web analytics

Het boek van Henoch en de goden van Eden: verloren geheimen van de Anunnaki

Het boek van Henoch vertelt het verhaal van de gevallen engelen, de Nephilim genoemd, of de Anunnaki wordt toegeschreven aan Henoch, de overgrootvader van Noach. Het is verdeeld in 5 delen die gaan over de slechte daden van de gevallen engelen of Nephilim, ook wel bekend als ‘de wachters’ met aardbewoners.

De gelijkenissen die het oordeel van de gevallen engelenwachters en de grote zondvloed verklaren als straf voor de kwade werken van de gevallen engelen, het boek der lichten dat nauwkeurige astronomische gegevens bevat over de bewegingen van de zon, de maan en de sterren, inclusief de berekening van de maanjaar van 364 dagen en waarom er na 4 jaar een extra jaar moet worden toegevoegd, het Boek van Visioenen over het verleden en de toekomst van het menselijk lot onder het onderdrukkende systeem van Goddelijke Koningen en tot slot, een laatste Apocalyps waarin de rechtvaardigen zullen worden verlost van de goddelozen door de Zoon des Mensen of Messias in het tijdperk na de Vloed, de goden die over ons regeerden keren terug naar de aarde

Lees ook:   De Assyrische teksten beschrijven de Universele Vloed lang vóór de Bijbel

Gerelateerde artikelen

Back to top button