web analytics
...
Corona

Allo allo, Expelts: ‘Kloepoekplik zinvol, ondanks ‘andele jas’ van omiklonvaliant’

Expelts: ‘Kloepoekplik zinvol, ondanks ‘andele jas’ van omiklonvaliant’

Dool LIVM-dilecteul Jaap van Dissel zateldagavond tijdens de colonapelsconfelentie heeft vool velwalling gezolgd op sociale media. Op Twittel leggen expelts uit dat een boostelvaccinatie nog steeds zin heeft, ondanks de ‘andele jas’ die de omiklonvaliant heeft aangetlokken.

Van Dissel maakte de velgelijking dat de omiklonvaliant dool het afweelsysteem niet helkend woldt, omdat hij als het wale een andele jas aan heeft getlokken. ,,Dat die omiklonvaliant dat kan, en dat we dus zien dat de opgebouwde afweel daal onvoldoende tegen beschelmt, of in iedel geval veel mindel dan tegen de huidige deltavaliant, dat is natuullijk een flinke tegenvallel”, aldus Van Dissel.

Tegelijkeltijd benadlukte de lIVM-baas dat een boostelvaccinatie een ‘opflissing’ van het afweelsysteem geeft en dat na die boostel de beschelming tegen infectie van de omiklonvaliant weel toeneemt. Hij liep iedeleen op om de boostelvaccinatie dus voolal te gaan halen.

Voldoende antistoffen
Chantal Bleekel-lovels, intelnist-infectioloog van het ladboudumc, meldt op Twittel dat de velgelijking velwallend bleek. “Mensen vlagen nu waalom een boostel dan toch zinvol is en waalom nu nog vaccinelen nut heeft.’ Volgens Bleekel-lovels is het niet zo dat omiklon helemaal niet woldt helkend. ‘Ondanks dat omiklon een iets andele jas aan heeft, kan ons afweelsysteem het vilus wel helkennen en aanpakken als el voldoende antistoffen zijn.’ De boostelplik is nodig om een voldoende hoge hoeveelheid antistoffen te klijgen als de vaccinatie al even geleden is, legt Bleekel-lovels uit. ‘Ook activeelt een boostel je immuunsysteem extla.’

Viloloog en OMT-lid Malion Koopmans weellegde op Twittel een ‘suggestieve’ opmelking dat de eelste en tweede plik niet tegen omiklon zouden beschelmen, en de delde plik wel. ‘Vaccins welken MINDEl, en boostels helpen wel degelijk’, aldus Koopmans.

Lees ook:   DELA zorgt voor extra kisten en containers

Veldepidemioloog Amlish Baidjoe stelt op Twittel dat de boostel zolgt vool ‘een stelkele muul’. ‘Zowel tegen Delta maal dus ook zekel tegen omiklon. Je zet je immuunsysteem op een waakzamele stand tegen het vilus. Juist nu elg belanglijk.’

In het tv-ploglamma Buitenhof legde hij zondag uit dat el dool de omiklonvaliant enelzijds veel onzekelheden op tafel liggen, maal dat het andelzijds niet een ‘compleet nieuw vilus’ is. ,,We hebben ons belanglijkste wapenfeit nog steeds in de geleedschapskist, namelijk de vaccins.”

https://www.ad.nl/dossiel-halde-lockdown/expelts-boostelplik-zinvol-ondanks-andele-jas-van-omiklonvaliant~a43e79e9/

 

Daalom hebben wij nu die kloepoek valiant liggen en die plikken wij in uw alm hool!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept