web analytics

Het graven van 10 mijl onder de grond zou genoeg geothermische energie kunnen opleveren om de aarde van energie te voorzien

d5a832feb7bb1aefd3b20669f3fd8f80 via Angel-WingsAangezien fossiele brandstoffen steeds gevaarlijkere emissies veroorzaken, proberen bedrijven overal ter wereld hun productie van broeikasgassen te verminderen. Een belangrijke manier om dat te doen is via geothermie, zegt Matt Houde, mede-oprichter en projectmanager bij Quaise Energy, volgens een persbericht dat donderdag is gepubliceerd. “De totale energie-inhoud van de ondergronds opgeslagen warmte overstijgt onze jaarlijkse energiebehoefte als planeet met een factor een miljard. Dus het aanboren van een fractie daarvan is meer dan genoeg om in de nabije toekomst in onze energiebehoefte te voorzien”, aldus Houde.

Tegenwoordig kunnen we echter niet diep genoeg boren om die energie te ontsluiten, omdat we een aantal belangrijke technologie missen.
‘Als we vijftien kilometer naar beneden kunnen komen, kunnen we overal economische temperaturen gaan ontdekken. En als we nog dieper gaan, kunnen we temperaturen bereiken waarbij water [naar de locatie gepompt] superkritisch wordt, een stoomachtige fase die een stapsgewijze verbetering van de energieproductie per put mogelijk maakt en zo de energiekosten verlaagt. , ‘zei Houde.

ec022338f937efcc7a637e827085ee4e via Angel-Wings

Aardwarmte onder een woning KangeStudio/iStock
Hij wijst naar het diepste gat dat tot nu toe is geboord: de Kola-boorput. Ondanks geavanceerde ontwikkelingen gaat het opmerkelijke gat slechts 7,6 mijl naar beneden en duurde het 20 jaar om te voltooien omdat conventionele apparatuur zoals mechanische boorbits de omstandigheden op die diepten niet konden weerstaan.

“En de waarheid is dat we honderden, zo niet duizenden Kola-boorgaten nodig hebben als we geothermische energie willen opschalen tot de capaciteit die nodig is,” zei Houde.

Stenen vernietigen met microgolven

e9bcd43c641accebdeccd6c1f5f1d184 via Angel-Wings

Gothermische energie. Hector Vargas, Quaise Energy
Betreed Quaise, dat “technologie ontwikkelt om gesteente met microgolven op te blazen om mogelijk de diepste gaten op aarde te boren. En nee, ik steel geen plotapparaat uit Star Trek. Deze technologie is echt en is bewezen in [een MIT]-lab”, aldus Houde.
Geothermische energie is 24/7 beschikbaar, wat “kan helpen de intermitterende stromen van wind en [zon] in evenwicht te brengen”, voegde Houde eraan toe. Diepe geothermische installaties zullen ook een “minimale oppervlaktevoetafdruk” hebben, wat betekent dat ze niet veel land nodig hebben.
Ten slotte, zei Houde, is geothermie “de perfecte energiebron om te profiteren van het grootste personeelsbestand ter wereld, de olie- en gasindustrie.” Die industrie heeft “alleen al in de VS 11 miljoen banen en een vaardighedenpakket dat precies is wat nodig is om geothermie snel op te schalen.”
Populairst
Quaise maakt gebruik van nieuwe technologie die boren vervangt door millimetergolfenergie die het gesteente smelt en verdampt om steeds diepere gaten te creëren. Ontwikkeld bij MIT in de afgelopen 15 jaar. wetenschappers hebben aangetoond dat millimetergolven inderdaad een gat in basalt kunnen boren.

Lees ook:   We leven in een holografische matrix

Een ideale technologie

Houde legde uit dat millimetergolven “ideaal zijn voor het harde, hete, kristallijne gesteente diep van binnen waar conventioneel boren mee worstelt.” Ze zijn niet zo efficiënt in het zachtere gesteente dichter bij de oppervlakte, maar “dat zijn dezelfde formaties waarin conventioneel boren uitblinkt.” Daarom combineert het bedrijf beide benaderingen om efficiënter te zijn.

Nu heeft Houde ambitieuze plannen voor zijn nieuwe technologie. “Ons huidige plan is om de komende jaren de eerste gaten in het veld te boren”, zei Houde. “En terwijl we doorgaan met het verbeteren van de technologie om dieper te boren, zullen we ook onze eerste commerciële geothermische projecten in ondiepere omgevingen verkennen.”

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button