web analytics
11:11 Dubbele getallen
Weer

Rusland en de hele wereld staan ​​ongekende hitte te wachten: klimatologen voorspellen een abnormaal 2024 als gevolg van het fenomeen El Niño

Wetenschappelijke rapporten: Er staat de aarde in 2024 recordwarmte te wachten als gevolg van El Niño

El Nino is een mysterieus klimaatfenomeen dat sinds de vroege zomer van vorig jaar aan kracht wint. De essentie ervan is dat het wateroppervlak in het equatoriale deel van de Stille Oceaan om de paar jaar 2-3 graden warmer wordt dan normaal. Dit verandert de atmosferische druk, vochtigheid en luchtcirculatie, en daarmee begint het weer over de hele wereld te veranderen – golven van monsterlijke hitte rollen over veel delen van de wereld, die maanden kunnen duren.

In feite werden deze, op zijn zachtst gezegd, problemen voorspeld door meteorologen van vooraanstaande instituten in de VS, Zweden en de Chinese Academie van Wetenschappen (Chinese Academy of Meteorological Sciences, Climate Prediction Center NOAA/Pacific Marine Environment, Laboratory Department of Earth Sciences). , Universiteit van Göteborg), nadat ze onlangs hun voorspelling hadden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports . De Daily Mail verwijst ernaar .

Wetenschappers hebben de ontwikkeling van de situatie gemodelleerd en een kaart getekend die zelfs niet-ingewijden schokte: bijna over de hele wereld wordt recordwarmte verwacht. De waarschijnlijkheid is 90 procent. Zelfs met een niet zo extreme El Niño.

Een jaar geleden werd een verzengende hitte voorspeld, maar met een waarschijnlijkheid van 50-60 procent. Dat wil zeggen: het vertrouwen in de onvermijdelijkheid van klimaatafwijkingen is sterker geworden.

Lees ook eens:  Ontspan, in tegenstelling tot berichten in de media, blijkt uit onderzoek dat instorting van de Golfstroom niet optreedt

Zwoele golven, zo merken voorspellers op, zullen binnenstormen tegen de achtergrond van een stijging van de gemiddelde temperatuur van het aardoppervlak met meer dan een graad.

In sommige gebieden – de Golf van Bengalen, de Filippijnen, het Caribisch gebied – zal het frituren eind mei beginnen. Even later zal de droogte India, Indonesië, het Amazonegebied, Australië en zelfs zuidelijk Afrika treffen.

De situatie wordt nog verergerd door het feit dat El Niño niet op zichzelf handelt; zijn invloed wordt bovenop de gevolgen van de opwarming van de aarde gelegd. Maar nog niemand heeft de combinatie en de totale impact ervan zorgvuldig berekend. Maar er zijn suggesties dat het nog erger kan zijn. Hoeveel erger is onbekend.

Er bestaat in essentie geen twijfel over: ergens kan een langdurige hittegolf die niet typisch is voor een bepaald gebied niet worden uitgesloten – misschien zelfs op de middelste breedtegraden, waar de meeste regio’s van Rusland zich bevinden. En ergens, misschien zelfs op dezelfde gematigde breedtegraden, zullen catastrofale orkanen doordringen, vergezeld van overstromingen.

Andy Turner, klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Reading, zegt dat de invloed van El Niño zo krachtig is dat deze de middelste breedtegraden bereikt. Dit was vorig jaar al te zien, toen het natuurverschijnsel nog maar net begon op te duiken. Het was toen op sommige plaatsen verrassend warm. En het zal blijkbaar nog heter zijn. Als je de voorspellingen gelooft natuurlijk.

Lees ook eens:  Depressie?

 

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥