web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Vitamine E

Vitamine E

Vitamin e tocopherol nutrition food icons healthy Vector Image
Chemische naam: D-alfa-Tocoferol (engels: Alpha-Tocopherol)
Molecuulformule: C29H50O2; Molecuul gewicht: 430,7 g/mol
1 I.E. (Internationale Eenheden; Engels: I.U.=International Units) = 0,67 mg

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine.
Tocoferol heeft een preventieve werking op veroudering en welvaartsziekten. Het is even als vitamine C een sterke antioxidant (het maakt vrije radicalen onschadelijk). Boven het veertigste levensjaar neemt de natuurlijke weerstand tegen vrije radicalen geleidelijk af. Vanaf deze leeftijd gebruiken steeds meer mensen extra vitamine E, vaak 40 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Tocoferol is ook noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw, herstel en instandhouding van spier- en andere weefsels. Ook beschermt het meervoudige onverzadigde vetzuren die een essentiële bouwstof voor het lichaam zijn.

Eigenschappen
– Antioxidant
– Beschermt tegen zenuw aandoeningen
– Vergroot de weerstand
– Beschermt tegen hart- en vaatziekten
– Vermindert PMS-symptomen
– Behandelt huidproblemen en kaalheid
– Helpt miskramen voorkomen
– Werkt als natuurlijke vochtafdrijver
– Voorkomt verdikt littekenweefsel
-Goed voor je huid

Symptomen bij een tekort
Niet bekend.

Voorzichtig en giftigheid
Hoge doses kunnen giftig zijn. Neem doses hoger dan 350 mg per dag alleen onder medische begeleiding.

Dosering en natuurlijke bronnen
De (minimale) aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van dit vitamine is 10 mg (15 IE). Belangrijke bronnen van vitamine E zijn: plantaardige oliën, soja bonen, broccoli, spinazie, noten, volkorenproducten, eieren en margarine. Vitamine E supplementen is in veel vormen te verkrijgen, droog is het beste voor mensen met huidproblemen of mensen die geen olie verdragen. Dagelijkse doseringen bij gezondheidsklachten zijn 250 mg (375 IE) tot 280 mg (420 IE), maar in sommige gevallen kan een hogere dosering geadviseerd worden. De maximale veilige dosis is 350 mg (525 IE) per dag. Het kan het beste ingenomen worden met een goed multivitamine- en mineraalpreparaat

Lees ook:   Kapper knipt daklozen
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥