23 september 2020

 

Vriendschappen

Vriendschappen

Waaruit bestaat een vriendschap? Het welbekende verhaal: Ik had geen tijd, ik ben zo druk! Men heeft tegenwoordig geen 5 minuten tijd over voor een vriendschap? Men kan niet even terug emailen?

Dat is zelfs al teveel gevraagd. Het leven is hard en te druk voor woorden. Of is het diegene die na maanden belt en zegt: Hoe gaat het met jou, om vervolgens een verhaal af te steken van 3 uur lang hoe het met hun gaat? Of in feite belde om je hulp te vragen met het één of het ander.

Dat waar jij wel goed genoeg voor bent nml. Hun ego bevredigen. Of bv. Mensen die bevriend met je zijn, want dan hangt er tenminste een kerstkaart extra aan hun touwtje. Mensen die zomaar je vrienden zijn omdat je hun buren bent bv. Maar diepgang is er niet. Mensen die alleen je vriend zijn zolang je doet wat ze van jou verwachten!

Zeg je een keer NEE, is het meteen over met de ”vriendschap”. Zo het al deze naam mocht dragen. Je hebt ook vriendschappen die bestaan uit het een ander moeilijker maken, dan nodig is of was. Dit komt voort uit jaloezie, je hebt dan iets wat zij niet hebben en ze zoeken er net zolang naar bij jou, tot ze het gevonden hebben.

Bleek dit alles een illusie te zijn in hun eigen geest, dan is het ook over met de vriendschap. Of de vrouwen die vriendschap zoeken omdat je kennis hebt aan een lekker mannetjes dier en zij via jou een betere ingang hebben. Hiervan ken ik er persoonlijk erg veel. Je hebt ook vriendschappen met mensen die zich je vriend noemen, maar het niet zijn. Uit niets blijkt dat er enig contact danwel vriendschap is.

Toch zijn ze joviaal als je ze tegenkomt op straat etc. En lijken ze heel blij je te zien. Is dit schijn? Je hebt ook vriendschappen die goed zijn, in je gezicht. Maar naderhand bleek er iets anders aan de hand te zijn.

Achter je rug om speelde er veel meer dan je voor mogelijk had gehouden. En ook al had je al tijden vermoedens, op het moment dat je ze uit, is ook die vriendschap voorbij. Nog vreemder is dan dat zij boos worden op jou, omdat JIJ ze doorhad…verdorie zeg. Vrouwen spannen de kroon met dit alles. Persoonlijk kende ik vrouwen die met mij omgingen om mijn contact met een man onderuit te schoppen. Dit gebeurde mij tot zover 5 x in totaal. Ze waren er zelf wel van gecharmeerd nml.

Geniepig waren ze, met onschuldige ogen blikten ze naar je op, zg niets aan het handje. Maar in contact met hem zeiden ze, dat ik  slecht was en t.o mij hoe slecht hij wel niet was. Want oh god, dat contact moest toch zeker wel kapot, voor hun eigen gemoedsrust immers? En ze ze wilden diegene zelf!
Later toen diegene ex was, zag je ze niet meer. Missie geslaagd? Hahaha ik had diegene moeten verkopen toen ik er nog wat voor kon krijgen …lol

Lees ook:   Je had even weer hoop

Tjah waar je maar slapeloze nachten over wilt hebben zeg. Hebben ze niets anders te doen in het leven? Je hebt ook vrienden die zeggen dat je dat en dat moet dragen staat je zo goed allemaal. Mannen zijn hier een kei in. Neem een bril staat je zo goed, of val niet af ik hou wel van mollig..of lelijke kleding staat je opeens fantastisch of nog erger, make up? Nee, daar hou ik niet van liefst zo natuurlijk en lelijk mogelijk aub..want er zou toch eens een ander mannetje naar jou kijken! Stel je voor zeg! Jaloers zijn op de smaak van een ander. Kleding kopen die je vriend-in leuk vindt. Gierig zijn. Jezelf boven de ander plaatsen.

De voorbeelden ken ik via-via, en ook zelf heb ik genoeg dingen meegemaakt, maar dit komt dus gewoon voor. En dan vraag ik mij af. Wat is nu echt vriendschap? Wat is het? Dat niet in ieder geval. Voor mij persoonlijk is vriendschap, er zijn voor elkaar in goede tijden, maar ook in slechte tijden. De vriendschap die na jaren nog goed is, ook al spreek je elkaar zelfs maanden niet, je spreekt elkaar dan weer alsof het gisteren was.

Een warmte op afstand, meegenomen in gedachten. Fijne herinneringen hebben aan elkaar. Prettig gezelschap zijn voor elkaar. Eerlijkheid boven alles, geen afgunst, geen achterbaks gedrag. Maar het echt goed voor hebben met de ander.

De ander het beste gunnen, ook al is dit en valt dit beter uit dan bij jou.

Oprecht blij zijn met het geluk van een ander en daar zelfs zelf gelukkig om zijn! Nooit een ex van je vriend-in afpakken, of een geliefde. Nooit dezelfde kleding kopen als je vriend-in. Nooit de ander iets slechts gunnen. Onderuit schoppen, vernederen of kwetsen. Bij een echte vriendschap ga je door het vuur voor de ander.

Oprecht Liefde Vertrouwen Vrijgevig Naast elkaar. Trouw Vrijlatend

En toch die 5 minuten nemen om iets te laten horen! Dat is in mijn ogen vriendschap! En zo wens ik ook behandeld te worden door een ander.

AngelWings

Gerelateerde berichten