...

29 november 2021

 

Honderden duiven dood in Italië

Honderden duiven dood in Italië

 

Uitgegeven: 7 januari 2011 17:08
Laatst gewijzigd: 7 januari 2011 17:06

 

FAENZA – Honderden, mogelijk duizenden duiven zijn in het Italiaanse stadje Faenza dood uit de lucht gevallen. De dode vogels hangen in bomen, liggen in bloemperkjes, op daken en straten.

 

m1fzusdatfon.jpg
© NU.nl/Alphons Nieuwenhuize

 

Dat meldden lokale media vrijdag.

De duiven hadden blauwe vlekken in de snavel. Dat zou kunnen duiden op vergiftiging of zuurstoftekort. Een aantal vogels zijn opgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

Eerder vielen ook in de Verenigde Staten zwermen vogels dood uit de lucht. In Arkansas ging het om circa vijfduizend dieren, in Louisiana om vijfhonderd.

Mogelijk zijn de zwermen daar in de lucht geraakt door hagel of bliksem. In Zweden stortte een groep kauwen door onbekende oorzaak neer.

Vissen

 

Ook zijn op verschillende plaatsen massaal vissen gestorven. In de Amerikaanse staat Maryland kwamen circa twee miljoen vissen om, mogelijk door een plotselinge daling van de watertemperatuur.

Eerder werden in de rivier de Arkansas al tienduizenden dode zoetwaterbaarzen gevonden. De autoriteiten daar gaan uit van een ziekte.

Wildste geruchten

 

In de VS doen inmiddels de wildste geruchten de ronde over de mogelijke oorzaak van de massale sterfte van vogels en vissen. Volgens sommigen zou het einde der tijden nabij zijn.

Anderen zoeken de oorzaak in ufo’s of complottheorieën die met chemie te maken hebben. Wetenschappers gaan er evenwel van uit dat het om afzonderlijke incidenten gaat en dat de dood van de dieren een natuurlijke of menselijke oorzaak heeft.

Massale sterftes

 

Dit soort incidenten komt volgens de autoriteiten overigens vaker voor, in de afgelopen acht maanden al zeker 95 keer in de Verenigde Staten. Veel massale sterftes worden niet doorgegeven, waardoor het werkelijke aantal waarschijnlijk nog hoger ligt.

Doordat het nieuws zich tegenwoordig wereldwijd snel verspreidt, worden de incidenten aan elkaar gekoppeld, terwijl de zaken meestal niets met elkaar te maken hebben, stellen onderzoekers.

© ANP

 

========

Vreemd is men wil er wel heel erg weinig over kwijt…het gebeurd altijd zegt men dan…Oh? Nooit van gehoord anders… Ja maar tegenwoordig heeft men internet he! Jaja…daar komt dat vast door, dat in 5 dagen tijd over de gehele wereld plots dieren dood neervallen! Zomaar…zonder reden, dat is ook heeeeeeel normaal natuurlijk!  Hups oogkleppen op en slaap lekker verder wereld! :s Het zijn maar dieren immers…zg te koud…TE koud water?En toevallig  in 5 dagen tijd…he! Vergeet dat voor al niet.

En te koud water en een te koude lucht…eh volgens mij…trok de koude Europa uit…niet Amerika misschien…maar daar zijn ook delen waar het mega warm is!

Enne dode vogeltjes met interne bloedingen…komt natuurlijk omdat ze op de grond mieterden..zomaar plots KABAM op de grond met een hele troep uit de lucht…BHOEMMMMMM!
Ja heel logisch en er is geen verband hoor…

NEUH!!!!!!!

Is dit iets nieuws een luchtdrukwapentje of een onderwaterkanon?

Frappant dat er dan duizenden visjes aanspoelen zonder oogjes!

Heel apart…

Voor de rest over dit vreemde fenomeen…

zie deze pagina op deze website

https://www.angel-wings.nl/11/2011/01/06/vogels-vallen-nu-ook-in-europa-dood-uit-de-lucht/

————

Zijn veranderingen in ons elektromagnetische veld de reden voor de recente dieren sterfte?
Het nieuwe jaar begint op een nogal macabere manier, duizenden vogels, vissen en ander zeeleven lijken in grote getalen het loodje te leggen. terwijl in de VS vogels en vissen met duizenden tegelijk het leven laten, lijkt de rest van de wereld ook te maken te hebben met dit vreemde fenomeen.

In onder andere Canada, Zweden, Nieuw Zeeland, Zuid-Korea, Japan, Duitsland en China lijken vogels, vleermuizen, vissen en ander zeeleven ook het slachtoffer te zijn geworden van deze vreemde gebeurtenis. Een aantal gevallen wordt verklaard door een vorm van het vogelgriep virus, voor anderen zijn nog geen echt definitieve oorzaken gevonden. Ook lijken er andere vreemde gebeurtenissen plaats te vinden, in Canada is een compleet rivier fluoriserend groen geworden. Zou dat iets te maken hebben met de plotselinge sterfte van vogels en vissen in die regio?

Het elektromagnetische veld

China denkt de oorzaak voor deze plotselinge sterfte gevonden te hebben, zij vermoeden dat deze vreemde gebeurtenissen voornamelijk te danken zijn aan veranderingen in ons elektromagnetische veld. Volgens een ruwe vertaling van de genoemde link zouden de Chinezen theoretiseren denken dat er iets gaande is met ons elektromagnetische veld. Waardoor de dieren verward raken en zichzelf doodvliegen of zwemmen. De dieren maken namelijk gebruik van het elektromagnetische veld om hun weg in de wereld te vinden. Als daar veranderingen in plaatsvinden, zal dit direct effect hebben op vogels, vissen en andere dieren die het elektromagnetische veld gebruiken als kompas.

Volgens enkele wetenschappers zouden deze veranderingen in ons elektromagnetische veld mede-ontstaan door de recente activiteit van onze zon. De activiteit van de zon heeft namelijk invloed op onze aarde en haar elektromagnetische veld. Het veroorzaakt geomagnetische stormen, die invloed uitoefenen op ons elektromagnetische veld. Dit zou volgens de Chinezen de meest plausibele oorzaak kunnen zijn voor de recente dierensterfte.

Echter is er nog door niemand echt een duidelijke reden gegeven voor de plotselinge sterftes. Mogelijke oorzaken als blikseminslag, hagel, stress en extreem weer worden als mogelijke oorzaak genoemd. Maar ik moet zeggen dat de Chinese theorie mij het meest plausibele in de oren klinkt.

Andere theorieën

Naast deze mogelijke oorzaken, zijn er meerdere en vreemdere mogelijke oorzaken op het internet te vinden. Van mogelijke UFO-activiteiten tot complete complottheorieën over geheime wapens die getest zouden zijn de afgelopen dagen verschenen. Theorieën over wapens zoals het HAARP systeem en andere wapens die voor de gewone man onbekend zijn. Het gaat zelfs zo ver dat de wildste verhalen over moordaanslagen op hoge functionarissen, die hiermee betrokken zouden zijn, op het internet te vinden zijn.

Wat het is weet blijkbaar niemand, of men wil het in ieder geval niet zeggen. Maar dat 2011 op een vreemde macabere manier is begonnen, mag wel duidelijk zijn. Zelf lijkt de Chinese theorie mij het meest plausibele. De wereld is aan het veranderen, of we dit nou wel of niet willen erkennen. Aan ons de taak om ons en onze manier van leven daar op af te stemmen waar nodig. Dat of we houden zoals altijd ons hoofd in het zand en hopen dat het probleem vanzelf weggaat.
https://www.earth-matters.nl/13/1317/grenswetenschap/elektromagnetisch-dieren-sterfte.html?limit=300

————–

Veranderingen in het aardmagnetisch veld kunnen niet alleen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen helpen voorspellen, ook hebben ze invloed op bijvoorbeeld hersengolven en het zenuwstelsel van aardbewoners.
Vanochtend vroeg kwam een zonnewind in aanraking met het aardmagnetisch veld, wat resulteerde in een G1-klasse geomagnetische storm.
Intens poollicht
Er was sprake van zeer helder poollicht. Kjetil Skogli wist het fenomeen in Tromsø, Noorwegen vast te leggen. “De aurora was eerst vrij zwak, maar ontwikkelde zich al snel in diverse spectaculaire golven met zeer heldere stralen,” aldus Skogli.
De lichten waren zo intens dat ze zelfs in Noord-Ierland gezien zijn. De zonnewind blijft aanhouden en zorgt voor extreme pieken in de magnetosfeer (onder).
 
Spiculen
Nieuw onderzoek wat op donderdag is gepubliceerd in het vakblad Science schenkt aandacht aan één van de meest hardnekkige vraagstukken omtrent de Zon.
Het buitenste deel van de atmosfeer van de Zon, de zogeheten corona, is miljoenen graden heter dan het oppervlak van de Zon. Hete gasfonteinen op het oppervlak van de Zon waren al lang bekend, maar recentelijk is een nieuwe klasse van deze zogeheten spiculen ontdekt.
Deze bereiken veel hogere snelheden en hebben tevens een veel kortere levensduur dan normale spiculen. Nu we bijna het zonnemaximum bereiken wordt duidelijk dat we nog maar weinig van de Zon weten. Er was de ontdekking van deeltjes uit de Zon die materie op Aarde muteren. Daarnaast probeert men nog steeds inzicht te krijgen hoe een compleet halfrond op de Zon kon uitbarsten op 1 augustus jongstleden.
 
Gat in aardmagnetisch veld
Ten tijde van de ontdekking van de nieuwe soort spiculen (2007) ontdekten wetenschappers een enorm gat in het aardmagnetisch veld. Hierdoor kan zonnewind binnenstromen via een opening en zo de magnetosfeer opladen, zodat krachtige geomagnetische stormen ontstaan.
Hoog boven de polen verbonden magnetische velden van de Zon en de Aarde zich om geleiders te vormen voor zonnewind. Geleiders boven de Noord- en Zuidpool werden uitgerekt.
De meeste zonnewind kan de bovenste lagen van de aardse atmosfeer binnendringen wanneer de magnetische velden van de Zon en de Aarde niet tegenover elkaar staan, maar op één lijn. Dit proces is zich momenteel aan het voltrekken.
Magnetisch veld beïnvloedt fysiek en emotioneel
Studies hebben volgens het Global Coherence Initiative aangetoond dat veranderingen in het aardmagnetisch veld leiden tot veranderingen in de hersenen en het zenuwstelsel; prestaties, geheugen en andere taken, bovenzintuigelijke percepties, synthese van voedingsstoffen in planten en algen, zelfs sterfte, depressie en zelfmoord. De plotselinge mysterieuze sterfgevallen onder vogels, vissen, zeehonden en andere diersoorten van de afgelopen week kunnen hier een plausibel gevolg van zijn.
Veranderingen in het geomagnetisch veld beïnvloeden het ritme van het hart veel sterker dan alle andere fysiologische functies die tot nu toe bestudeerd zijn.
Als voorbeeld hebben twee satellieten van de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) een significante piek geregistreerd in de magnetosfeer ten tijde van de gebeurtenissen rond 9/11, wat laat zien dat emoties modulaties in het geomagnetische veld kunnen veroorzaken.
Hersengolven synchroniseren met het ritme van de golven van de aardse ionosfeer. Zodoende kunnen mensen ‘aanvoelen’ wanneer er iets staat te gebeuren. Ook andere levensvormen die zich binnen het aardmagnetisch veld bevinden, kunnen worden beïnvloed door de veranderingen. Deze invloed is niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.
Bronnen: Glcoherence.org, Heavenawaits.wordpress.com, 2012pro.com, Suite101.com, Nu.nl, Spaceweather.com, Nict.go.jp
Verwante artikelen:
Vliegveld Tampa ondervindt hinder door verschuiving magnetisch noorden
De Zon spreekt: emissies muteren materie op Aarde (+video)
Vast eruption shocks NASA

Lees ook:   'Proefmuizen leven vaak in te koude ruimtes'

1. De reguliere media verklaringen 
Hagel, bliksem, de weg kwijt, geschrokken van vuurwerk (5) wat betreft de vogels, en een ziekte aangaande de vissen. Zelfs in de mainstream media wordt er aan deze officiële verklaringen getwijfeld. Waar zijn de door de bliksem geroosterde vogels? Waar was de hagel die de vogels gedood zou hebben (niet te vinden!) Hoe kunnen vogels, die zeer gevoelig zijn voor hun omgeving, ineens hun ‘vluchtpatroon’ zijn kwijtgeraakt? Was het inderdaad toeval dat in hetzelfde gebied (Arkansas) duizenden dode vissen aanspoelden? Bij een ziekte spoelen er eerst slechts enkelen aan en worden het er langzaam steeds meer; deze vissen waren echter massaal gestorven. 

2. Schokgolven door meteorieten 
De Aarde bevindt zich in een periode met intense meteorietenregens in de ruimte. YouTubers zouden bijvoorbeeld schokgolven hebben gehoord als gevolg van in de atmosfeer ontploffende meteorieten. Het valt echter nauwelijks voor te stellen dat zowel vogels als vissen hierdoor het leven lieten, tenzij de schokgolven een specifieke frequentie veroorzaakten waar beide soorten niet tegen kunnen. 

3. Wapentesten 

Eén van de vreemde omstandigheden was dat slechts één vogelsoort werd getroffen, maar wel binnen een hele regio. Volgens sommige berichten zouden de organen van de vogels zijn gesmolten, mogelijk wijzend op een virus. Heeft de Amerikaanse overheid misschien een biowapen waarmee specifieke soorten kunnen worden aangevallen getest? Of was de HAARP installatie -volgens sommigen gebouwd voor weersoorlogsvoering- in Alaska er de oorzaak van dat het navigatiesysteem van vogels en vissen verstoord werd? Volgens anderen werden er mogelijk nog veel exotischere wapens getest, zoals ‘Scalar’ wapens, waarmee via satellieten over de hele wereld natuurrampen veroorzaakt zouden kunnen worden. 

4. Aardbevingen en oplosmiddel Corexit 
Volgens een artikel in The American Dream is de oorzaak wellicht een combinatie van door recente aardschokken ontsnapt gas bij de zogenaamde New Madrid breuklijn in Midden Amerika en het door BP bij de olieramp in de Golf van Mexico gebruikte giftige oplosmiddel Corexit, waar dampen van in de atmosfeer zijn terecht gekomen. Het feit dat de massale sterfte zich nu over de hele wereld voordoet lijkt echter op een andere oorzaak te wijzen, hoewel niet uitgesloten is dat deze zaken er in de VS aan hebben bijgedragen. 

5. Genetisch gemanipuleerde gewassen / elektromagnetische vervuiling 

Mike Adams van de website Natural News vind het erg verdacht dat er zich in dezelfde regio waar de vissen en vogels stierven een kantoor van het beruchte concern Monsanto bevindt, niet ver van de Arkansas River waar de vissen stierven. Kan het zijn dat een veld vol met genetisch gemanipuleerde Monsanto-gewassen is gemuteerd in nog iets veel dodelijkers? Daarnaast zouden ook pesticiden en (bijvoorbeeld UMTS) zendmasten (voor mobiel telefoonverkeer) een oorzaak kunnen zijn (‘elektromagnetische vervuiling’). (2) 

6. Project Blue Beam 
Vinden nu wellicht de laatste testen plaats met het al jaren op het alternatieve internet bekende Project Blue Beam? Werden er proeven gedaan met generators die de wereldbevolking straks een valse invasie van UFO’s en Aliens gaan voorspiegelen? De NASA zou hebben toegegeven dat zich bezighoudt met deze technieken, waarbij zowel beelden als geluid in en op de ionosfeer boven de Aarde worden geprojecteerd. Misschien zijn de wereldwijd gestorven dieren wel het slachtoffer van (mogelijk mislukte) testen met dit systeem. 

7. Chemtrails / Geo-engineering 
Op deze site hebben we er recent aandacht aan besteeds dat chemtrails -het sproeien van chemische stoffen in de atmosfeer om het weer / klimaat te beïnvloeden- inmiddels geen complottheorie meer zijn, maar een door de VN erkende realiteit. Daarom is het een serieuze optie dat er bijvoorbeeld een nieuwe component is toegevoegd aan chemtrails en dit de oorzaak is van het massaal afsterven van vissen en vogels. Zeker omdat chemtrails wereldwijd worden toegepast is dit geen onwaarschijnlijke mogelijkheid. 

8. Geomagnetische veranderingen en minder zuurstof 

Naast menselijke zouden er ook natuurlijke -maar niet minder bedreigende- oorzaken kunnen zijn. Het is bekend dat onze magnetische noordpool aan het verschuiven is richting Rusland, evenals het feit dat de magnetosfeer van de Aarde steeds minder krachtiger wordt, waardoor onze planeet kwetsbaarder wordt voor schadelijke straling uit de ruimte, zeker omdat ook het magnetisch veld van de zon, dat fungeert als bescherming tegen die deeltjes, is afgenomen. Uitbarstingen op het zonne oppervlak zouden dan ook makkelijker dan gewoonlijk deeltjes in onze atmosfeer kunnen slingeren. Een andere zorgwekkende verandering die vorig jaar door professor Ralph Keeling werd geconstateerd is dat de hoeveelheid inadembare zuurstof op Aarde aan het verminderen is (3). Ook rivieren en oceanen worden hierdoor getroffen. 

9. Een eigen theorie: het stoppen van de Golfstroom 
Op dinsdag plaatste ik het artikel ‘Nieuwe ijstijd vrijwel zeker nu Golfstroom verstoord blijkt’. Door het vrijwel ‘sterven’ van de Golfstroom in de Atlantische Oceaan als gevolg van het gebruik van het oplosmiddel Corexit in de Golf van Mexico is ook de zich over de hele Aardbol uitstrekkende straalstroom in de atmosfeer veranderd en verstoord. Beide verstoringen zouden heel goed kunnen leiden tot plotselinge hevige temperatuursschommelingen in het oppervlaktewater (dus oceanen en rivieren) en in de diverse luchtlagen van onze atmosfeer. Kan het zijn dat de dode vogels plotseling bevroren of een zeer snelle temperatuursdaling niet overleefden? De 400.000 dode krabben in Engeland zijn zeer waarschijnlijk gestorven aan hypothermie, een te lage lichaamstemperatuur, veroorzaakt door het te koude zeewater (8). Overigens spoelden er om dezelfde reden ook massa’s dode zeesterren, kreeften, sponzen en anemomen op de Engelse kust aan. 

10. ‘Het einde is zeer nabij’ 
Niet zozeer een theorie, maar wel iets wat je maar voor ‘waar’ moet aannemen (of niet natuurlijk). Ene ‘D.J.’ stuurde een email aan de Amerikaanse christen-klokkenluider Steve Quayle met de volgende inhoud: 

‘Toen mijn vrouw en ik het nieuws van de afgelopen dagen zagen over de dode vogels in Arkansas en Louisiana konden we onze oren nauwelijks geloven. Ongeveer 4 jaar geleden werd ik midden in de nacht wakker en hoorde ik deze woorden, heel hard en helder: 

‘Als je in LousArk dode vogels uit de lucht ziet beginnen te vallen, weet dan dat het einde zeer nabij is!’ 

Ik sprong uit mijn bed en vroeg aan mijn vrouw of ze het ook gehoord had, maar dat was niet zo. Wel rende ik naar de keuken en schreef meteen op wat ik gehoord had. De afgelopen 4 jaar heb ik gezocht naar wat het woord LousArk of ieder woord dat er op leek zou kunnen betekenen. Dit lijkt het echter heel goed te kunnen zijn!’ (9) 

Xander 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten