web analytics
11:11 Dubbele getallen

Crisisdienst laat het afweten na aanval door asielzoeker

Crisisdienst laat het afweten na aanval door asielzoeker
Een vrouw (22) is zaterdagochtend aangevallen door een verwarde asielzoeker (33) bij haar woning aan de Tilburgsebaan in Gilze en Rijen. De man, volgens Omroep Brabant een Rus, (!!!!!!! Een Rus? Net of  je zegt, heey we zagen een vogelspin in Giethoorn) greep haar beet, trok aan haar haren, ze viel op de grond en de kinderwagen met haar zoontje van anderhalf kantelde. Haar vriend schoot te hulp, overmeesterde met omstanders de man, waarna de politie hem vastzette.

Of de crisisdienst gefaald heeft? Daar wil ik het wel over hebben ja.
Burgemeester Jan Boelhouwer
Volgens het slachtoffer had de man in gebroken Nederlands gezegd dat hij gedroomd had en dat hij haar van God(Heet hij God of Allah? )moest vermoorden.
(Logisch natuurlijk dat een Rus zoiets zegt!!!)
Het Openbaar Ministeire (OM) schakelde die avond de crisisdienst van de GGZ in, die zag geen aanleiding tot maatregelen.

De man kreeg een dagvaarding voor mishandeling en een gebiedsverbod. Maandagochtend werd hij vrijgelaten, het slachtoffer werd daarover geïnformeerd. Maandagavond rond zes uur stond de man weer op de stoep bij de vrouw. Haar vriend zag hem lopen, zette de achtervolging in en hield hem aan tot de politie ter plaatse was.

Gefaald
De man zit nu in voorlopige hechtenis en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter voor overtreding van het gebiedsverbod. Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen: ,,Of de crisisdienst gefaald heeft? Daar wil ik het wel over hebben ja. Het is toch te gek voor woorden wat hier is gebeurd. De man wordt vastgezet, wordt zaterdagavond door de crisisdienst gecheckt en loopt maandag weer vrij rond. Dit is de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop bij de crisisdienst. Dit is de druppel.”

Lees ook:   Smartphone verslaafden opgelet :+)

Tot het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zegt hij: ,,Ik heb laten weten dat die man hier de gemeente absoluut niet meer in komt.” Boelhouwer zegt geschokt te zijn over de mishandeling en zal in contact treden met de vrouw. In de buurt is grote ophef ontstaan. Bewoners zijn laaiend over het optreden van de autoriteiten.

Open
De overburen van het slachtoffer laten in een brief aan Boelhouwer weten zich grote zorgen te maken over het open karakter van het asielzoekerscentrum in Gilze. ,,Je weet niet meer wie er in en wie er uit gaat”, zegt overbuurman Luke Geerts. Robert Ploeg van het COA: ,,Een gebiedsverbod wil nog niet zeggen dat iemand direct moet verhuizen, dat geldt normaal ook niet. En de mensen leven bij ons zelfstandig. Maar in dit geval ligt overplaatsing wel voor de hand.”
(En dan ziet die man weer iemand en denkt hij weer hetzelfde?)

Martine Pilaar van het O.M. wil zich niet uitlaten over het optreden van de crisisdienst. “De man wordt vandaag voorgeleid, de rechter bepaalt of hij langer blijft vastzitten.” De GGZ zag dinsdag geen kans meer te reageren. (Hoezo zagen zij geen kans meer om te reageren? 5 Minuutjes tijd hoor…)

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4147621/2015/09/23/Crisisdienst-laat-het-afweten-na-aanval-door-asielzoeker.dhtml

Even een vraag?
Waarom zou een Rus een vluchteling zijn toevallig?
Kans is wel heel klein hé?
Oké nu mag je gaan optellen en aftrekken!
Als je hier heen komt gedraag je dan!
Zo niet toedeloe!
Dan wegwezen, simpel toch?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button