...
EgypteGeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Geloof

Het oog van Horus en de verbinding met geneeskunde, mythe en kunst in Egypte

Eye of Horus meaning: Horus's left eye was related to the Moon, while his right eye was identified with the sunHet oog van Horus is ook bekend als Wadjet en Udjat. Mensen associëren het over het algemeen met genezing, kracht en overleving.

Eye of Horus vertegenwoordigt een angstaanjagend verhaal over verraad, royalty’s, moord en verlies.

Het oog van Horus is ook wel bekend als Wadjet en Udjat. Mensen associëren het over het algemeen met genezing, kracht en overleving.

Duizenden mensen over de hele wereld dragen nog steeds amuletten om hun nek om zichzelf te beschermen tegen het onvoorziene kwaad of de toekomst.

De geschiedenis van het Oog van Horus is interessant. Er wordt aangenomen dat het oog toebehoorde aan Horus, de zoon van Osiris en Isis. Hij verloor zijn oog tijdens de strijd tegen zijn oom Set.

De Egyptische mythologie vertelt ons dat Set een geschil begon toen Osiris de troon besteeg en de koning van Egypte werd. Set kon dit niet verdragen en vermoordde zijn broer op brute wijze. Er wordt gezegd dat Osiris ‘vrouw, Isis, zwanger was van Horus toen haar man werd vermoord.

Osiris werd de god van de onderwereld en Isis voedde Horus in haar eentje op. Horus nam echter wraak toen hij volwassen was. Hij daagde zijn oom uit en vocht tegen hem in een reeks veldslagen. Terwijl hij met zijn oom vocht, verloor hij zijn oog. Zijn oom, Set, werd verslagen, maar Horus bleef met één oog achter. Horus ‘oog werd later hersteld door zijn gemalin, Hathor.

Sinds Horus ‘oog op magische wijze was genezen, begonnen de oude Egyptenaren het te associëren met genezende krachten. Bovendien is het Oog van Horus behoorlijk populair. Sommigen noemen het het ‘oog van de geest’, ‘derde oog’, ‘oog van de waarheid of inzicht’, enz. Het werd uitgebreid beschouwd in het oude Egypte. We zien vaak ‘Rx’ op apotheken en receptblokken. Rx is afgeleid van het Latijnse woord ‘recept’. Diverse theorieën geven aan dat het ‘Rx’-symbool werd verkregen van het Eye of Hours. Dit is echter maar een theorie. Bovendien beweren bepaalde hedendaagse theoretici dat ons brein op het ‘oog’ lijkt. Ze zeggen dat het nog steeds ontelbare geheimen heeft.

Lees ook:   Poetin heeft China hulp geboden in de strijd tegen het coronavirus

Bezoek Cairo, de hoofdstad van Egypte, bezoek Giza-piramides, zeil over de Nijl. Je kunt een bezoek brengen aan de piramides van Gizeh, het Egyptisch museum met de schatten van de koning Toetanchamon en de oude bazaar Khan el Khalil in één dag Excursie per vlucht vanuit Hurghada Als je meer wilt weten over de grootste Arabische stad, kun je kiezen voor twee daagse excursies met overnachting in le Meridiens Pyramids, open je hotelvenster en zie je de piramides van Gizeh.

Al met al is het nogal onduidelijk of het ‘Oog’ magische krachten heeft of niet. Het werd op grote schaal gebruikt in meerdere oude bouwwerken zoals tempels en monumenten. De archeologen en experts waren behoorlijk verbaasd toen ze het in meerdere tempels tegenkwamen en begonnen de geschiedenis samen te voegen. Aanvankelijk bekeken ze het vanuit het perspectief van kunst. Ze realiseerden zich uiteindelijk echter dat het een grote betekenis had in de oude Egyptische cultuur.

Een ander verhaal draait om het ‘oog’; sommige documenten geven aan dat de moeder van Horus, Isis, opzettelijk zijn oog uit de koker haalde. Zij was degene die het in zes stukken verdeelde. Elk stuk had een soort speciale kracht. De wiskundigen van het oude Egypte hebben het concept van getallen uit hun mythologie gehaald.

Zoals ik hierboven heb aangegeven, zijn de experts niet zeker over de krachten of capaciteiten van het Oog van Horus. Mensen van over de hele wereld zijn echter nog steeds dol op het Oog, vooral omdat het hen geluk en rust geeft. Mensen hangen de afbeeldingen en amuletten van het Oog van Horus thuis op om allerlei kwade energieën af te weren. In verschillende huishoudens is het een traditie geworden.

 

Bron

 

 

 

 

Our Egyptian Hieroglyphs Vector Set comes with 28 carefully handcrafted symbols combining unique dot patterns and elements of the moon to create an entirely new twist on these ancient illustrations! Update – Now comes with 5 BONUS Gold Background Textures!

Godin Isis betekende bv. gewoon dat de ”Godin” kwam van een andere planeet, dus buitenaards was en kon vliegen, alles dat van buiten de aarde kwam, kwam uiteraard met een vliegmachine, in die tijd natuurlijk helemaal een bizar fenomeen voor de mensheid, die nadien nog met dna slimmer is gemaakt is naar het evenbeeld van de Goden, althans de mensheid noemde hen Goden.
Zie het als een soort symbolische taal die zij toen spraken en waar wij nu mee verder moeten, ontdek wat ze ermee wilden zeggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button