web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Doodsbedreigingen om Zwarte Piet

Doodsbedreigingen via sociale media om pietenpak

De Haagse Antilliaan Lodrick Boekhoudt (35) wordt bedreigd via sociale media nadat hij met zijn zoontje in pietenpak op de foto ging voor deze krant. Aangifte doet hij niet, zolang het aantal positieve reacties overheerst. ‘En dat is het geval. Het bericht wordt honderden keren gedeeld.’
Boekhoudt wilde zijn mening over het uitbannen van de klassieke Zwarte Piet op Haagse basisscholen kracht bij zetten met zijn pietenpose in de krant. Het besluit van de schoolbesturen leidde vorige week tot heftige emoties bij zowel voor- als tegenstanders. Oók bij hem.

Het uiterlijk van de knecht van Sinterklaas heeft volgens Boekhoudt niets te maken met slavernij. ,,Witte mensen zijn evengoed verhandeld als slaaf. Die hoor je ook niet klagen,” herhaalt de Hagenaar nog maar eens. ,,Zelfs op Curaçao vieren mensen Sinterklaas en schminken ze hun gezichten zwart.”

Doodsbedreigingen
Zijn gezicht in de krant leverde hem honderden steunbetuigingen op, maar ook ’tussen de twaalf en de vijftien’ doodsbedreigingen via sociale media. ,,Iemand schreef dat ik moet gaan trainen om mezelf te redden,” vertelt Boekhoudt. ,,Een ander zei dat ik op moet letten, omdat hij op een dag naast me zal staan.”

Ook zag Boekhoudt hoe mensen een foto van zijn kinderen van zijn Facebookprofiel plukten en deelden op sociale media. Boekhoudt: ,,Met het onderschrift dat het zielig is voor mijn kinderen. Ik zou hen meesleuren in verkeerde opvattingen.”

Geen aangifte
Aangifte heeft de Hagenaar niet gedaan. Zolang het aantal positieve reacties de overhand heeft en de bedreigingen ‘digitaal’ blijven, stapt hij niet naar de politie. ,,Mijn bericht is honderden keren gedeeld. Verder wacht ik af hoe het met de bedreigingen verloopt.” Op één bericht heeft hij gereageerd, een mailwisseling die van kwaad tot erger ging. ,,Blaffende honden bijten niet,” zegt hij daarover. ,,Ik heb niemand voor mijn deur zien staan. Laat ze maar blaffen. We leven in een democratisch land.”

Ouders ontvingen afgelopen zaterdag een brief van de schoolbesturen over de commotie die ontstond na de bekendmaking van het besluit, waarin excuses worden gemaakt voor de communicatie van het plan. De besturen betreuren het dat de ouders zich ‘overvallen’ voelden door de berichtgeving in deze krant, maar stellen ook dat het besluit ‘zorgvuldig’ is genomen.

Anders
Zwarte Piet verdwijnt niet, maar verandert van uiterlijk en karakter, zeggen de besturen. Scholen kunnen zelf invullen hoe, maar moeten komend Sinterklaasfeest de rol van Piet wel al iets aanpassen. Over drie jaar is zijn uiterlijk volgens planning politiek correct. Geen zwart gezicht, geen kroeshaar, geen oorringen, geen dikke rode lippen en geen knechtenrol.

Boekhoudt blijft het belachelijk vinden, ongeacht de negatieve reacties die hij binnen kreeg. Ze sterken hem alleen maar meer in zijn mening dat Zwarte Piet moet blijven zoals de knecht nu is. Daar heeft Boekhoudt veel voor over. ,,Desnoods trommel ik een groep van twintig negers op, die allemaal op de foto gaan in pietenpak,” stelt hij spontaan voor. ,,Je hoeft maar te bellen.”

https://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4148087/2015/09/23/Doodsbedreigingen-via-sociale-media-om-pietenpak.dhtml

Zo dus ze roepen dat zwarte Piet niet meer mag en ben je het daar niet mee eens, gaan ze je doodsbedreigingen sturen?
Wat gaan we nu krijgen zeg.
Moet de regering hier verdorie eens geen einde aan roepen?
Ze vinden het wel best dat men elkaar in de haren vliegt natuurlijk.

Goh straks krijgen we nog aanslagen op Zwarte Pieten!??????????????
WTF? Dit is pas discriminatie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥