web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheWetenschap & Ontwikkeling

Weg met die robotstofzuigers ze nemen foto’s

Roomba Robotstofzuigertesters vinden “intieme” foto’s van zichzelf op internet

schater AnGel-WinGs.nl OMG Nee dit is niet echt toch!?

Nou, het lijkt erop dat  alle “complottheoretici” die hebben gezegd dat ze niet van “slimme “apparaten in hun huis houden omdat ze het gevoel hebben dat ze bespioneerd worden, dus gelijk hebben gekregen.
En je kunt degenen die deze zorgen weg wuiven als onzin, vertellen dat intieme foto’s van sommige Roomba-testerstofzuigers op magische wijze op Facebook zijn verschenen, nadat ze waren vastgesteld door Venezolaanse gig-werkers.
Een vrouw vond zelfs foto’s van zichzelf op het toilet, gemaakt door haar robotstofzuiger. Wat een tijd om in te leven! we AnGel-WinGs.nl

Breitbart meldde vorige week dat gig-werknemers foto’s online hadden geplaatst waarop ze ‘werkgerelateerde zaken’ bespraken. Een foto was van een vrouw die op een wc-bril zat met haar korte broek tot halverwege haar dijen getrokken – de foto was genomen door haar robotstofzuiger uit de Roomba J7-serie, aldus het rapport.
sbatje AnGel-WinGs.nl

De foto’s zijn naar iRobot gestuurd door Scale AI, een startup die werknemers contracteert om AI-gegevens te labelen die worden gebruikt om kunstmatige intelligentie te trainen, aldus het rapport. (Denk aan vrouw op plee schater AnGel-WinGs.nl )Gebruikers hadden ermee ingestemd om “deel te nemen aan de gegevensverzameling” als onderdeel van een test. Ze ondertekenden toestemmingsformulieren, maar zeggen nu dat ze zich “misleid” voelen over de ware aard van de toestemming. (Je meent het!)

Albert Fox Cahn, uitvoerend directeur van het Surveillance Technology Oversight Project, vertelde Brietbart: “Er is een reële zorg of het bedrijf misleidend is als mensen zich aanmelden voor dit soort zeer invasieve vorm van toezicht en nooit volledig begrijpen… waar ze mee akkoord gaan.”
De MIT Technology Review voerde een onderzoek uit en stelde vast dat het gig-werknemers in Venezuela waren. Er waren ook foto’s van een kind en een vrouw die het toilet gebruikten, aldus het rapport. iRobot heeft naar aanleiding van het onderzoek de overeenkomst met ScaleAI opgezegd.
Eén of ander ranzig nerdje had een foute code ingevoerd oid…

 

Lees ook:   Mensen dood dankzij corona vaccin...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken