web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Het echte verhaal van de toren van Babel – Marduks mislukking

‘Toren van Babel – Marduk’s mislukking’ is een presentatie van het echte verhaal van de Toren van Babel, gevonden in de Bijbel. Sommige moderne geleerden hebben de Toren van Babel in verband gebracht met bekende bouwwerken, met name Etemenanki, een ziggurat gewijd aan de Mesopotamische god Marduk in Babylon. Het Sumerische verhaal genaamd Enmerkar en de Heer van Aratta legt uit hoe Enmerkar van Uruk een enorme ziggurat bouwt in Eridu en van Aratta een eerbetoon aan kostbare materialen eist voor de constructie ervan.

Op een gegeven moment reciteert Enmerkar een bezwering waarin hij de god Enki smeekt om de taalkundige eenheid van de bewoonde gebieden te herstellen, zodat ze Enlil allemaal samen in één taal kunnen aanspreken. Natuurlijk is het verhaal van de Toren van Babel, net als veel bijbelverhalen, eigenlijk een weergave van een veel ouder Anunnaki-verhaal.

Voor vaste kijkers van dit kanaal weet je al dat wanneer de namen Marduk of Enki worden aangeroepen, de zogenaamde mythe in kwestie waarschijnlijker een feitelijk historisch verslag is waarbij onze oude astronautenvoorouders betrokken zijn. En als we ons eenmaal in dit onderwerplandschap bevinden, is er geen betere gids dan Zecharia Sitchin, de belangrijkste autoriteit op het gebied van alles wat met Anunnaki te maken heeft.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥