web analytics
11:11 Dubbele getallen
Spiritueel

Ingewijden van de Vlam (1922) door Manly P. Hall

Introductie: De ingewijden van de vlam is een klein essay over het mysterie van vuur. Voor alle oude volkeren was vuur een symbool van de goddelijke die in het binnenste van alle dingen woont. Robert Fludd, een rozenkruisersmysticus, die in de zeventiende eeuw schreef, verklaarde dat het vuur van de filosofen in drie delen was verdeeld: ten eerste een zichtbaar vuur dat de bron is van fysiek licht en warmte; ten tweede, een onzichtbaar of astraal vuur, dat de ziel verlicht en verwarmt; ten derde, een geestelijk of goddelijk vuur dat in het universum bekend staat als God en in de mens als geest.

De ingewijden die hun eed aflegden in aanwezigheid van de Vlam deden afstand van de mindere zorgen van het gewone leven en, bevrijd van de gehechtheden van deze materiële sfeer, werden deze gezuiverde zielen de bewakers van die symbolische Vlam van wijsheid die het ware Licht van de wereld is. Dit Licht is een manifestatie van het ene Universele Leven, dat actieve middel waarvan de impulsen de oorzaak zijn van alle siderische verschijnselen. Waar in de oudheid deze vlam van licht, dit geest-vuur, het voorwerp was van een universele aanbidding en werd vereerd als de tegenwoordigheid van God Zelf, ligt het nu begraven onder de ruïnes van de gevallen tempel van de mens.

Verduisterd door de allerhoogste belangen van het vlees, straalt het in dit niet-filosofische tijdperk slechts de zwakste glans uit. – Manly P. Hall-hoofdstukken: deze gezuiverde zielen werden bewaarders van die symbolische Vlam van wijsheid die het ware Licht van de wereld is. Dit Licht is een manifestatie van het ene Universele Leven, dat actieve middel waarvan de impulsen de oorzaak zijn van alle siderische verschijnselen. Waar in de oudheid deze vlam van licht, dit geest-vuur, het voorwerp was van een universele aanbidding en werd vereerd als de tegenwoordigheid van God Zelf, ligt het nu begraven onder de ruïnes van de gevallen tempel van de mens. Verduisterd door de allerhoogste belangen van het vlees, straalt het in dit niet-filosofische tijdperk slechts de zwakste glans uit. – Manly P. Hall-hoofdstukken: deze gezuiverde zielen werden bewaarders van die symbolische

Lees ook:   Bestaat je ideale partner?

Vlam van wijsheid die het ware Licht van de wereld is. Dit Licht is een manifestatie van het ene Universele Leven, dat actieve middel waarvan de impulsen de oorzaak zijn van alle siderische verschijnselen. Waar in de oudheid deze vlam van licht, dit geest-vuur, het voorwerp was van een universele aanbidding en werd vereerd als de tegenwoordigheid van God Zelf, ligt het nu begraven onder de ruïnes van de gevallen tempel van de mens. Verduisterd door de allerhoogste belangen van het vlees, straalt het in dit niet-filosofische tijdperk slechts de zwakste glans uit. – Manly P. Hall-hoofdstukken: dit geestenvuur, was het voorwerp van een universele aanbidding en werd aanbeden als de tegenwoordigheid van God Zelf, het ligt nu begraven onder de ruïnes van de gevallen tempel van de mens.

Verduisterd door de allerhoogste belangen van het vlees, straalt het in dit niet-filosofische tijdperk slechts de zwakste glans uit. – Manly P. Hall-hoofdstukken: dit geestenvuur, was het voorwerp van een universele aanbidding en werd aanbeden als de tegenwoordigheid van God Zelf, het ligt nu begraven onder de ruïnes van de gevallen tempel van de mens. Verduisterd door de allerhoogste belangen van het vlees, straalt het in dit niet-filosofische tijdperk slechts de zwakste glans uit. –

Manly P. Hall-hoofdstukken:

00:00– Boekenkast

00:43– Voorwoord

03:23– Inleiding

13:01– Naar voren

14:20– Het vuur op het altaar

25:49– De heilige stad Shamballa

37:56– Het mysterie van de alchemist

48:49– De Egyptische ingewijde

58:50– De Ark des Verbonds

Lees ook:   Top 10 vragen over geesten en leven na de dood beantwoord

01:08:30– Ridders van de Heilige Graal

01:19:38– The Mystery of the Pyramid

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥