web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Euthanasie gebruikt in Canada om van de armste mensen af ​​te komen

Euthanasie, ook wel “geassisteerde dood” genoemd, is een maatregel die in sommige landen beschikbaar is en waarmee mensen die aan een ongeneeslijke ziekte lijden, medische hulp kunnen vragen voor een pijnloze dood. In Canada wordt het echter steeds vaker gebruikt door mensen die alleen leven en in armoede leven, maar het is geen punt van zorg voor de Canadese regering.

De Medical Assistance in Dying (MAiD) Act is Canada’s wettelijke basis voor hulp bij overlijden. Het bevindt zich momenteel in het oog van de storm omdat alles erop lijkt te wijzen dat het wordt gebruikt om de armste en meest systematisch gemarginaliseerde mensen uit te schakelen.

Alarmbellen gingen af ​​in mei toen twee dakloze vrouwen hulp bij overlijden aanvraagden en hun verzoek werd goedgekeurd. Hoewel ze onderliggende ziekten hadden, was wat de vrouwen ertoe aanzette om voor de dood te kiezen, het feit dat ze niet langer de middelen hadden om te leven.

“De regering ziet mij als eenmalig afval, een klager, nutteloos en een lastpost”, zei een van de vrouwen destijds. Na twee jaar tevergeefs te hebben gepleit voor betere levensomstandigheden, vroeg ze euthanasie aan.

Recente gevallen van arme Canadezen die voor hulp bij overlijden kozen omdat ze niet in staat waren waardig te leven, hebben ongeloof en verontwaardiging uitgelokt. Deze zaken hebben licht geworpen op de Canadese wetten op het recht om te sterven, die volgens critici worden misbruikt om de armsten en zieksten te straffen.
De meeste Canadezen steunen euthanasie, en de belangenbehartigingsgroep Dying With Dignity zegt dat de procedure “gedreven wordt door mededogen, een einde aan lijden en discriminatie en verlangen naar persoonlijke autonomie.” Er sterven echter steeds meer arme mensen door euthanasie, omdat hun erbarmelijke leefsituatie hun ziekte verergert. Sinds de Wet MAiD in 2016 van kracht werd, neemt het gebruik ervan jaarlijks toe.

Lees ook eens:  Bill Gates belooft elk Afrikaans kind te injecteren met een nieuw dodelijk vaccin dat meningitis veroorzaakt

Er zijn talloze gevallen geweest waarin mensen probeerden te worden vermoord omdat ze niet voldoende overheidssteun kregen om in leven te blijven. Mensenrechtenexperts hebben de Canadese autoriteiten bekritiseerd vanwege hun laksheid in deze kwestie.
Euthanasie “kan geen standaard zijn voor Canada’s niet-nakoming van zijn mensenrechtenverplichtingen”, zei Marie-Claude Landry, het hoofd van de Mensenrechtencommissie van Canada.

Landry zei dat ze de “ernstige bezorgdheid” deelt die vorig jaar werd geuit door drie VN-mensenrechtenexperts, die verklaarden dat de Canadese euthanasiewet in strijd leek te zijn met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. De experts merkten op dat de wet een “discriminerende impact” had op mensen met een handicap en niet strookte met Canada’s verplichtingen om internationale mensenrechtennormen te handhaven.

Landry riep op tot verankering van sociale en economische rechten in de Canadese wet om ervoor te zorgen dat mensen adequate huisvesting, gezondheidszorg en ondersteuning kunnen krijgen.
“In een tijd waarin we het recht erkennen om waardig te sterven, moeten we meer doen om het recht om waardig te leven te garanderen”, aldus de mensenrechtenexpert.
Enkele gegevens hierover:

  • Van 2016 tot december 2021 waren er meer dan 31.000 geassisteerde sterfgevallen in Canada.
  • Vorig jaar waren er in Canada 10.000 doden door euthanasie.
  • Van dat totaal hebben 1.740 mensen in Canada euthanasie aangevraagd en gekregen, uitsluitend omdat ze leden aan eenzaamheid en isolement.
  • Er moet ook rekening worden gehouden met zelfmoorden die verband houden met een gebrek aan medische en psychiatrische zorg. Door euthanasie te geven aan arme mensen die ziek zijn, doodt de regering hen eerst, zodat ze niet zelf zelfmoord plegen.
  • Geassisteerde sterfgevallen vormen 3% van het totale aantal sterfgevallen in Canada per jaar.
Lees ook eens:  1 Minister achter de hand voor het hele land...

https://orinocotribune.com/euthanasia-used-in-canada-to-get-rid-of-poorest-people/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥