...

24 oktober 2021

 

Werken mbt weersbeïnvloeding? Dat kan…

Wist je dat je een baan zou kunnen krijgen om het weer te beheersen?

De wereld verandert, en daarmee ook het soort banen dat we de komende jaren kunnen verwachten. Niets illustreert dit meer dan weersbeheersing, die niet meer sciencefiction kan klinken!

Dat klopt, het is nu mogelijk om een ​​baan te krijgen in weersaanpassing, wat betekent dat je wordt betaald om het weer te veranderen door het gebruik van technologie. En hoewel er op dit gebied meer banen opengaan dan ooit tevoren, is het misschien een verrassing dat dit een praktijk is die al een hele tijd bestaat.

U wordt betaald om het weer te veranderen door het gebruik van technologie.

Laten we eens kijken wat weersbeheersing inhoudt, hoe het verband houdt met klimaattechniek en of het misschien een loopbaanoptie voor u is in het komende decennium of twee.

Wat is weersbeheersing?
Weerbesturing wordt ook wel weermodificatie genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het manipuleren van het weer; door gebeurtenissen zoals regen te veroorzaken of te proberen te voorkomen. Dit is om verschillende redenen nuttig.

Laten we een paar voorbeelden van weersaanpassingen bekijken om te zien hoe dit zou kunnen werken.

Wolk zaaien
Een veel voorkomend voorbeeld van een weersbestrijdingstechniek is cloud seeding, dat werd ontdekt door dr. Vincent Schaefer in 1946. Cloud seeding wordt in feite al sinds de jaren 1950 in de Rocky Mountains en de Sierra Nevada gebruikt!

cloud seeding

A diagram about how cloud seeding works.

Deze methode is ontworpen om neerslag te vergroten (laten regenen) door het gebruik van deeltjes van verbindingen zoals zilverjodide dat in wolken wordt gesproeid. Deze deeltjes laten de ijskoude waterdeeltjes condenseren en vallen daarom als regen.

Cloud seeding is verre van een exacte wetenschap. Het kan geen wolken creëren, maar is alleen bedoeld om de kans op regen van bestaande wolken te vergroten. In feite, een rapport van onderzoekers van de VS vanaf 2003 ging zelfs zo ver om dat zaaien suggereren eigenlijk had weinig invloed op regen at all!

Veelbelovend was een rapport van het Wyoming Weather Modification-programma dat concludeerde dat zaaien de neerslag met 5-15% zou kunnen verhogen. Het Texas Department of Licensing and Regulation meldde dat zaaien de duur van regenstormen met maar liefst 20 minuten kon verlengen.

Zaaien kan de duur van regenstormen met maar liefst 20 minuten verlengen.

Ondanks de onzekerheid blijft de technologie verbeteren en wordt zaaien tegenwoordig veel gebruikt in droogtegevoelige landen, waaronder China, India, de Russische Federatie en de Verenigde Staten.

Storm preventie
Talrijke pogingen zijn gebruikt om stormen te beheersen en te voorkomen. Dit kan op zijn beurt schade aan eigendommen, overstromingen en letsel voorkomen. Er zijn talloze pogingen en strategieën geweest om stormen te voorkomen, die zich opnieuw uitstrekken tot de jaren 1950. Een voorbeeld was Project Stormfury, dat tot doel had tropische cyclonen te verzwakken door er rechtstreeks vliegtuigen in te vliegen en de oogwand te zaaien met hetzelfde zilveren jodide. Over het algemeen werden de resultaten van deze technieken als niet overtuigend beschouwd.

Project Stormfury wilde tropische cyclonen verzwakken door er rechtstreeks vliegtuigen in te vliegen.

Meer succesvol was een poging in de jaren 2000 met behulp van een gepatenteerd polymeer genaamd Dyn-O-Gel. 9.000 pond van deze stof werd in een onweersbui uit het oosten van Florida gedropt met behulp van een B-57 bommenwerper, waardoor het met succes tot stilstand kwam. Dit programma werd echter in 2003 stopgezet.

De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) heeft veel meer middelen voor stormbeheersing voorgesteld, waaronder het gebruik van lasers om bliksem te ontladen. Er is gesuggereerd dat roet zonlicht absorbeert en de luchttemperatuur verandert. Een andere optie is om vloeibare stikstof in zee te gieten om warmte-energie van orkanen te verminderen.

Weerbeheersing heeft een duidelijke militaire toepassing.

Boeren gebruiken al lang “hagelkanonnen” en “hagelschieten” die enorme schokgolven veroorzaken in een poging hagel te voorkomen, hoewel er geen concreet bewijs is dat deze techniek effectief is.

Weer oorlogvoering
Cloud seeding kan worden gebruikt om een ​​atoomwapen te laten exploderen.

Weerbeheersing heeft een voor de hand liggende militaire toepassing, hoewel het Verdrag tot wijziging van het milieu (ENMOD), ondertekend in Genève in 1977, deze praktijk mogelijk beperkt.

Voorafgaand aan de overeenkomst was een van de voorbeelden van weeroorlogvoering “Operatie Popeye”. Volgens dit project zou het Amerikaanse leger cloud seeding gebruiken om de regenval over het Ho Chi Minh-spoor tussen 1967 en 1968 met maar liefst 30% te verhogen. uit vergelijkbare experimenten die ‘Project Cumulus’ worden genoemd tussen 1949 en 1952.

Weer oorlogvoering

Een bijeenkomst van het Britse luchtministerie in 1953 besprak of cloud seeding zou kunnen worden gebruikt om “een atoomwapen te laten exploderen”.

Ondanks ENMOD blijven veel landen onderzoek doen naar weersbeheersing voor militaire doeleinden.

Commerciële toepassingen voor weersbeheersing
Er is een duidelijke toepassing voor weersbeheersing in de commerciële markt. Eén bedrijf, Oliver’s Travels genaamd, beweert dat het perfect weer op je trouwdag kan garanderen door cloud seeding te gebruiken om wolken te ‘barsten’.

Het bedrijf is gevestigd in het VK (dit wordt een ‘go to market’-strategie genoemd – het regent altijd in het VK!) En brengt £ 100.000 in rekening voor zijn service.

Lees ook:   Massaal tekort aan verpleegkundigen Houston nadat ze ongevaccineerden ontsloegen

weerscontrole toekomstige banen

Citizens Against Climate Engineering: The Case Against Cloud-Seeding Citizens Against Climate Engineering Before reading this post, it is important that one understands the concept and methods used for ice-nucleation, which can be read here. As we know, Silver iodide is used to induce rain, either sprayed into the sky by aircraft or from ground.

De claims van het bedrijf zijn echter zwak. Een verhelderende functie bij The Atlantic citeert Bruce Boe, vice-president van modificatie bij Weather Modification, Inc., waarin staat dat geen enkel bedrijf een heldere hemel zou moeten kunnen “garanderen”.

“We geloven niet dat er een manier is om neerslag op een betrouwbare manier te voorkomen,” zei hij. “We zijn een beetje verrast dat iemand anders denkt dat ze dat kunnen.”

De toekomst van weersbeheersing
Met dit alles in gedachten, wat is de toekomst van weersbeheersing?

Ondanks de onzekerheid over de effectiviteit van deze technieken, blijven landen grote bedragen investeren in weersbestrijdingsinfrastructuur, grotendeels voor zaaien.

Vorig jaar lanceerde China ’s werelds grootste weersbestrijdingsmachine.

In 2016 gebruikten 56 landen cloud seeding . Vorig jaar lanceerde China ’s werelds grootste weerbesturingsmachine , die in staat is het weer te manipuleren in een gebied zo groot als Alaska. Het doel is om de regenval over het Tibetaanse plateau te vergroten.

De schaal van dit project heeft voor enige verontrusting gezorgd, met bezorgdheid dat het geo-engineering is.

Geoengineering, ook bekend als klimaattechniek, gaat nog een stap verder dan weersbeheersing door te proberen het klimaat op lange termijn te veranderen. Dit roept veel ethische vragen op, om nog maar te zwijgen over zorgen over onvoorziene gevolgen en domino-effecten.

weersregeling geo-engineering

Deze problemen bestaan ​​zelfs met gelokaliseerde technieken voor weersbeheersing. In 1947 werd een Amerikaanse orkaan gezaaid met 102 kg droogijs. In plaats van de orkaan in zijn sporen te stoppen, leidde dit zelfs tot meer ernstige schade toen het landde in Georgië. De verantwoordelijke General Electric Corporation werd aangeklaagd voor schadevergoeding.

In 2009 gebruikte China zaaien om een ​​droogte te beëindigen, maar veroorzaakte per ongeluk een ernstige temperatuurdaling die leidde tot veel wegafsluitingen.

China gebruikte zaaien om een ​​droogte te beëindigen, maar veroorzaakte per ongeluk een ernstige temperatuurdaling.

De zorg is dat permanente installaties met een oppervlakte zo groot als het Tibetaanse plateau (dat ongeveer even groot is als Spanje) kunnen leiden tot permanente klimaatveranderingen die onmogelijk te voorspellen zijn. Het weer is een zeer complex en onderling afhankelijk systeem, gebaseerd op meer factoren dan we betrouwbaar kunnen voorspellen, laat staan ​​te controleren.

Geo-engineering en opwarming van de aarde
Dat gezegd hebbende, met de dreigende dreiging van opwarming van de aarde, is geo-engineering misschien wel de echte toekomst van weersbeheersing. Methoden zoals zonne-energie, waarbij zwavel in de atmosfeer van de aarde wordt verspreid om zonlicht te weerkaatsen, kunnen voor de broodnodige koeling zorgen. Dit zou het effect van een vulkaanuitbarsting effectief nabootsen.

Andere geo-engineering opties omvatten het verwijderen van kooldioxide uit de lucht, of het veranderen van de aard van wolken in de stratosfeer.

Dit zou het effect van een vulkaanuitbarsting effectief nabootsen.

NOW WE KNOW

Hoewel de meeste experts afraden om niet afhankelijk te zijn van geo-engineering om klimaatproblemen op te lossen vanwege onvoorziene gevolgen, is het feit dat deze optie waarschijnlijk nog altijd op tafel blijft liggen. Evenzo zullen toekomstige regeringen vrijwel zeker willen investeren in onderzoek op dit gebied.

Weercontrole banen
Dus, kun je nu een baan in de weercontrole krijgen?

Heeft u er waarschijnlijk over 20 jaar een?

Voor degenen die het idee van weersbeheersing fascinerend vinden, zijn er al enkele banen beschikbaar. Veel van deze banen zijn voor piloten, die verantwoordelijk zijn voor het zaaien van de wolken. Weathermodification.com heeft verschillende van dergelijke vacatures .

Als je in de toekomst graag betrokken bent bij weersbeheersing, kan piloot worden een optie zijn. Een andere mogelijkheid is om meteorologie (weerwetenschap) te bestuderen, om te leren voorspellen en beter te begrijpen hoe weerpatronen ontstaan. Je kunt ook als onderzoeker werken om nieuwe middelen voor weersbeheersing te ontwikkelen.

Huawei_P30_Pro-camera_sample

Naarmate technologieën verbeteren en meer bedrijven de potentiële markt voor weersbeheersdiensten zien, zal de vraag naar dit soort banen waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Als alternatief kun je klimatologie bestuderen, de studie van het klimaat. Een klimatoloog kan ook werk vinden in organisaties, waardoor ze hun ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren. Laat het ons in de reacties hieronder weten als je hier in de toekomst meer over wilt weten.

What are chemtrails and are they dangerous? | MNN

Wat de rol van weersbeheersing specifiek ook is, het veranderende klimaat zal alleen maar een urgenter probleem worden – waardoor elk gerelateerd onderzoek een slimme beslissing wordt die kan helpen om je carrière toekomstbestendig te maken. Wat meer is, is dat door geo-engineering te bestuderen, je misschien gewoon helpt om de planeet te redden. Wat best wel cool is. Dat gezegd hebbende, werken in data science (die ook een rol zal spelen) of als ontwikkelaar zijn waarschijnlijk nog veiliger weddenschappen!

Wat denk je? Ben je geïnteresseerd in weersbeheersing? Ben je het eens met het concept? Denkt u dat klimatologie ons zal helpen het broeikaseffect op te lossen?

https://www.androidauthority.com/weather-control-1021644/

 

En ps…

https://www.franklinterhorst.nl/Het%20mysterie%20van%20de%20Georgia%20Guidestones.htm

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten