web analytics

‘Slagers verkopen kalkoenvlees als lamsvlees’ Zucht…..

‘Slagers verkopen kalkoenvlees als lamsvlees’

Een aantal slagers verkoopt het veel goedkopere kalkoenvlees als lamsvlees. Dat blijkt uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Het programma kocht bij tien verschillende slagers lamsvlees, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan, blijkt in de uitzending van donderdagavond.
Bij de slagers werden voorgesneden blokjes lamsvlees gekocht en werd daarna het DNA getest. Het gaat om verschillende goedkopere slagers in Den Haag. ‘We merkten een enorm prijsverschil in lamsvlees, bij sommige slagers was het veel goedkoper dan bij de supermarkt”, aldus KvW-verslaggever Teun van de Keuken. ‘Een slager tipte ons dat er meer dan eens gefraudeerd wordt met lamsvlees.”

https://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2015/afleveringen/16-04-2015

Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt. Bij de slager ligt lamsvlees voor de helft van de prijs. Maar hoe doet de slager dat? De Keuringsdienst van Waarde gaat winkelen en ontdekt dat lam niet altijd lam hoeft te zijn.

Het verhaal doet denken aan het recente paardenvleesschandaal. Vleesverwerker Willy Selten deed alsof hij rundvlees verkocht aan onder meer supermarkten, maar het bleek om het goedkopere paardenvlees te gaan. De fraude leverde Selten een celstraf van 2,5 jaar op vanwege het misleiden van zijn afnemers en consumenten. Het OM had 5 jaar geëist.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA liet in een reactie weten graag te horen om welke slagers het gaat. ‘Dan kunnen wij er werk van maken”, aldus een woordvoerder. Er zijn volgens haar geen eerdere meldingen bekend van lamsvlees dat eigenlijk kalkoenvlees was.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3958420/2015/04/16/Slagers-verkopen-kalkoenvlees-als-lamsvlees.dhtml

Lees ook:   Bill Gates en Warren Buffett bouwen een kernreactor van de volgende generatie van $ 1 miljard in Wyoming

En wat nu?
Men moet deze slagers ontslaan hun bedrijf afnemen, pontificaal online neerpleuren en een flinke boete geven!
Verdomme zijn ze gek geworden in dit land?
Nu smaakt kalkoen echt wel anders dan lam!
Maar werkelijk waar is het fatsoen gebleven?

Als je een fiets verkoopt aan iemand die een brommer betaald?
Als je een mini krijgt als je een mercedes betaald?
Dat principe hé?!
Die lui moeten in zo’n schandpaal op een grote markt komen te staan, dan kunnen we hen bekogelen met levende kalkoenen!
Ik hoop serieus dat hier eindelijk eens iets tegen gedaan wordt.
Damn!

Trouwens met levende lammetjes gooien is to much?
Ja? Of…

Gerelateerde artikelen

Back to top button