web analytics

TIAMAT is GEVONDEN, de Sumerische Nibiru Enigma is ECHT, laat de GESCHIEDENISEN PROBEREN dit te beargumenteren!

Nibiru was voor de Sumeriërs het hemellichaam dat werd geassocieerd met de god Marduk. De naam is Akkadisch en betekent ‘oversteekplaats’ of ‘overgangsplaats’. In de meeste Babylonische teksten wordt het geïdentificeerd met de planeet Jupiter. Bij het schrijven van 5 van de Enuma Elish kan het de poolster zijn, die destijds Thuban of mogelijk Kochab (Ursa Minor) was. De term “Nibiru” komt van de Sumerische spijkerschrifttabletten en geschriften van 5000 jaar oud. De term Nibiru betekent “Planeet van de oversteek”, en het spijkerschriftteken was vaak een kruis of verschillende gevleugelde schijven. De Sumerische cultuur bevond zich in de vruchtbare gronden tussen de Eufraat en de Tigris, in het zuidelijke deel van het huidige Irak. Vanwege het gebruik in tegenstelling tot de uitdrukking itebbiru “die vroeger overstak”, Landsberger en Kinnier Wilson suggereren dat het verwijst naar een stationair punt in de hemel.1 In een reconstructie van Tablet V van de Enuma Elish door Landsberger en Kinnier Wilson, wordt het woord ni-bi-ri (variant: ni-bi-ru en ni -bi-a-na) wordt vertaald als “poolster”.1 De auteurs voegen in de voetnoten toe dat “Toegepast op Marduk, lijdt het geen twijfel dat neberu in de late perioden een planeet is, of het nu Jupiter of Mercurius is”, maar voor de waarnaar wordt verwezen vertaling van Schrijven V, “poolster” wordt gebruikt

Lees ook:   7 eigenschappen van Rh-negatieven die u misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

Back to top button