web analytics
...
Wetenschap

Wetenschappers hebben vloeibaar bloed ontdekt in het lichaam van een 42.000 jaar geleden bevroren veulen

Wetenschappers hebben vloeibaar bloed ontdekt in het lichaam van een 42.000 jaar geleden bevroren veulen

Onderzoekers uit Rusland en Zuid-Korea ontdekten vloeibaar bloed in de overblijfselen van een veulen gevonden in permafrost in Siberië. Het veulen stierf ongeveer 42 duizend jaar geleden en behoorde tot het nu uitgestorven ras van Lena- paarden.

Er wordt al erkend dat dit het oudste bloed is dat wordt gevonden in de overblijfselen van oude dieren . Eerder werd aangenomen dat levende cellen in het lichaam van het veulen zouden worden aangetroffen, waardoor het zou kunnen worden gekloond.

Na de ontdekking van vloeibaar bloed, is deze mogelijkheid al met groot vertrouwen uitgesproken. Volgens Dr. Grigoriev van de Universiteit van Yakutsk, waar het lichaam van het veulen zich nu bevindt, zijn de inwendige organen perfect bewaard gebleven in de overblijfselen.

Ook in geslaagd om de oorzaak van zijn dood te bepalen, stierf het veulen van verdrinking. Het is waarschijnlijk dat hij en zijn moeder over de rivier zwommen en het veulen hiervoor te zwak was, hij was niet meer dan twee weken oud. En toen hij verdronk, bevroor zijn lichaam snel.

“We vonden monsters van vloeibaar bloed in de vaten van het hart. Dankzij de permafrost is het bewaard in bijna perfecte staat”, vertelde de wetenschapper aan de Siberian Times. Dr. Grigoriev zei ook dat het spierweefsel van het veulen van nature roodachtig van kleur was. “Dit is het best bewaarde ijstijd-dierenlichaam ooit gevonden in de wereld.

En dit is een uiterst zeldzame paleontologische vondst, omdat het ook nog niet is beschadigd. opgedroogd. ”

Lees ook:   Brits bedrijf besloot de mammoeten nieuw leven in te blazen en creëerde na 6 jaar een hybride van een mammoet en een olifant

Vloeibaar bloed werd op 28 februari uit het lichaam van het veulen gehaald, maar het grote publiek werd pas eerder deze week over de ontdekking verteld. De ontdekking van het oudste bloed verhoogt de hoop op het klonen en het opnieuw tot leven wekken van een uitgestorven ras van Lena-paarden enorm.

“Het haar op zijn huid wordt op zijn hoofd bewaard, de benen en gedeeltelijk de torso, zijn staart en manen zijn zwart en de rest is licht.Het resterende haar is ook een sensatie, de overblijfselen van oude paarden die eerder werden gevonden waren haarloos.”

Het leek op een uitgestorven Lena-paard De overblijfselen van het veulen zijn onderzocht door Russische wetenschappers samen met onderzoekers van de Zuid-Koreaanse Sooam Biotech Research Foundation. “Op het moment van zijn overlijden, was hij tussen de een en twee weken oud toen hij verdronk, hij dook in vloeibare modder, die bevroor en werd permafrost.

Michil Yakovlev, de hoofdredacteur van het perscentrum aan de Yakutsk University, zegt dat ze allemaal hopen dat er binnenkort na 42 duizend jaar een kloon van het veulen herboren wordt. Источник: https://paranormal-news.ru/news/zhidkaja_krov/2019-04-17-15644

Gerelateerde artikelen

Back to top button