web analytics
11:11 Dubbele getallen
ParanormaalSpiritueel

Waarzeggerij met stenen

98f24b866d4dd3f01f583c9449bc863f AnGel-WinGs.nlLithomantie is de praktijk van het uitvoeren van waarzeggerij door stenen te lezen. In sommige culturen werd aangenomen dat het gieten van stenen vrij gewoon was – een beetje zoals het controleren van je dagelijkse horoscoop in de ochtendkrant. Omdat onze oude voorouders ons echter niet veel informatie hebben nagelaten over hoe de stenen te lezen, zijn veel van de specifieke aspecten van de praktijk voor altijd verloren gegaan.

Een ding dat zeker duidelijk is, is dat het gebruik van stenen voor waarzeggerij al een lange tijd bestaat. Archeologen hebben gekleurde stenen gevonden, waarschijnlijk gebruikt om politieke resultaten te voorspellen, in de ruïnes van een gevallen bronstijdstad in Gegharot, in wat nu centraal Armenië is. Onderzoekers suggereren dat deze, samen met botten en andere rituele voorwerpen, erop wijzen dat ‘ waarzeggerijpraktijken cruciaal waren voor de opkomende principes van regionale soevereiniteit’.

Over het algemeen wordt door geleerden aangenomen dat vroege vormen van lithomantie stenen omvatten die gepolijst waren en met symbolen waren gegraveerd – misschien waren dit de voorlopers van de runenstenen die we in sommige van de Scandinavische religies zien. In moderne vormen van lithomantie worden stenen meestal symbolen toegewezen die verband houden met de planeten, evenals met aspecten van persoonlijke gebeurtenissen, zoals geluk, liefde, geluk, enz.

In haar  Guide to Gemstone Sorcery: Stones gebruiken voor spreuken, amuletten, rituelen en waarzeggerij, zegt auteur Gerina Dunwitch:

“Voor maximale effectiviteit moeten de stenen die bij een lezing worden gebruikt uit de natuur worden verzameld tijdens gunstige astrologische configuraties en met behulp van iemands intuïtieve krachten als richtlijn.”

Door een set stenen te maken met symbolen die belangrijk voor je zijn, kun je je eigen waarzeggerij maken om te gebruiken voor begeleiding en inspiratie. De onderstaande instructies zijn voor een eenvoudige set met een groep van dertien stenen. Je kunt ze allemaal veranderen om de set leesbaarder voor je te maken, of je kunt toevoegen aan of aftrekken van de symbolen die je wilt – het is jouw set, dus maak het zo persoonlijk als je wilt.

Je hebt het volgende nodig:

  • Dertien stenen van vergelijkbare vormen en maten
  • Verf
  • Een vierkant van stof ongeveer een voet vierkant

We gaan elke steen aanwijzen als representatief voor het volgende:

1. De zon, om kracht, energie en leven te vertegenwoordigen.
2. De maan, symboliseert inspiratie, paranormale begaafdheid en intuïtie.
3. Saturnus, geassocieerd met een lang leven, bescherming en zuivering.
4. Venus, die verbonden is met liefde, trouw en geluk.
5. Kwik, dat vaak wordt geassocieerd met intelligentie, zelfverbetering en het overwinnen van slechte gewoonten.
6. Mars, om moed, defensieve magie, strijd en conflict te vertegenwoordigen.
7. Jupiter, symbool voor geld, gerechtigheid en welvaart.
8. Aarde , vertegenwoordiger van de veiligheid van huis, familie en vrienden.
9. Lucht , om je wensen, hoop, dromen en inspiratie te tonen.
10. Vuur, die wordt geassocieerd met passie, wilskracht en invloeden van buitenaf.
11. Water , een symbool van mededogen, verzoening, genezing en reiniging.
12. Geest, verbonden met de behoeften van het zelf, evenals communicatie met het goddelijke.
13. Het universum, dat ons onze plaats in het grote geheel van dingen laat zien, op kosmisch niveau.

Markeer elke steen met een symbool dat aangeeft wat de steen zal vertegenwoordigen. U kunt astrologische symbolen gebruiken voor de planetaire stenen en andere symbolen om de vier elementen aan te duiden. Misschien wil je je stenen inwijden, als je ze eenmaal hebt gemaakt, net als elk ander belangrijk magisch gereedschap.

Plaats de stenen in de doek en knoop deze dicht, zodat er een zak ontstaat. Om berichten van de stenen te interpreteren, is de eenvoudigste manier om willekeurig drie stenen te trekken. Leg ze voor je neer en kijk welke berichten ze sturen. Sommige mensen gebruiken liever een vooraf gemarkeerd bord, zoals een spiritusbord of zelfs een ouijabord . De stenen worden vervolgens op het bord geworpen en hun betekenis wordt niet alleen bepaald door waar ze landen, maar ook door hun nabijheid tot andere stenen. Voor beginners is het misschien makkelijker om je stenen gewoon uit een zak te halen.

Net als het lezen van tarotkaarten en andere vormen van waarzeggerij, is veel lithomantie eerder intuïtief dan specifiek. Gebruik de stenen als een meditatie-instrument en concentreer je erop als een gids. Naarmate je meer vertrouwd raakt met je stenen en hun betekenis, zul je merken dat je hun boodschappen beter kunt interpreteren.

Lees ook:   Alcohol betekenis

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥