web analytics
11:11 Dubbele getallen
Energetica, entiteiten, geesten

Energie en kleuren en informatie opvragen

Kleuren.

In onze kleuren zit al onze informatie en al onze kwaliteiten. Aangezien alle mensen anders zijn, is deze informatie voor iedereen anders. Op het moment dat je al jouw eigen kleuren voor 100% mag gebruiken dan ben je totaal jezelf. Je bent dan helemaal heel. Een kleur heeft ook een algemeen kenmerk. Hier kan ik iets over zeggen. Over de individuele informatie dus niets. Als je daar iets over wilt weten, kun je aan jezelf vragen stellen. Dit kun je doen door op papier een vraag opschrijven en daarna alles opschrijven wat bij je binnenkomt. Eerst zal komen wat je hebt geleerd, hopelijk daarna wat jouw gevoel geeft. Schrijf wat er in je opkomt zonder meteen een antwoord af te keuren. Het kan zijn dat je niet meteen alle antwoorden krijgt. Probeer het dan later nog eens en eventueel later nog eens.

De vragen die je kunt stellen zijn:

1. Wat kan ik met mijn eigen wit doen?
2. Welke informatie zit in mijn eigen wit?
3. Welke kwaliteiten zit in mijn eigen wit?
4. Hoeveel kwart,half of drie kwart van mijn eigen wit is bij mij?
5. Hoeveel kwart, half, of driekwart van mijn eigen wit is dus eventueel bij anderen en waarom?
6. Hoeveel van wit van anderen is bij je en waarom? Hoeveel invloed heeft dat op je?

Als je dit zelf wilt doen, doe het dan voorzichtig. Ga ook niet meteen door met een andere kleur. Het beantwoorden heeft namelijk al een healende werking.

Het is natuurlijk niet toevallig dat ik met wit begin. Ik werk alle kleuren af in een bepaalde volgorde. Alles wat we doen daar gebruiken we onze kleuren bij in die bepaalde volgorde en wit is bij mij de eerste kleur.

Wit is de basis in alles. Je gebruikt wit wanneer je iets wilt beginnen. Het begint bij een idee dat je op papier zet. Alle kleuren die volgen kun je op het wit zetten. Je kunt bij jezelf nog de vraag stellen hoeveel wit je van anderen gebruikt. Als je veel wit van een ander gebruikt dan zet je de meeste dingen in je leven op basis van de ideeën van die ander i.p.v. je eigen ideeën.

Wit wordt gezien als een zuivere kleur: het maagdelijke wit. Het is ook een luchtkleur en gebruikt door religieuze en spirituele groepen. Religieuze en Spirituele groepen zijn heel erg gebonden aan de lucht en ze werken via de lucht en gebruiken dus voornamelijk alleen luchtkleuren. Natuurlijk zijn er ook spirituele mensen die heel erg goed op de grond staan.

Zilver:

Zilver is een waterkleur. Voorbeelden van zilver zijn de maan en water.

Het kenmerk van zilver: zien en laten zien. Je bent onbewust in bezit van heel veel informatie, bijv. door wat je voelt. Het zilver van de spiegel spiegelt niet alleen materiele zaken maar ook niet-materiele zaken. Het laat jou zien welke informatie voor jouw op dat moment van belang is. Dit geldt ook bijvoorbeeld voor water.

Als je dus jezelf baad in je eigen zilver dan laat dat zilver aan jouw zien wat je anders niet ziet. Ook anderen gaan dan dingen bij jouw zien wat ze eerder niet hebben gezien. Dus zien en laten zien. Als je een hekel aan zilver hebt, dan heb je dus moeite om jezelf te zien en te laten zien.

foto van Angelwings Creative art.

Oefening:

Vraag eens aan jezelf:

– Hoeveel je van jezelf laat zien aan jezelf?

– Waarom zoveel?

– Wat denk je wat er gaat gebeuren als je meer van jezelf aan jezelf zou laten zien?

– Hoeveel je van jezelf laat zien aan anderen?

– Waarom zoveel?

– Wat denk je wat er gaat gebeuren als je meer van jezelf aan anderen zou laten zien?

Zwart:

Zwart is een aardekleur. Er wordt wel eens negatief gedacht over zwart. Toch is het net zoals met vele dingen van jezelf niet positief of negatief. Ook nu kun je kijken wat jouw zwart voor jou betekent en wat je ermee kunt doen.

Waar wordt het zwart voor gebruikt? Om zaken zoals informatie, kwaliteiten en krachten te verstoppen. Door jezelf omdat anderen het negatief vonden en dat je toen dacht van dat gebruik ik dan maar niet meer en je verstopte het maar in je zwart om het niet meer te zien. Ook kan het zijn dat anderen het deden, bijv. ouders, andere familieleden, onderwijzers die invloed op je hadden. Gewoon omdat ze bepaalde dingen van jou afkeurden waren en het negatief vonden. Het kan ook zijn dat er stukjes verleden in je zwart zitten wat je nog niet hebt verwerkt.

Wat je voorheen als “negatief” beschouwd werd, kan nu heel “positief” zijn voor ons. Het kan dus nuttig zijn om je zwart te gaan onderzoeken.

Wat kun je gaan doen? Visualiseer dat je met jouw eigen witte licht in de vorm van een lantaarn door je zwarte gebieden heen wandelt. Ontdek wat daar verborgen zit. Als daar iets verborgen zit, haal het er dan uit het zwarte gebied en vraag jezelf om het te accepteren dat het er van jou mag zijn.

Doe het rustig aan en haal niet meteen alles uit het zwart. Begin met 1 ding en wacht dan een aantal dagen hoe dat voelt. Wanneer je voelt dat je het aankan ga dan door met de volgende. Wees voorzichtig.

Je kunt misschien denken van waarom gebruik ik niet mijn zilver? Zou ook kunnen, maar dat kan een te groot effect hebben. Dus doe het eerst met jouw eigen wit. Stap voor stap rustig ontdekken wat er te ontdekken valt.

Blauw:

Blauw is een vuurkleur en het heeft te maken met bescherming en je kunt met je eigen blauw afstand krijgen t.o.v. anderen: je grondgebied creëren.

Goud: expressief – laten zien;

Blauw: expansief – je grond gebied vergroten;

Rood: explosief – uitbarsting;

Goud + blauw + rood : extreem – tot het uiterste gaan.

Vraag aan jezelf in welke mate je grondgebied kan vergroten met je blauw? Bijvoorbeeld welk percentage kun je jouw blauw gebruiken om jezelf te laten zien. Als dit niet 100% is waarom kun je een percentage niet gebruiken?

foto van Angelwings Creative art.
Grijs:

Grijs is luchtkleur en is een bindmiddel om jouw spullen vast te houden. Je kunt ook dingen verstoppen zoals de mist dat doet.

Iedereen heeft een eigen kleur grijs ergens in het lichaam. Misschien één groot gebied of misschien wel meerdere gebieden. In jouw eigen grijs kunnen er dingen in verstopt zitten die je misschien al jaren kwijt bent. Gewoon dingen van jezelf, bijv. wat je ooit eens goed kon, maar wat je niet mocht doen omdat je omgeving dat niet accepteerde. Er kunnen heel veel dingen van waarde voor jou in dat grijze gebied verstopt zitten.

Je kunt aan je eigen gevoel vragen wat er in jouw eigen grijs verstopt zit, door wie het daar verstopt is, waarom en wat voor effect dat heeft op jou.

Roze:

Roze is een waterkleur en staat voor het vrouwelijke in ons. Het staat tegenover de kleur blauw die voor het mannelijke staat.

communicatie

man <——————–> vrouw

blauw roze

Vraag het volgende aan jezelf:

Praat het mannelijke met het vrouwelijke deel in jezelf?

– in welke mate praat het mannelijke NIET met het vrouwelijke deel in jezelf?

– als het niet 100% is met wie praat het mannelijke deel WEL?

– hoe krijg je het voor elkaar dat het mannelijke deel wel goed praat met het vrouwelijke deel?

Praat het vrouwelijke met het mannelijke deel in jezelf?

– in welke mate praat het vrouwelijke NIET met het mannelijke deel in jezelf?

– als het niet 100% is met wie praat het vrouwelijke deel WEL?

– hoe krijg je het voor elkaar dat het vrouwelijke deel wel goed praat met het mannelijke deel?

Communicatie tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel in je kun je zien als het praten van je eigen blauw met je eigen roze. Soms gebeurt dat via een andere kleur, bijv. wit. Soms rechtstreeks. Aangezien het blauw aan de positieve kant en het roze aan de negatieve staat zal het betere contact tussen deze kleuren dan ook zorgen voor een betere communicatie tussen “goed” en “slecht” in jou.

Een visualisatieoefening:

Ga in gedachten naar een neutrale kamer (met een neutrale kleur, dus geen blauw of roze, maar bijv. wit) waar je alleen bent. Daarna naar een kamer met alleen vrouwen. Wat voel je? Daarna terug naar de neutrale kamer. Daarna naar een kamer met alleen mannen. Wat voel je nu?

foto van Angelwings Creative art.
Bruin:

Bruin is een aardekleur.

Bruin is het hart van de mannelijke en vrouwelijke energie.

Stel aan jezelf de volgende vragen:

1. Is er een relatie tussen jouw eigen blauw met jouw eigen roze?

Als er geen relatie is. Waarom niet? Vraag dan ook hoe je die relatie kan herstellen.

2. Mag deze relatie leven?

3. Kan je dat op de grond zetten?

4. Hoe kan je dat laten kloppen?

5. Kan je hart er in zitten?

En als dat niet zo is. Waarom dan niet?

Wanneer je helemaal in de heden zit, ben je het meest ontspannen: alles loopt dan in het juiste tempo.

Verleden (vrouwelijk): negatief.

Toekomst (mannelijk): positief.

Het heden is mannelijk & vrouwelijk, dus positief en negatief.

Met wit geef je jezelf een basis.

Met bruin zet je jezelf op de grond te zetten en in het nu.

foto van Angelwings Creative art.

Rood:

Rood is vuur. Als je je vuur niet kan doven, kun je over de rode gaan. Je hebt dan absoluut geen controle meer over jezelf.

Je kunt de volgende vragen aan jezelf stellen. Wanneer het niet makkelijk gaat, zoek dan eens naar een rustg plekje doe je ogen dicht stel dan eens die vragen.

Mag je je vuurkracht hebben? Deze voelen? Deze gebruiken?
Kan je je vuurkracht op een kookpunt komen tov kwaadheid en agressie? Tov warmte voor jezelf en anderen?
Kan je je vuurkracht doven tov kwaadheid en agressie? Tov warmte voor jezelf en anderen?

Oranje:

Oranje is een luchtkleur. De kleur van twijfel. Het is dan ook wel opletten. Wanneer je ergens aan twijfelt dan gebruik je deze kleur. Het is ook opletten dat je niet teveel blijft hangen, want dan kom je niet vooruit. Wanneer je goed met je eigen kleur omgaat dan zul je merken dat je minder twijfelt in het leven.

Vraag je zelf hoe onzeker ben? Hoe vaak twijfel je wanneer je iets doet of wilt doen? Als je twijfelt probeer dan na te gaan waar dat vandaan komt. Was je als kind al een twijfelaar? Hoe waren bijv. jouw ouders, broers, leraren, klasgenoten… tov jou? Zorgden ze dat jij steeds ging twijfelen? Met welke dingen zorgden ze waarin je ging twijfelen?

Wanneer je beter met je eigen oranje om zou gaan dan zal je ook minder twijfelen en onzeker zijn.

Luchtenergie

Je voelt luchtenergie wanneer je in buitenlucht komt of aan het strand loopt de wind voelt. De echte kracht voel je natuurlijk bij een orkaan of windhoos.

Via de lucht gaat vele energieën. Beïnvloeding door anderen gebeurd dan ook vaak via de lucht. Vanwege het geloof bij religies en spirituele groepen dat er vele dingen “boven” ons gebeuren wordt deze energie gebruikt door deze religies en groepen. De kleuren die bij deze energie horen zijn wit, grijs, oranje en paars. Deze kleuren worden dan ook door spirituele groepen en religies gebruikt.

Wanneer je niet goed in balans bent en dus meer in de lucht zit dan op de grond (niet goed geaard dus) kan je luchtenergie vele storingen in elektrische apparatuur veroorzaken.

In je eigen luchtenergie zit de lucht die je inademt. Het kan zijn dat anderen in jouw eigen luchtenergie zit en jouw lucht gebruiken waardoor je bijv. ademnood en hyperventilatie kan krijgen.

Lees ook eens:   Nerveus

foto van Angelwings Creative art.

Waterkrachten

Je komt het o.a. tegen bij rivieren en overstromingen. Waterkracht of -energie staat tegenover vuurkracht of -energie. Het is dus vrouwelijk en heeft te maken met het innerlijke en het staat aan de kant van het verleden. Het heeft met stromen te maken: het stromen van inzichten, ideeën en gevoelens. Het heeft ook een verzorgende karakter. De bijbehorende kleuren zijn zilver, roze en groen. Vooral zilver is bespiegelend en zorgt voor inzicht in jezelf.

Aarde energie

Aardekracht of -energie voel je heel goed bij een aardbeving. De aarde laat dan echt merken dat hij er is. Aangezien je aarde nodig hebt om te leven en we een deel van de aarde nodig hebben om contact mee te maken heeft iedereen ook eigen aarde energie waardoor we contact hebben met die aarde. Bij deze energie horen de kleuren zwart, bruin en geel.

Iedereen heeft met zijn eigen aarde energie ook zijn eigen “grondgebied”. In een optimale situatie zit je op je eigen grondgebied, maar er zijn genoeg mensen die niet op hun eigen grondgebied zijn, maar op die van iemand anders waardoor anderen macht hebben over jouw leven. Ook kan het voorkomen dat er andere mensen in jouw grondgebied komen om jouw leven te beïnvloeden.

Vuurkrachten

In de eerste instantie is dat natuurlijk de kracht van vuur die je bijv. tegenkomt bij een brand of een vulkaan.

Vuurkrachten of vuurenergie heeft te maken met het mannelijke. Het is de energie die je warm maakt of houdt. Voorbeelden van die energie is boosheid, energie om te vechten, macht, … enz. enz. Het is ook de energie die jou warm of heet maakt wanneer je koorts hebt. Juist deze krachten of energie kun je gebruiken om je lichaam te zuiveren van energieën van anderen. Wordt eens goed boos en je zult merken dat je weer beter in je eigen vel zit. De kleuren die er bij horen zijn rood, blauw en goud. Deze krachten zijn ook naar buiten gericht en kan dus als een schild dienen voor energieën van anderen. Het zorgt er dan ook voor dat je in je eigen energieruimte kan blijven.

De vuurkrachten staan aan de kant van de toekomst en kunnen geblust worden of in balans worden gehouden door de waterkrachten.

Energie

Ieder mens dus ook jij en ik bezit energie die helemaal van jou is. In het dagelijkse leven gaat er energie van de een naar de ander om diverse redenen.

Je neemt energie van anderen gewoon op waarbij de ander helemaal niet een krachtige uitstraling hoeft te hebben. Eigenlijk gaat merendeel van onze communicatie via energie.
Dit doe je door het gebruikelijke contact met anderen. Hierbij neem je het niet alleen op, maar sta je ook af.

Voorbeelden zijn:
– wanneer je met iemand praat of chat;
– wanneer je een boek leest: je komt dan in contact met de energie van de schrijver;
– wanneer je tv kijkt;

foto van Angelwings Creative art.

Het kan ook zijn dat een ander, bewust of onbewust, jou energie stuurt.
Het gebeurt bewust wanneer die ander denkt bijv. je moet dit of dat doen.
Onbewust omdat die ander ziet bijv. een foto van jou en denkt daarbij meteen aan jou.
Of je bent met iemand over iemand anders aan het praten.
Aandacht krijgen van anderen.

Je zult begrijpen dat een acteur bijv. voortdurend energie ontvangt. Doordat er films met hem gedurende 24 uur per dag te zien zijn zal hij veel aandacht, positief of negatief, krijgen.

Het is een soort leren. Je ontvangt energie, haalt er informatie uit en verwerkt dit waardoor die energie weggaat. Wanneer je ergens genoeg van geleerd hebt dan neem je daar geen energie meer van op. Ook al stuurt die ander het bewust naar je toe. Die energie gaat dwars door je heen, omdat er niets meer is waar het aan zou kunnen hechten. Je staat niet meer op die frequentie zeg maar.

Er is dus altijd bij jou een reden waarom je energie opneemt.

Toch zijn er van die hinderlijke mensen die jou steeds energie sturen waar je gek van kan worden en waarvan je het doel daarvan niet inziet. En ja, wanneer je communiceert met de ander dan pik je ook zo wie zo energie op waar je niets tegen doet.

Het is in ieder geval zo dat de ontvanger er voor open moet staan, wil de energie effect hebben.

Oefening:

Wat je kunt doen, is het regelmatig de energie die je ontvangt terug te sturen en de energie die een ander heeft opgenomen terug te laten komen. Dit doe je als volgt:

Vraag aan je lichaam om alle energie die je van of via anderen hebt opgenomen ongemerkt terug te sturen.
Vraag aan je lichaam om alle energie die je hebt afgestaan ongemerkt naar je terug te laten komen.

Om het echt goed te voelen doe dan deze oefening om bijv. de 2 uur. Na een gesprek. Nadat je in een winkel bent geweest. Nadat je een film hebt gezien. Enz. enz.

Opmerkingen:
Je kunt energie via anderen krijgen. Bijv. een broer waar jij niet open voor staat, stuurt z’n energie via je moeder waarvoor je wel openstaat.

Ongemerkt is belangrijk zodat je er zelf niets van merkt, maar ook dat de ander waar de energie naar toe gaat er niets van merkt.

Wanneer je met iemand contact hebt gehad gebruik dan de naam van de persoon. Bijv. bij de persoon Pietje gebruik je dan:

Vraag aan je lichaam om alle energie die je van of via Pietje hebt opgenomen ongemerkt terug te sturen.

Het menselijk lichaam zit net als dieren, planten, bomen en voorwerpen vol met energie. Die energie die in je lichaam zit werkt als een soort bril: het bepaalt hoe jij tegen de wereld aankijkt. Eigenlijk iets meer dan alleen kijken: het bepaald ook wat je voelt. Het is dus niet mogelijk om objectief naar de wereld te kijken: iedereen heeft een unieke kijk op de wereld.

Hoe komen we aan die energie? Een zaadcel bevat alle energie van de vader en een eicel bevat alle energie van de moeder. Bij de conceptie worden die beide energieën samengevoegd. In die energie zit al onze eigen informatie, kennis, ervaringen en kwaliteiten van onze (voor)ouders. Dat is de energie die bij ons past. Door die energie zijn we zoals we zijn. Onze persoonlijkheid. Ons wezen. Het is deze energie die ons gezond houd en ons oud laat worden. We krijgen bij onze geboorte zo ontzettend veel energie mee dat het vele malen meer is dan wat in ons lichaam past. Alleen wat we op het huidige moment nodig hebben zit in ons lichaam. Als we gaan nadenken of openstellen dan vullen we het lichaam met de energie ofwel informatie waar we iets over willen weten. Onze energie kan ons lichaam redelijk optimaal voeden. Het is nog niet zo optimaal dat we niet meer zouden hoeven te eten. Als we goed met onszelf omgaan dan kunnen we misschien wel 200 jaar worden.

foto van Angelwings Creative art.

De energie in je lichaam zit niet vast. Je kunt energie naar het lichaam van iemand anders sturen en jouw lichaam kan ook energie uit het lichaam van iemand anders ontvangen. Zelfs als die persoon aan de andere kant van de wereld bevind. Op welke manier gaat dat. Door het denken aan ander of het geven van aandacht aan anderen of voorwerpen. Bij elke gedachte of aandacht aan een ander stuur je een kleine hoeveelheid energie naar die ander. Zelfs als je met iemand over iemand anders aan het praten bent, gaat er energie naar de persoon over wie je praat. Bij het omgekeerde ontvang je energie van een ander: als iemand anders aan je denkt, jou op een foto ziet, een boek leest, naar de tv kijkt, enz. Omdat het lichaam altijd vol zit, betekent het opnemen van energie altijd dat er iets van onszelf eruit moet.

Wanneer je energie stuurt naar een ander dan weet je lichaam precies waar er energie naar toe gaat, hoeveel daarvan en waarom. In de energie zit altijd een afzender dus diegene die het ontvangt kan dus weten van wie die energie is. Het is zelfs mogelijk dat je een lijntje maakt met iemand anders. Wanneer er een lijntje is, kan er dus regelmatig energie via het lijntje naar de ander en van die ander naar jou toe. 24 uur per dag staat zo’n lijntje open. Bekende lijntje is het lijntje naar je moeder, maar wat wil je als je negen maanden voornamelijk contact hebt met je moeder. Daarom is dat lijntje ook zo dik en sterk.

Wat gebeurt er bij het weggeven van onze energie en het opnemen van energie van anderen?

Wat we weggeven kan informatie en/of kwaliteiten en/of ervaringen zijn. We zijn na het weggeven niet meer totaal onszelf. Omdat onze bril is veranderd kijken we dus anders tegen de wereld aan. Natuurlijk is het verschil afhankelijk van de hoeveelheid energie ermee gemoeid is. De energie van de ander weet niet hoe het ons lichaam moet voeden en blokkeert onze eigen energie. Moe zijn is niet het hebben van te weinig energie, maar het hebben van te veel energie van anderen. Sinds onze conceptie nemen we energie op en geven we onze eigen energie weg en daarom worden we steeds minder onszelf. Onze gezondheid gaat daardoor achteruit.

foto van Angelwings Creative art.

Soms wordt er bewust energie naar ons gestuurd omdat die ander iets van ons wil. Die energie bevat dus een boodschap en vertelt ons 24 uur per dag wat het wil. Het beïnvloed ons gevoel. Wij voelen dus 24 per dag om datgene te gaan doen wat die energie wil dat we gaan doen. Je kunt je voorstellen dat sinds je geboorte heel veel van die soort boodschappen hebt gekregen. 24 uur per dag geven deze energieën dus hun boodschappen door. Het kan ook zijn dat de boodschap gaat over een bepaald onderwerp. De energie is goed merkbaar wanneer het onderwerp aan bod is. Bijv. je leest een boek over tuinen en je neemt de energie van de schrijver op. Pas wanneer je een tuin ziet dan gaat die energie werken: je ziet dan die tuin door de ogen van de schrijver.

Wat is dan de rol van ons lichaam? Het lichaam is een hulpmiddel om dingen te doen, om ergens naar toe te gaan. Het lichaam is gemaakt om met energie en de informatie daarin om te gaan. Het lichaam kan uit de energie dus informatie halen. De energie in het lichaam is datgene wat wij voelen. Als het lichaam dus een energie van iemand anders binnenkrijgt dan voelt het lichaam de boodschap van die energie. Als ons lichaam dus energie van anderen bevat dan is wat we voelen niet ons eigen gevoel. Je kunt aan je lichaam allerlei vragen stellen. Alles over je eigen energie waar die ook is en alles over de energie die niet van ons is. Van wie is het, wat wil die energie enz. Je kunt door te vragen heel veel over jezelf te weten komen. Als je iets vraagt, is meestal het eerste wat bij je op komt het antwoord. Sommige paragnosten gebruiken een persoonlijk voorwerp zoals een horloge of een ring en komen op die manier in contact met energie van die persoon en halen daar hun informatie uit.

Om informatie te krijgen over anderen hoef jouw lichaam niet perse zelf de energie van anderen op te nemen en te analyseren. Het is beter om jouw eigen energie opdracht te laten geven om dat contact te maken. Je vraagt dan het lichaam om de informatie die jouw energie verzameld heeft. Vaak is dat niet eens nodig om bewust die opdracht te geven om informatie te verzamelen. Ons energiesysteem verzamelt uit zichzelf al heel veel informatie. Je hoeft maar even kennis te maken met een voor jou onbekende persoon en jouw energie is al bezig met verzamelen. Ongemerkt heb je dus al heel veel informatie. Je hoeft dan alleen maar aan je lichaam te vragen om die informatie binnen te laten komen en vragen wat die informatie is.

Lees ook eens:   Muziek om negatieve energie uit huis te verwijderen, 417 Hz, Tibetaanse klankschalen

Wat is eigenlijk het verschil tussen je eigen gevoel en het gevoel van anderen? Is het echt zo verkeerd om een tuin te zien door de ogen van iemand anders? Je eigen gevoel is wat jou betreft alwetend. Op een elk moment weet jouw eigen gevoel wat het beste is voor jou op dat moment. Het gevoel wat een ander jou geeft, is wat die ander belangrijk vind voor jou. Maar een ander kan nooit echt weten wat belangrijk is voor jou. Hij kan alleen denken dat hij het weet. Wat je goed of slecht vind of belangrijk vindt, is heel subjectief. Maar er is nog een goede reden. Bovendien geeft de energie van anderen jouw onrust vanwege de boodschap die het je 24 uur per dag geeft. De boodschap zorgt dus voor een spanning en onrust in je. Hoe meer van de boodschappen je hebt, hoe meer gespannen je bent. Wanneer je dus overspannen bent of zelfs een burn-out dan zit je dus vol met boodschappen en je bent de hele dag bezig om deze aan deze boodschappen te voldoen. Je bent dan het contact met jezelf helemaal kwijt en je weet niet meer wat je zelf eigenlijk zou willen doen. Jouw eigen energie zal nooit onrust geven. Het geeft alleen advies. Wanneer je geen enkele energie van anderen in je lichaam hebt, zul je een enorme rust en een enorme vrijheid in jezelf voelen. Van je zelf moet je nooit iets.

Kun je hersenen dan niet weten wat goed of slecht is? Nee. Je hersenen worden vanaf je geboorte gevuld met allerlei dingen die je tegenkomt. De hersenen functioneren meer als een redeneer- en interpretatiemachine: je komt iets tegen en je hersenen interpreteren dat en redeneren op grond van wat er in zit of het goed of fout is. Of het inderdaad echt goed of fout is, weten de hersenen niet.

Vooral in onze kinderjaren worden we zo beïnvloed. We willen aardig gevonden worden en doen wat onze ouders willen dat we doen. Ouders die een aantal van onze kwaliteiten afkeuren zoals slordig zijn. Of andere kwaliteiten bijv. zingen of acteren omdat we daar toch geen geld mee kunnen verdienen. Of we zingen zoveel dat anderen aan ons ergeren. We zetten daardoor onze kwaliteiten over boord: we doen ze in de ban. Totdat we deze kwaliteiten weer ontdekken, hebben we er geen contact meer mee. Het is niet meer bij ons aanwezig. Soms worden juist kwaliteiten van ons afgepakt omdat anderen daar jaloers op zijn of omdat ze deze goed kunnen gebruiken om geld mee te verdienen.

Niet alleen voorwerpen is energie, maar ook gebeurtenissen. Het lichaam met al z’n energie functioneert als een magneet. Wel een ingewikkelde, maar toch. In het leven draait alles om informatie. In alles wat we tegenkomen en doen. Het lichaam trekt dus een gebeurtenis naar zich toe. Het verwerkt de informatie waardoor onze energie veranderd. Waardoor je weer andere gebeurtenissen aantrekt. Zolang de informatie dus niet verwerkt is, blijf het lichaam dus dezelfde gebeurtenis aantrekken. We trekken niet zomaar gebeurtenissen aan. We worden in het leven voortdurend geconfronteerd met onszelf. Alles wat we meemaken en alles waar we ons aan irriteren. Het doel is om onszelf te leren kennen. Contact te maken met onszelf. Dus om onszelf te laten worden. En wanneer wij totaal onszelf zijn zal onze weg “zuiver” zijn. Zuiver wil niet zeggen dat we geen “negatieve” zaken tegenkomen bijv. een ongeluk.

Belangrijk is helemaal bij jezelf blijven. Totaal in je lichaam blijven. Wanneer jouw aandacht weg is, bijv. bij een ander, kan er zonder dat je het merkt energie van anderen in je lichaam komen. Energie komt niet alleen bij ons binnen door het denken van anderen, maar ook omdat er heel veel energie van anderen in de lucht zit. Wanneer je dus over straat loopt en je bent niet bij jezelf pik je daar heel veel van op. Bijv. tijdens het winkelen, in de bus of metro. Ander iets is tijd. Ook wanneer jouw aandacht in het verleden of toekomst is, komt er ongemerkt energie bij je binnen. Wanneer je dus met je aandacht bij jezelf blijft en volledig in het heden dat voel je steeds wat er op dat moment te voelen valt. Tijd speelt ook nog een andere rol: elke dag heeft zijn eigen informatie. Zit je niet in het heden dan wordt je geconfronteerd met informatie waar je nu niets aan hebt. Je gaat dan dingen doen die niet optimaal zijn op dat moment. Een voorbeeld. We voelen nu iets om te gaan doen en als we het nu doen dan voelt het prettig. Wanneer we iets willen doen en we hebben nu geen tijd en we spreken af om het volgende week te doen, dan kan het tegenvallen: het past niet op dat tijdstip. Dus wanneer je totaal in het heden sta, voel je steeds wat er op die dag belangrijk voor je is. Je kunt daardoor zelfs onprettige dingen die op die dag staan te gebeuren vermijden.

26731671 1856610281297570 2030007113377724919 n AnGel-WinGs.nl

Je zult nu begrijpen waarom kleine kinderen zo “gevoelig” zijn. Ze hebben en ontvangen nog weinig energie van anderen en ze hebben nog weinig energie van zichzelf weggestuurd en sturen nog weinig energie van zichzelf weg. Dus ze zijn nog redelijk zichzelf. Ze zijn nog weinig bewust van tijd. Ze denken niet veel terug naar iets uit hun verleden en zijn ook niet echt bezig om hun agenda’s vol te zetten. Dus nog volledig in het heden. Bovendien zijn ze op school nog niet geconfronteerd met: “wat je bedenkt met je hoofd is toch zeker waar en wat je voelt hoeft toch niet waar te zijn?” en worden nog niet vol gepomt met allerlei kennis. Wij zijn net zo gevoelig als toen we een kind waren, maar alleen zijn wij er niet meer bewust van wat er te voelen valt.

Hoe komen we bij onszelf? Dmv healing. Healing wil dus zeggen: energie van anderen terug sturen en je eigen energie naar terug laten komen. De beste manier van healing is de persoon in contact te laten komen met zijn eigen informatie. Dus wanneer ik iemand healing geef, begeleid ik deze persoon naar zijn informatie die de oplossing biedt voor zijn probleem op dat moment. Sommige healers zoals magnetiseurs of aurahealers doen wel iets met de energie van een persoon alleen de persoon komt niet in contact met de informatie. De persoon is heel erg gewend geraakt aan een bepaalde energie. Diegene van wie de energie afkomstig is, is natuurlijk gewend dat die energie bij die ander is. Een magnetiseur kan dus wel die energie bij je weghalen, maar het kan heel snel weer op zijn oude plek zitten. Op het moment dat de persoon de informatie weet waarom bepaalde energie in z’n lichaam zit, gaat de energie meestal uit zichzelf al terug van waar het gekomen is. Evt. terug sturen en het gat opvullen met je eigen energie. Tijdens de healing kun je met gewone woorden communiceren met het lichaam en het lichaam opdrachten geven. Wat goed werkt is een activiteit uitzoeken die kan helpen met de healing. Een goede manier is sport. Omdat je op dat moment goed contact maakt met je lichaam waardoor het lichaam beter en sneller informatie verwerkt. Verwerken is een goed gekozen woord, want het lichaam is in feite steeds bezig om de informatie te verwerken. Er kunnen wel magnetiseurs zijn die meer doen dan een hand opleggen en jouw informatie geven over wat er bij jou aan de hand is.

De meeste energie die we wegsturen is juist de energie die het pijnlijkst is. Juist met die energie moeten we in contact komen, omdat we dan de ervaring die met deze pijn verband houd kunnen verwerken. De energie geeft informatie over het hoe en het waarom. We leren dus hiervan. We worden daardoor sterker en wanneer zo’n gebeurtenis nog een keer gebeurd dat we dan weten hoe we ermee om moeten gaan.

Ik heb aan het begin gezegd dat we veel meer energie hebben dan wat er in het lichaam past. Eigenlijk vele malen meer. Daar kunnen we ook iets mee doen. We kunnen onszelf verbinden met al onze energie. De energie loopt dan door onze lichaam heen. Wanneer we staan, komt via het hoofd naar binnen en gaat via de voeten weer weg. Via een hele cirkel door het heelal komt het weer via ons hoofd weer binnen. Er is ook een omgekeerde stroom aanwezig. Via de voeten naar het hoofd en via het heelal weer naar onze voeten. Als we in deze verbinding zitten en juist als deze in het heden staat dan hebben we voortdurend contact met al onze energie, kleuren, informatie enz. op dit moment. Als we helemaal bij onszelf zijn en in zo’n verbinding zitten dan voelen we bijzonder prettig en vol met energie. Zo’n verbinding maakt dat we een verbinding hebben met onze luchtenergie en aarde-energie. Ook isoleert deze verbinding met de energieën van anderen. De energie van de ander komt niet in ons lichaam en de informatie van die energie komt via onze energie tot ons. Dus je blijft voelen wat er buiten je afspeelt zonder dat het lichaam daar last van heeft. Dit is beter dan bijv. een koepel om ons heen. Het nadeel van zo’n koepel is dat je geen informatie meer krijgt. Het kan zo belangrijk zijn om te weten wat een ander voelt. Als iemand iets van ons wil, bijv. iets van ons wil stelen, is het goed om te weten dat je het voelt. Als er bijv. iets aan de hand is met je kinderen hoe moet je dat voelen? Als je niets meer voelt van anderen ben je eigenlijk blind en doof.

Hoe werkt de confrontatie in het dagelijkse leven met jezelf? Eigenlijk is iedereen een spiegel voor ons. Als je een ander tegenkomt dan maakt je lichaam contact met de energie van de ander en je voelt onbewust meteen heel veel: wat je mag in de ander en wat in de ander jou irriteert. Je interpreteert dit en dus de ander volgens jouw wereldbeeld. Dus wat je mag in de ander dat is iets wat je mag in jezelf en waaraan je irriteert is dus wat je in jezelf irriteert. De bedoeling is dat je dus leert van jezelf. Om te leren jezelf te zijn moet je bij jezelf dus leren accepteren wat je irriteert in de ander. Bijv. boosheid. Als jij het erg vindt dat iemand boos op je wordt, moet je dus accepteren dat je zelf boos mag worden. Op het moment dat je dat accepteerd, vindt het dus niet meer erg wanneer iemand boos is. Je kunt bijv. door een hele straat met heel veel boze mensen lopen en het kan zijn dat je op het eind van de straat niet eens gemerkt hebt dat die er waren. Je wordt niet meer beïnvloed wanneer iemand boos is: je blijft jezelf. Als je aan het begin van de straat vrolijk was dan ben je dat ook aan het eind. Hoe meer je van jezelf accepteerd hoe minder je reageert op prikkels van anderen en dus hoe minder je door anderen laat manipuleren en hoe meer vrijheid je voelt om te doen wat je zelf voelt.

Lees ook eens:   Energie

Om het volledig te maken kan iemand van de andere sekse met de kwaliteiten die je nooit mocht hebben juist heel aantrekkelijk maken. Op het moment dat je met die persoon samenleeft kan je er achter komen dat juist deze kwaliteiten heel erg irritant kunnen zijn, waardoor er heel veel irritatie ontstaat tov die ander.

Er zijn meer voordelen om “negatieve” kwaliteiten zoals boos mogen zijn te hebben. Stel dat je niet accepteerd dat je boos mag worden. Dat betekent dat je dus moeilijk vind wanneer iemand anders boos op jou wordt. Als iemand op jou boos wordt, ben je dus niet jezelf meer. Je hebt de neiging om dingen te doen om ervoor te zorgen dat die ander niet meer boos op je is. Als er een reden is om zelf boos te worden dan stop je het weg zodat je op een gegeven moment niet meer weet wat je er mee moet doen. Op het moment dat je accepteert dat je boos mag worden: dan voel je onmiddellijk dat je boos wordt en kun je meteen er iets mee doen; ook voel je onmiddellijk dat er iemand anders boos wordt; iedereen mag boos op je zijn en als iemand dat is dan kun heel rustig blijven, want je hoeft niet zelf boos te worden op die ander want je hebt een keuzevrijheid, en wanneer iemand zijn boosheid heeft geuit dan doe je wat jij voelt wat goed is om te doen: je bent niet manipuleerbaar. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van iemand doden. Wanneer je die kwaliteit hebt, kun je onmiddellijk voelen wanneer iemand jou wil doden en bovendien kun je met deze kwaliteit je beschermen. Je hoeft niet meteen een ander te doden, maar het is een bescherming: als iemand een slachtoffer zoekt om te doden dan neemt hij niet snel diegene die zichzelf zal beschermen, maar juist slachtoffers die niet iemand willen doden en wanneer iemand je toch wilt doden zal je niet verstijven en weten wat je moet doen om jouw leven te redden, omdat je evt. al jouw energie kunt mobiliseren ter verdediging.

Er is trouwens nog een goede reden om al jouw kwaliteiten te accepteren. Je hebt dan veel energie tot je beschikking en je hebt geen energie nodig om steeds deze kwaliteiten te onderdrukken. Wat ook leuk is dat je energie van de ene vorm kunt omzetten in een andere vorm. Je boosheid omzetten in een werkwoede om je huis in een half uur op te ruimen en schoon te maken. De energie om iemand te kunnen vermoorden om te zetten om in een energie om iemands leven te redden.

Nu heb ik steeds over kwaliteiten die je van jezelf geen of totaal mag gebruiken. In de werkelijkheid is dat er meestal ergens tussen in. Alleen wanneer je iets van jezelf echt niet mag, ervaar je het bovenstaande volledig.

Je zult merken dat wanneer je jezelf probeert te worden dat je tegenwerking gaat voelen. Mensen willen helemaal niet graag dat je veranderd. Zeker niet diegene van wie je energie bij je draagt. Probeer niet alles tegelijkertijd te willen veranderen. Hoe meer je aandacht verdeeld hoe moeilijker het is om iets te bereiken. Dus concentreer je maar op één onderwerp tegelijkertijd. Je zult merken dat je veel lef nodig hebt. Omdat je eigenlijk helemaal in je eentje kom te staan. Je komt in contact met alle pijn en verdriet uit het verleden. Je kunt wel je oude weg blijven gaan, maar het leven zal je altijd met jezelf blijven confronteren. Net zolang totdat je het wel kunt accepteren. Maar wanneer je jezelf bent, ga je de wereld totaal anders zien. Je hebt contact met al jouw gevoel. Ook al heb je verdriet. Je bent gelukkig. Als het maar je eigen verdriet is. Je hebt contact met al je kwaliteiten of deze nu “negatief” of “positief” zijn. Je bent ook volledig gezond. Ons eigen gevoel is altijd juist. Als je daarnaar luitsterd doet je altijd de juiste dingen. Je hebt ontzettend veel energie. Je maakt je nergens druk om. Als het een niet lukt dan doe je het andere. Je voelt een enorme rust omdat er geen boodschappen in je lichaam zijn die 24 uur per dag een seintje geven. Je wordt heel erg ontspannen. Je hebt inzicht in jezelf. Je weet waarom je de dingen doet die je doet. Je bent in staat om alles te voelen wat er te voelen valt. Je hebt geen banden met anderen. Dat lijkt negatief. Het voelt heel alleen, maar wanneer je totaal jezelf bent voel je dat niet op die manier. Je mist niemand. Je bent niet te manipuleren. Je doet alleen die dingen die goed voelen. Je bent volledig vrij. Je moet niets. Mag alles.

Even een aantal zaken:

Bedenk dat iedereen het recht heeft om te voelen wat hij of zij voelt. Iemand heeft net zoveel recht om zijn boosheid te uiten dan iemand die het niet prettig vind dat iemand boos is. Je kunt misschien wel inzicht sturen, maar je zegt in feite tegen de ander dat hij niet mag voelen wat hij voelt. Wanneer je energie naar anderen stuurt om te helpen dan ga je dus ongevraagd iemands energie veranderen. Dat is iets wat je nooit mag doen. Ga niet voor een ander beslissen wat goed of slecht is. Als iemand boos is of pijn voelt of wat dan ook dan is daar een reden voor die je misschien niet kent. Heb respect voor het gevoel van de ander.

Eigenlijk is boosheid een heel zuiver gevoel. Je kunt iemand aardig vindt dan voel je dat. Als je iemand niet aardig vindt dan voel je dat. Als je boos bent op iemand dan voel je dat ook. Het bijzondere van boosheid is dat je in je eigen krachten komt. Als je echt goed boos bent dan wordt jouw lichaam zelfs gereinigd van andere energieën. Het is de eerste stap van een healingsproces. Door de reinigend effect krijg je inzicht in jezelf en het hoe en het waarom van datgene waarom je boos wordt.

Bedenk dat wanneer iemand energie pikt. Dat je zelf toestemming gegeven hebt. Ook geef jezelf toestemming als je energie van anderen opneemt. Geef niet de ander de schuld, maar accepteer dat je het zelf doet. Dit zelfde geldt voor macht. Iemand heeft pas macht over jou wanneer je dit aan die persoon geeft. Niemand kan dus zomaar macht over je hebben.

Ook pijn accepteren. Door het verwerken van een pijnlijke gebeurtenis krijgen we informatie om in de toekomst zo’n pijnlijk moment te vermijden. We laten pijn vaak schieten. Dus we laten de energie die verbonden is aan de pijn de lucht in gaan. We worden eigenlijk ook te snel getroost, waardoor we energie van anderen opnemen en onze pijn laten gaan. Je kunt dus beter iemand begeleiden om met de eigen pijn om te gaan.

Wees eerlijk tegen jouw eigen gevoel. Wanneer je iemand niet aardig bent dan kun je dat wel bij jezelf afwijzen omdat je vind dat je iedereen aardig moet vinden, maar dat helpt niet, want je kunt je gevoel niet veranderen: je voelt wat je voelt. Ook wanneer je boos bent, kunt je het wel wegdrukken, maar je bent niet eerlijk tegen jezelf.

Wat je voelt meteen uitvoeren. Dat wil niet zeggen dat je ook meteen weet waarom je iets voelt. Als je in Amsterdam woont en het gevoel krijgt om naar Maastricht te gaan, maar je niet waarvoor. Pak de trein en kijk waarom je het gevoel gekregen heb. De ene informatie leidt tot de volgende. Je krijgt pas nieuwe informatie wanneer je er aan toe bent. Als het gaat om zaken die je niet kunt uitvoeren: schrijf het op. Door de informatie te gebruiken ontstaat er ruimte voor nieuwe. Op het moment dat je je informatie niet gebruikt dan ga je dus niet vooruit.

95 % Van onze communicatie gaat via energie. Dus probeer zoveel mogelijk te communiceren op een dagelijkse of materiele manier: als je iets over iemand wil weten, is een gedachte snel verstuurd, dus bel op, schrijf enz. Als iemand energie steelt, zeg het dan. De meeste mensen vinden het erg om ontdekt te worden. Ze zeggen wel van je bent niet wijs, maar meestal zal je er niet veel meer van merken. Als je communiceert met anderen zeg dan wat je echt voelt: niet reageren hoe je lichaam reageert op de energie van anderen.

Probeer zoveel mogelijk je zelf te zijn. Laat zien we je echt bent. Ga niet in een gezelschap anders gedragen dan in een ander gezelschap.

Jezelf zijn betekent ook de dingen op je eigen manier doen. Doe je dingen op dezelfde manier zoals je ouders dat deden? Probeer je eigen manier te ontdekken in het schoonmaken van je huis, je eigen manier van eten koken, je werk doen enz.

Je kunt naar allerlei onderwerpen gaat kijken in de dagelijkse praktijk. Bijv. moeten. Moeten is altijd van iemand anders. Kijk naar je kleuren. Welke kwaliteiten heb je? Wie heeft er macht over jou? Wat mag je niet wezen? Waarin zit je weerstand? Hoe zit het met tijd? Waar ben je bang voor? Er zijn allerlei manieren om jezelf schoon te maken en op zoek te gaan naar je eigen informatie.

OEFENINGEN

1. Jezelf schoonmaken:

Vraag aan je lichaam om alle energie die je van of via anderen hebt opgenomen ongemerkt terug te sturen.

Vraag aan je lichaam om alle energie die je hebt afgestaan ongemerkt naar je terug te laten komen.

Om het echt goed te voelen doe dan deze oefening om bijv. de 2 uur. Na een gesprek. Nadat je in een winkel bent geweest. Nadat je een film hebt gezien. Enz. enz. dus nadat je contact met iemand of iets gehad hebt.

Opmerking:

Je kunt energie via anderen krijgen. Bijv. iemand wil iets van je maar omdat je niet openstaat voor anderen sturen ze het bijv. via je moeder of vader of iemand anders waar je wel open voor staat.

Ongemerkt is belangrijk zodat je er zelf niets van merkt, maar ook dat de ander waar de energie naar toe gaat of vandaan komt er niets van merkt.

2. Verbinding met je lucht en aarde energie:

Vraag aan je lichaam een nieuwe eigen rechte verbinding naar je toe te laten komen.

Vraag je plus- en minkrachten naar je toe te laten komen en deze te laten verbinden met je verbinding.

Vraag dit wanneer je niet lekker in je vel zit en in ieder geval een paar keer per dag.

Meestal deze oefeningen na elkaar doen. Daarna je lichaam vragen om al je energie en je lichaam op de datum van de dag te zetten. Bijv. ik zet mezelf en al mijn energie op 1 februari 2001.

KingRichard ©

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥