web analytics

Mysterieuze Objecten Die Door Egyptische Goden Worden Vastgehouden, Tonen Een Krachtig Elektrisch Apparaat

Er waren veel dingen gaande in de antieke wereld die nog steeds betoverende en verwarrende archeologen en historici zijn. Volgens de huidige ontwikkeling en wetenschappelijke ontdekking kunnen we aannemen dat oude beschavingen over zeer geavanceerde technologie beschikten. In de stad Abydos (Egypte) staat een tempel genaamd Osirion, gewijd aan de Egyptische god Osiris. Volgens de oude Egyptische legendes werd deze plek eigenlijk beschouwd als de weg naar de volgende wereld. Bij de zonsondergang zag de plaats eruit als een “gouden trap die naar het hiernamaals leidt”.

Osirion is een oude Egyptische tempelplaats, gelegen nabij de dodentempel van Seti I (daterend uit 3150 voor Christus) in een speciaal gegraven put. Er wordt aangenomen dat Osiris werd gedood door zijn broer Seth die zijn lichaamsdelen overal in Egypte begroef. Later verzamelden Osiris ‘zus en vrouw al zijn lichaamsdelen, legden ze samen in de tempel van Abydos waar zijn hoofd werd begraven, en brachten hem weer tot leven. Na dit incident werd Osiris bekend als de ‘Heer van de onderwereld’.

Eens was Seti op zoek naar een plek voor zijn tempel, en die vond ik vlakbij de rivier de Nijl. Toen hij de plek voor de fundering van zijn tempel begon te graven, ontdekte hij per ongeluk de oude tempel van Osiris, dus er is geen informatie wanneer deze werd gebouwd, maar het is in ieder geval bekend dat hij ouder is dan de tempel van Seti. Toen besloot hij de tempel niet te verwijderen en bouwde hij zijn tempel aan de linkerkant.

e1d82b093c37cf83b085e2e8e6f4d308 via Angel-Wings

Joshua J. Mark, een directeur van Ancient History Encyclopedia schrijft:

Lees ook:   Wie was de Sumerische god Enki?

“Zijn aanbidding [Osiris] overspande duizenden jaren van kort voor de vroege dynastieke periode (ca. 3150-2613 vGT) tot de Ptolemeïsche dynastie (323-30 vGT), de laatste dynastie die Egypte regeerde vóór de komst van Rome. Het is ook mogelijk dat Osiris in een of andere vorm werd aanbeden in de predynastische periode van Egypte (ca. 6000-3150 v.Chr.) En waarschijnlijk is hij destijds ontstaan. “

De tempel is gebouwd op het niveau van afzettingen die zich gedurende meer dan millennia hebben gevormd. Een muur van sedimentair gesteente is te vinden nabij de Osirion-tempel. Interessant is dat de hiërogliefen op de tempelmuur ongebruikelijke objecten weergeven die geen verband houden met die tijd.

230d749214a9d4129be60ebf68b0ce7b via Angel-Wings

Djed-pijler

De afbeelding (hierboven) van “Djed Pillar”, die erg beroemd is, toont de twee oude Egyptische figuren die een cilindrisch voorwerp vasthouden dat volgens egyptologen een symbool is van kracht en macht. Theoretici uit de oudheid geloven echter dat het een elektrische isolator is met een vreemde vorm. Er zijn verschillende van dergelijke schilderijen.

In de volgende afbeelding (beneden) zijn vreemde golvende stralen te zien die tevoorschijn komen uit de drie vaten die met elkaar zijn verbonden en vastgehouden door een Egyptische figuur. Er zijn twee theorieën die duiden op wat deze mysterieuze muurkunst zou kunnen zijn. De eerste suggereert dat dit gewoon gewone vaten zijn voor drinkwater of sappen, terwijl de tweede theorie stelt dat het een symbolische afbeelding kan zijn van de bron van levenskracht die de goden aan de farao’s schenken.

Als je echter goed kijkt, is het onhandig om water uit drie vaten tegelijk te gieten, en ook op de plaats waar ze worden vastgehouden, kan er geen water uitstromen tenzij je een hightech apparaat gebruikt.

Lees ook:   Oude Griekse tempels werden gebouwd met behulp van kranen

Een andere theorie met betrekking tot de Djed-pilaar suggereert dat het een elektrisch apparaat is. Dit zijn enkele energiebronnen, vergelijkbaar met elektrische batterijen (Bagdad batterij) die in Mesopotamië worden gevonden en die meer dan 2000 jaar oud zijn. In een andere hand is de Egyptische figuur te zien die een soort ontvanger vasthoudt. Welnu, wat deze objecten zijn, is nog steeds een kwestie van twijfel voor veel historici vanwege hun vreemde vormen.

Over het algemeen staat Egypte vol met oude symbolen of attributen die naar een bepaalde god verwijzen. Maar de voorwerpen die deze figuren in hun handen houden, zijn solide, en hun uiterlijk suggereert dat het echte objecten waren met een puur praktisch doel.

https://www.howandwhys.com/egyptian-gods-held-powerful-electric-device/

Gerelateerde artikelen

Back to top button