web analytics
11:11 Dubbele getallen

Oekraïne is van plan raketten in te zetten om regenwolken uiteen te drijven

Oekraïne is van plan raketten in te zetten om regenwolken uiteen te drijven als slecht weer dreigt tijdens wedstrijden van het EK voetbal. Dat hebben de autoriteiten in het land gisteren bekendgemaakt.

 

‘Ons afweergeschut is gereed om regenwolken te laten oplossen’, zei een betrokkene tegen persbureau Reuters.Oekraïne grijpt vaker naar onconventionele middelen om de weersomstandigheden te beïnvloeden. Op 9 mei, tijdens de herdenking van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog, werd een Antonov 30-vrachtvliegtuig het luchtruim in gestuurd om de opbouw van dreigende regenwolken met chemische middelen te verstoren. Bij die gelegenheid was het afvuren van raketten niet nodig.

Meteorologen zeggen dat de eerste wedstrijden die tijdens het EK voetbal in Oekraïne worden afgewerkt, vermoedelijk niet zullen lijden onder slecht weer. Vooralsnog wordt een temperatuur verwacht tussen 20 en 24 graden Celsius en lijkt het droog te blijven.

 Het weer was nog gratis…straks niet meer!
Vooral doorgaan met prutsen met het weer heel verstandig! (NOT)

Lees ook:   Censuur in Nederland...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button