...

19 juni 2021

 

Buitenaardsen in de middeleeuwen, waar wij weinig van weten

Merkwaardig genoeg is  het aantal min of meer betrouwbare informatie in verschillende historische bronnen over UFO’s en buitenaardse wezens dramatisch verminderd. De indruk bestaat dat de aliens jarenlang de planeet hebben verlaten en zich niet langer meer openlijk hebben bemoeid met het proces van de menselijke ontwikkeling.
Toch gebeurde het meerdere malen dat mensen toch  ufo’s waarnamen in die tijden.
Misschien is dit opzettelijk gewist in de geschiedenis voor ons.

Zoals ons nageslacht ooit, zich niet meer zal heugen in hoe normale wolken eruit horen te zien. Ze weten dan niet beter nml.

In de vroege Middeleeuwen begonnen de historische bronnen opnieuw met vermeldingen van mysterieuze objecten in de hemel.

Misschien dat enkele van dergelijke informatie verwijderd is in die tijd vanwege de dominantie van de kerk: én de getuige van eventuele mysterieuze verschijnselen kon worden beschuldigd van omgang met de duivel, waarna de verteller wachtte op de marteling en de brandstapel!!!

 

Giordano Bruno (1548–1600)
Giordano Bruno

Bevestiging hiervan, kan bv het lot zijn van Giordano Bruno, die het idee van veel bewoonde werelden in het universum predikte en vrij opruiende gedachten uitte voor die tijd:

“Dus, ik moet zeggen dat er oneindige individuele werelden zijn zoals de aarde, die, zoals Pythagoras, ik beschouwde als een ster, vergelijkbaar van aard, de maan, andere sterren en andere planeten die geen einde hebben, en dat al deze lichamen vertegenwoordigen oneindige werelden, en vorm zo de onzichtbare oneindigheid in de oneindige ruimte, en dit wordt het oneindige universum genoemd … “

La Nuit de la Lune a explosé et d'autres contes lunaires du Moyen Age

Voor dergelijke verklaringen werd hij op 17 februari 1600 op de brandstapel verbrand.

In die eeuwen bestonden niet de technische termen die werden gebruikt om UFO’s te beschrijven, en vaak zien ze er in getuigenissen eruit als marineschepen, “vliegend naar huis” evenals iets mystieks of duivels. In sommige landen van West-Europa zijn de tradities bewaard gebleven over de mysterieuze verschijnselen die gewoonlijk “wild jact” of “nachtjacht” worden genoemd (toen het mysterieuze “iets” mensen voor altijd had gekidnapt of vervolgens  vreselijk misvormd teruggaf).

Informatie over buitengewone verschijnselen en ongevallen VII-VIII eeuwen verzamelde Engelse monnik Bede. In zijn boek “De kerkelijke geschiedenis van het Engelse volk” biedt interessante feiten, die doen denken aan de UFO:

Jean Fouquet:Descent of the Holy Ghost upon the Faithful 1452

664. “Een nacht op de begraafplaats van het klooster in Barking bij de Theems, toen de zusters Psalmen zongen bij de graven, zagen ze plotseling een licht uit de hemel op hen neerkomen als een groot doek. Toen steeg het licht op, verhuisde naar de andere kant van het klooster en ging de lucht in. Zo’n fel licht kan de middagzon verduisteren. De volgende morgen zei de jongeman in de kerk dat de stralen die door de spleten in de deuren en ramen naar binnen schenen het licht van de afgelopen dag droegen “(Deel 4, hoofdstuk VII).

In hetzelfde jaar, was er een gestolen lijk van een non, en een nogal ongebruikelijke manier:

“… op een avond, vlak voor zonsopgang, toen de non in Barking genaamd Artigat de cel verliet … gewikkeld in doeken, begon het lijk, helderder dan de zon, op te staan ​​van het huis, waar de zusters hem tot rust brachten. Ze ontdekte al snel wat dat was. Dit wordt gezien door haar visie van een vrome lichaam steeg verder en verder op de touwen, die scheen feller dan goud, totdat hij onzichtbaar werd, verdwijnt in een spleet in de hemel “(Deel 4, Hoofdstuk IX).

690. In Saksen “… werden de hemelen gedood en in de Rijn twee Engelse priesters gegooid. Enorm, reikend naar de hemel volgde een lichtstraal hun zeilen op de rivierlichamen “(Deel 5, hoofdstuk X).

De verlichte monnik benadrukt het unieke van wat er gebeurde – “de hemelen werden gedood.” In de beschrijving van andere gevallen van overlijden duidt het meestal op een tamelijk elementaire doodsoorzaak – “werden gedood tijdens de storm” of “gedood door bliksem”.

In “lauryssens the annals” staat de volgende informatie:

776 jaar. Saksen is begonnen met het bouwen van een platform van waaruit de kerk werd bestormd.

“Maar de Heere was goed als altijd. Hij overwon zijn trots, en dezelfde dag was er een aanval op christenen, die in de buurt van de kerk woonden, en leek visie – de top van de kerk binnen het fort. Ze werd gezien en uit deze plaatsen, en velen die hier tot op de dag van vandaag wonen, zeggen dat ze de gelijkenis zagen van twee grote rode schilden die boven de kerk hingen, en toen de heidenen dat teken zagen, werden ze in verwarring gebracht en vluchtten ze in paniek weg. ”.

Tot dezelfde tijdsperiode behoren de gebeurtenissen die worden beschreven in de oude Japanse kroniek “Nihongo”:

637. “Grote ster zeilde van oost naar west en maakte een donderend geluid.”

640. “Op de zevende dag van de tweede maand van de lente ging een ster de maan binnen”.

Нажмите чтобы посмотреть картинку, используйте мышь для перетаскивания. Используйте клавиши вперёд и назад

642. “In de herfst, op de negende dag van de zevende maand, tijdens het bewind van keizerin AME-Toyo-Takara-Ikasi-hee-Tarashi-Hime, ging een gastster de maan binnen”.

661. “In de herfst, de eerste dag van de achtste maand, was de kroonprins bij de overblijfselen van de keizerin … die nacht op de berg van Asakura was een demon in een grote hoed, kijkend naar begrafenisrituelen. Alle mensen zagen hem, riep hij met verbazing uit “.

In de Angelsaksische kroniek vermeldde Gemara over het vuur uit de hemel dat de hele nederzetting vernietigde:

680. Op dit moment, verbrand Coldingham. “Hij werd verbrand met vuur uit de hemel, dat werd geopenbaard door de wil van God.”

Helaas zijn de details van deze tragedie niet gemeld, maar dergelijke gevallen in Engeland, toen hij het bos, landbouwgrond en steden en dorpen verbrandde, hebben zich herhaaldelijk voorgedaan in 1032, 1048, 1067, 1078. Al deze rampen in verband met de rotatie Vuurteken in de hemel.

Joffrey Gamer schreef in 1067:

“Dit jaar zagen inderdaad veel mensen het vurige teken. Gedurende het jaar dat hij heftig verbrandde en dicht bij de grond brandde, werd het het hoogtepunt van haar. Toen draaide hij zich om, ging hij op en zonk toen diep in de zee. Op veel plaatsen verbrandde het bossen en velden. Niemand wist noch wat het was, noch wat dit teken had voorspeld. In het graafschap Northumberland werd dit vuur twee seizoenen lang uitgezonden “.

De gebroeders Grimm in “Duitse legenden” leiden een vreemde geschiedenis, die plaatsvond in 1125. Uit de beschrijving kunnen we concluderen dat iemand (geen mensen) meten soort  vlammenwerper, waarmee de bossen en velden in brand gestoken werden in Duitsland:

“De brand van dit jaar was dwalend in de bergen, als een geest. Het was om middernacht. Het ging van de ene berk naar de andere en staken hen aan. De bewaker zei dat het als een vlammend vuur was. Hij deed het in slechts drie nachten. Georg Miltenberger … zei: “Bij de eerste komst op zondagavond tussen 11 en 12 uur bij mijn huis stak het alles in de buurt aan. Het ging van een baan naar de haag, en na middernacht verdween plotseling. “Voor veel mensen was het een intense angstige ervaring, omdat de neus en de mond, hij was het vuur, met beangstigende snelheid  in alle richtingen uitsloeg”.

Entfuhrentanz, Die Flucht - Medieval UFO Alien Print on Wood

Er is een beschrijving van een ongewoon object in “de geschiedenis van Engeland” geschreven door Mathieu van Parijs (XIII eeuw):

1077. 9 april. Dit jaar op palmzondag, ongeveer 6 uur, in een volkomen serene lucht, rond de zon verscheen een grote ster.

1104. In de lucht van Engeland was een groot sigaarvormig voorwerp waar rond een paar gloeiende schijven cirkelden.

1200. Ze zeggen: “God heeft in de hemelen de waarschuwingsboodschap aarde geschreven … en alles viel neer, biddend dat er geen problemen voorspeld werden. Boven Jeruzalem zweefde het over het altaar van St. Simon op Golgotha, waar Jezus Christus werd gekruisigd. ‘

1234. “Om middernacht van de Besnijdenis van de Heer, met een heldere, wolkenloze hemel, waar het licht van de ster en de achtdaagse maan verscheen, verscheen plotseling een groot schip, met prachtige kleuren, elegante vormen en een goede snit. Sommige monniken van het klooster van St. Alban … hebben hem lang in de gaten gehouden, het leek erop dat zijn beschot beschilderd was. Toen begon het te verdwijnen “.

In 1235 verscheen de Japanse bevelhebber van Yoritomo en zijn soldaten boven hen lichtgevende objecten in de vorm van schotels, die de hele nacht in de luchtcirkels en -lussen werden beschreven.

In “Chronicle Lanercost” (XIV eeuw), die opmerkelijke gebeurtenissen in Engeland en Schotland beschrijft tijdens het bewind van Edward III (1312- 1377), werd het controversiële incident beschreven:

1289. Oude herder John Frauncis, was in plaats van naar de kerk te gaan, gaan hoeden in het bos van Maltansk in de buurt van Richmond (VK). Daar waren de geesten van de lucht, misvormde dwergen, die hem neerstaken, van waaruit hij het hele lichaam ziek werd. Ze probeerden hem op te heffen, maar hij klampte zich stevig vast aan de grond en trok hun gedachten naar de Passie van Christus totdat de geesten die ten slotte de nutteloosheid van hun inspanningen beseften,  wegvluchtten. Hij bereikte het huis, bracht een week in bed door en vertelde  aan al zijn vrienden was gebeurd.

1295. 27 juli, in de lucht van Schotland, waren er rode schilden met de armen van de koning van Engeland … er zijn er heel veel die de hele lucht in beslag namen.

medieval-ufos

De Belgische monnik-jezuïet albert d’orville observeerde een ongewoon verschijnsel in Tibet, in Lhasa:

“November 1661. Mijn aandacht werd getrokken door iets dat in de lucht bewoog. In eerste instantie dacht ik dat het een vogel van onbekende soort was die in dit land woonde. Maar toen hij naderde, leek hij op een dubbele Chinese hoed, terwijl hij langzaam, als gewichtloos, draaide op de onzichtbare vleugels van de wind.

Het was toch een wonder, magie. Dit object, dat de stad passeert om hen te bewonderen, heeft twee cirkels gemaakt en is in de mist verdwenen. Terwijl ik mijn ogen inspande, maar, om te zien dat het weg was. Ik vroeg me af of ik niet de hoogte heb verzonnen waar ik was, maar merkte op dat de nabijgelegen Lama hem vroeg of hij het had gezien.

Sakinaw hoofd, hij zei tegen mij: “Zoon, wat je zag de ellende. Wezens uit andere werelden eeuwenlang door de oceanen van de ruimte. Ze brachten het verbleken van de geest naar de eerste mensen die op aarde leven. Ze verbood geweld en onderwees liefde aan elkaar. Hun onderricht was echter als de zaden, kapot geslagen op de steen, en was niet ontsproten. Welnu, we verwelkomen deze heldere wezens, en ze komen vaak naar beneden in de buurt van onze kloosters, leren ons en onthullen dingen die eeuwen geleden verloren zijn gegaan tijdens de cataclysmen die het aanzien van de wereld veranderden.

An amusing site where they show depictions of UFOs throughout history. - Great website!!

Hetzelfde object waargenomen op 5 augustus 1926 jaar tijdens een expeditie naar de bergen van Tibet, een beroemde schilder en Explorer Nicholas Roerich. In het “Hart van Azië” schreef hij:

“En we merken dat op grote hoogte iets briljant in de richting van Noord naar Zuid beweegt. Uit tenten bracht men drie sterke verrekijkers. We zagen een groot bolvormig lichaam, glinsterend in de zon, duidelijk zichtbaar in de blauwe lucht,  maar het beweegt heel snel. Dan merken we hoe het richting het meer verandert naar het zuidwesten en verscholen raakt achter een besneeuwde berg “.

Getuigenis over de ontvoering liet Renwart Kisat, de griffier van de stad Luzern:

“In de zomer van 1572, maand noemvri op de 15e dag, riep mijn broer Hans, Buchmann, ook wel Crispula genoemd. Achtergrond Ramishvili, een medewerker van het kantoor in Rotterdam, die 50 jaar oud was geworden, werd op een dag onder mijn aandacht gebracht hij, met veel orders van de autoriteiten, is plotseling verdwenen naar God weet waar. Vier weken later na het missen was er nieuws dat hij in Milaan is. Uiteindelijk in Candlemas, 1573 (2 februari, dus twee en een halve maand na zijn verdwijning), keerde hij terug naar huis, verloor het haar op het hoofd, de baard en zelfs de wenkbrauwen, het gezicht en zijn hoofd waren gebroken en bedekt met blauwe plekken. Zodra de autoriteiten erachter kwamen, hielden ze een speciaal onderzoek, waarvan ik getuige was. ‘

In een Latijns manuscript zegt Ampleforth Abbey (Engeland) dat “op een dag in het jaar 1290 boven de hoofden van angstige monniken een enorm zilverachtig ovaal lichaam verscheen, vergelijkbaar met de schijf die langzaam over hen heen vloog en grote afschuw veroorzaakte”.

In 1490 vloog in Ierland over de daken van huizen een zilverachtig schijfvormig voorwerp en liet een lang spoor achter. Tijdens zijn migratie in de klokkentoren brak de bel.

Vliegende objecten in de vorm van platen of schijven werden ook waargenomen: 1133 m boven Japan, in 1209, de Abbey Byland in Engeland, 1553 m boven Stockholm in 1676 m boven Toscane.

Objecten sigaarvormig genoteerd in 783, over Telionok (Engeland), 848 en 1527, in de loop van de jaren Frankrijk, in 1619-m – boven het meer van URI (Zwitserland).

In 934 jaar in China was er een vreemd object dat tijdens de vlucht herhaaldelijk van vorm veranderde en in 1015 in Japan zagen twee kleine vliegende objecten verschillende lichtgevende ballen van een kleiner formaat.

Qué mensaje querían dar con esos extraños objetos?

Er zijn ook voorbeelden wanneer meerdere vliegende voorwerpen in één waren verenigd, zoals in 989 en 1423, in Japan, in 1167 m boven Engeland en in 1699 m – in de buurt van Avignon (Frankrijk). In deze gevallen stralen vliegende objecten licht uit.

In 1517 werd in het logboek van een van de schepen van het squadron Conquistador Juan de Grijalva, gelegen nabij het schiereiland Yucatan, vastgelegd dat ”boven de masten van schepen een vreemd voorwerp scheen, dat vervolgens 3 uur boven het dorp Coatzacoalcos was gehangen, en met het werpen van heldere stralen”.

Lees ook:   De Anunnaki Engelen in de bijbel, hoe zagen zij eruit? Update

In 1520 vloog er boven de stad Erfurt (Duitsland) een grote bal, gevolgd door twee kleine ballen, en uit de grote bal kwam een ​​draaiende (!) Straal.

De banen van de waargenomen objecten waren anders. Bijvoorbeeld, in 557 jaar boven China in 1423-m boven Japan en in 1639 boven Boston, bewogen ze zich in een zigzag. In andere gevallen bleven ze een tijdje rondhangen, zoals het was in het jaar 905 boven China, in 1433-meter boven mooi, in 1551-m IV over Lissabon 1571 boven Rome, dat werd bewaakt door paus Pius V, in 1606-m boven de oude hoofdstad van Japan Kyoto in 1636 boven Leipzig.

In 1461 begon een onbekend object dat over de stad Arroz (Frankrijk) vliegt plotseling in een spiraal te bewegen.

In 1566 gloeiende bolvormige voorwerpen maakten verschillende manoeuvres boven Munster (Duitsland).

Een interessant geval werd waargenomen in 1646 in de stad Cambridge (VK), waar voor de ogen van het publiek, draaiende vuurbal voor het eerst buiten de stad landde, en daarna “opstegen en met grote snelheid wegvoer”.

Er zijn veel gevallen waarin er een groep vliegende objecten was. Maar vooral was het gedrag van groepen onbekende voorwerpen vreemd, manoeuvres die de indruk wekten van een confrontatie tussen hen. Hier zijn enkele voorbeelden van dergelijke “gevechten”.

In de zomer van 1355 ontwaakten veel mensen in Engeland door de komst van een groot aantal objecten die blauw en rood licht schenen. Ze bewogen in de hemel in verschillende richtingen, en de indruk bestond dat ze een onderlinge strijd waren aangegaan. Toen begonnen ‘rode’ objecten van blauw te winnen, die hierna snel op de grond vielen…

In april 1561 boven Neurenberg, zag men veel vliegende “platen” en “kruisen” en twee enorme cilinders, waar groepen ”ballen” vanaf vlogen. Tegelijkertijd waren er talloze bollen en schijven, geverfd in rood, blauw en zwart. Ze zijn allemaal gearrangeerd in de vorm van luchtgevechten, waarbij ze de gruwel van de bevolking van de stad aanhaalden. Een uur later begonnen de objecten aan te vallen en op de grond te vallen, waarbij ze elkaar vernietigden.

In augustus 1566 werd op de Basel (Duitsland) waargenomen in de grote lucht “flume pipes”, waarvan er ook ”ballen” kwamen. Tegelijkertijd werd een groot aantal zwarte bolvormige lichamen opgemerkt, die met grote snelheid naar de zon vlogen. Na een tijdje maakten ze een halve slag en begonnen tegen elkaar te botsen, alsof ze de strijd afbeeldden. Sommige van de faciliteiten waren vurig rood en ze zouden elkaar “opeten”.

Bewaard beeld van onbekende objecten gezien in de lucht in de middeleeuwen: in het Verdun-museum – object in de vorm van sigaren waargenomen in 1034 jaar in de kathedraal van Stockholm – vijf schijven, verschenen in 1535, in de hal van Zürich – schijfvormige voorwerpen, barrazhirovavshij in 1547 en 1558, jaren, in Hamburg is een grote vuurbal en vliegt in 1697.

The aerial battle of 1561 over Nuremberg: Mass UFO-Sighting

Bewaard en gravures, die het massale uiterlijk van bolvormige objecten in 1561 over Neurenberg in 1566-m op de Bazel en Münster weergeven.

Men was verbaasd over hoe geweldig het was in feite alsof men iets goddelijks zag, omdat ze op dat moment niet wisten dat deze vliegende objecten ons de tekeningen en het nieuws lieten schrijven door Hans Glaser, 14 april 1561 in Neurenberg, Duitsland. In de tekening en een beschrijving die sprak van het vliegen uit bolvormige objecten, tijdens een gevecht. Van de plaatsen waar de voorwerpen zijn gevallen, was er sterke rook. Veel voorwerpen waren rood, maar er was ook zoals beschreven een grote ronde bal, gedeeltelijk, mat, gedeeltelijk zwart en zoiets als een zwarte speer, erg lang en groot (UFO-sigarenvorm). Hij merkte op dat deze scène door veel inwoners van Neurenberg werd waargenomen. Glaser wist niet hoe het uit te leggen, hij dacht dat het misschien een teken van God was. in de Middeleeuwen waren er geen sceptici, waarvoor waarnemingen in de meerderheid goddelijke tekens waren, het fenomeen van niet-geïdentificeerde vliegende objecten die men in de lucht konden zien. Vandaag zijn de Skeptici van mening dat deze beschrijving misschien een meteorologisch verschijnsel was. Een deel van degenen die het beschreven was : 14 april 1561 verscheen het vreselijke visieon in de stad Neurenberg, aan vele mannen en vrouwen. Ten eerste was er een gedeeltelijk matte ronde bal, deels zwart en vele andere ballen opgesteld in drie rijen van vier, sommige zijn alleen. Tussen deze lichtballen kon je een paar kruisen zien die rood waren als bloed tussen de bollen die het rode lint waren als het bloed, waaronder twee grote sigaarvormige UFO-stangen.

Evidence UFO Encounters In Ancient Times - Seeing Everything For What It Is

–Een van de eerste schriftelijke verslagen van een UFO-waarneming – een vloot van
vliegende schotels, misschien – is het volgende uittreksel van een Egyptische
papyrus – een deel van de annalen van Thutmosis III, die rond 1504-1450 v.Chr.
Regeerde:
In het jaar 22, van de 3e maand van de winter, het zesde uur van de dag … vonden
de schrijvers van het Huis des Levens dat het een cirkel van vuur was die in de lucht
kwam …. Het had geen kop, de adem van zijn mond had een vieze geur. Zijn
lichaam één staaf lang en één staaf breed. Het had geen stem. Hun harten raakten
daardoor verward; toen legden ze zich op hun buik … Ze gingen naar de farao … om
het te melden. Zijne Majesteit gaf opdracht tot …. [een onderzoek van] alles wat is
geschreven in de papyrusrollen van het Huis des Levens. Zijne Majesteit
mediteerde op wat er gebeurde. Nu na een aantal dagen voorbij was, werden deze
dingen meer talrijk in de lucht dan ooit. Ze schenen meer in de lucht dan de
helderheid van de zon, en strekten zich uit tot aan de grenzen van de vier
hemelsteunen …. Krachtig was de positie van de vuurkringen. Het leger van de
farao keek met hem in hun midden toe. Het was na het avondeten. Daarop stegen
deze vuurcirkels hoger in de hemel op naar het zuiden … De farao zorgde ervoor dat
wierook werd gebracht om vrede te stichten in de haard … En wat er gebeurde werd
bevolen door de farao om te worden geschreven in de annalen van het Huis des
Levens … zodat het wordt voor altijd herinnerd. [Brinsley Le Poer Trench, The Flying
Saucer Story, pp.81-82]
De Romeinse auteur Julius Obsequens, die vermoedelijk in de vierde eeuw na
Christus leefde, putte uit Livius en uit andere bronnen van zijn tijd om zijn boek
Prodigorium Liber te compileren, waarin vele merkwaardige verschijnselen worden
beschreven, waarvan sommige kunnen worden geïnterpreteerd als UFOwaarnemingen.

Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

A person in a UFO flying in the sky in ancient times.

216 BC Dingen zoals schepen werden in de lucht boven Italië gezien … Bij Arpi (180
Romeinse mijlen, ten oosten van Rome, in Apulië) werd een rond schild gezien in de
lucht. In Capua stond de lucht in brand en zag je guren als schepen …
99 voor Christus Toen C. Murius en L. Valerius consuls waren, in Tarquinia, vielen er
verschillende plaatsen …. een ding als een brandende fakkel, en het kwam
plotseling uit de lucht. Tegen zonsondergang ging een rond voorwerp als een bol of
rond of rond schild zijn weg in de lucht, van west naar oost.
90 v. Chr. Op het grondgebied van Spoletium (65 Romeinse mijlen ten noorden van
Rome, in Umbrië) viel een bol van vuur, van gouden kleur, ronddraaiend op de aarde.
Toen leek het groter te worden, steeg het op van de aarde en steeg het op naar de
hemel, waar het de schijf van de zon verduisterde, met zijn schittering. Het draaide
naar het oostelijke kwadrant van de hemel. [Harold T. Wilkins, Flying Saucers on the
Attack, pp.164-69]
Een latere kroniekschrijver van onverklaarbare verschijnselen, een Conrad Wolffhart
(een professor in grammatica en dialectiek die onder het pseudoniem Lycosthenes
het compendium Prodigiorum ac Ostentorum Chronicon schreef, gepubliceerd in
1567), noemt de volgende gebeurtenissen:

Humm

393 A.D. Vreemde lichten werden gezien in de hemel in de dagen van keizer Theodosius.
Plotseling verscheen er om middernacht een heldere bol. Het scheen schitterend dichtbij de dag
ster (planeet, Venus), over de cirkel van de dierenriem. Deze wereldbol scheen iets minder
briljant dan de planeet, en beetje bij beetje, een groot aantal andere gloeiende bollen
naderde de eerste wereldbol. Het schouwspel was als een zwerm bijen die ronddolven
imker, en het licht van deze lichtbollen was alsof ze gewelddadig tegen elkaar aan stormden
elkaar. Al snel mengden ze zich samen tot één vreselijke vijand en bouwden ze door
het oog als een vreselijk tweesnijdend zwaard. De vreemde wereldbol die nu voor het eerst werd gezien
leek als de pommel op een handvat, en alle kleine orbs, gefuseerd met de eerste,
scheen zo schitterend als de eerste wereldbol. [Dit rapport is vergelijkbaar met moderne accounts van
UFO-formaties.] [Harold T. Wilkins, Flying Saucers on the Attack, pp.174, 177]
Een zeldzaam gezet boek uit 1493, nu bewaard in een museum in Verdun, Frankrijk,
bevat wat misschien wel de vroegste beeldrepresentatie van een UFO in Europa is.
Hartmann Schedel, auteur van het boek Liber Chronicarum, beschrijft een vreemde ery
bol – gezien in 1034 – zwevend door de lucht in een rechte koers van zuid naar zuid
oost en vervolgens richting de ondergaande zon te buigen. De illustratie bij de
de rekening toont een sigaarvormige vorm haloed door ames, die door een blauwe hemel vaart
over een groen, glooiend landschap. (Jacques Vallee, UFO’s zijn binnen

 Een term die gelijk is aan onze “ying-schotel” werd feitelijk door de Japanners gebruikt
ongeveer 700 jaar voordat het in gebruik in het Westen kwam. Oude documenten
beschrijf een ongewoon lichtend object gezien de nacht van 27 oktober 1180 als een ying
“Aardewerken vat.” Na een tijdje liep het object naar het noordoosten
van een berg in de provincie Kii, veranderde van richting en verdween onder de
horizon, verlatend een lichtend spoor. (Jacques Vallee, paspoort naar Magonia pp.4-5)
Hier is een klassieke beschrijving uit William of Newburgh’s Chronicle of a ying
schotel gezien in Engeland tegen het einde van de 12e eeuw:
Bij Byland of Begland Abbey (de grootste cisterciënzerabdij in Engeland), in het noorden
Yorkshire Riding, terwijl de abt en de monniken in het refectorium waren, een at, round,
schijnend zilverachtig object [“discus” is het woord dat in het Latijnse account wordt gebruikt] ew over de
abdij en veroorzaakte de grootste angst. [Harold T. Wilkins, Flying Saucers op de
Aanval, p.185]
Wat zou het eerste sociale onderzoek naar een UFO-waarneming kunnen worden genoemd, vond plaats in
Japan in 1235. Tijdens de nacht van 24 september, terwijl generaal Yoritsume en de zijnen
leger waren gelegerd, ze zagen mysterieuze lichten in de hemel. De lichten
werden vele uren in het zuidwesten gezien, gevleugeld, cirkelend en bewegend in lussen.
De generaal gaf opdracht tot een “volledig wetenschappelijk onderzoek” van deze vreemde gebeurtenissen.
Het aan hem voorgelegde verslag heeft de “rustgevende” ring van vele tijdgenoten
uitleg aangeboden voor UFO-verschijnselen. In essentie luidde het: “het geheel is
volkomen natuurlijk, generaal. Het is … alleen de wind doet de sterren zwaaien. “(Jacques
Vallee, paspoort naar Magonië p.5)

OK, Dan Brown, you were right. There are hidden messages in old-school art. Dong messages.
Veel ongebruikelijke hemelse gebeurtenissen werden geregistreerd in de Japanse kronieken tijdens de
Middeleeuwen. Net als in de westerse samenleving werden dergelijke gebeurtenissen meestal overwogen
“Voortekenen”, vaak resulterend in paniek en andere sociale verstoringen. Hier zijn een paar
voorbeelden:
… op 12 september 1271 stond de beroemde priester Nichiren op het punt onthoofd te worden
Tatsunokuchi, Kamakura, toen er in de lucht een object als een volle maan verscheen,
glanzend en helder. Vanzelfsprekend raakten de ocialen in paniek en de uitvoering niet
voerde uit.
In 1361 wordt een ying-object omschreven als “gevormd als een trommel, ongeveer twintig voet diep”
diameter “voortgekomen uit de binnenzee van westelijk Japan …
… op 8 maart 1468, een donker object, dat een “geluid als een wiel” maakte, afkomstig van Mt.
Kasuag naar het westen om middernacht. [Jacques Vallee, Passport to Magonia, pp.5-6]
Het Europese record van mogelijke UFO-waarnemingen ging door gedurende de 14e en
15e eeuw:
1322 A.D. In het eerste uur van de nacht van Novr. 4 … er was aan de hemel voorbij
Uxbridge, Engeland, een stapel (pijler) van re de grootte van een kleine boot, bleek en woedend van

kleur.

 Het steeg op vanuit het zuiden, stak met een langzame en zware beweging de lucht over, en
ging naar het noorden. Uit de voorkant van de stapel, barstte een vurige rode kogel tevoorschijn met geweldig
lichtstralen. De snelheid nam toe en het voelde door de lucht ….
1387 A.D. In Novr. en Decr. van dit jaar, re re in the sky, like a burning and revolving
wiel, of ronde vat van ame, re uitzenden van boven, en anderen in de vorm van
een lange ery balk, werden gezien gedurende een groot deel van de winter, in de provincie
Leicester, Eng., En in Northamptonshire.
1461 A.D. Op 1 november, een ding als een ijzeren staaf van goede lengte en zo groot
zoals de ene helft van de maan in de lucht was gezien, over …. Arras, Frankrijk voor minder dan een
een kwartier. Dit object werd ook beschreven als zijnde “de vorm van een schip
waaruit re werd gezien verschuldigd. “[Jacques Vallee, UFO’s in de ruimte: anatomie van a
Fenomeen, p.9; Harold T. Wilkins, Flying Saucers on the Attack, pp.187, 188]

Gerelateerde berichten