web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wetenschap & Ontwikkeling

Amerikaanse onderzoekers hebben een vaccin tegen alcoholisme ontwikkeld

Amerikaanse wetenschappers kondigden de uitvinding aan van een vaccin tegen alcoholverslaving. 

Amerikaanse onderzoekers hebben een eiwitgen aan een onschuldig virus vastgemaakt. Het principe van het vaccin is dat een gemodificeerd virus dat het lichaam binnendringt, het eiwitgen in de celstructuur inbrengt, waardoor het drinken van alcoholische dranken wordt gestopt. 

Een vaccin tegen alcoholisme werd bestudeerd bij apen die eerst verslaafd waren aan alcohol en daarna genezen waren van hun hunkering naar alcohol. 90% van de primaten voelt zich niet meer aangetrokken tot alcohol. Er zijn plannen om experimenten op mensen uit te voeren.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥