluoriet vormt een beschermend schild tegen buitenzintuigelijke aanvallen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥