web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-EliteVitaminen & Kruiden

Niet alleen de zon. Hoe een vitamine D-tekort in het voorjaar snel overwinnen?

Niet alleen de zon. Hoe een vitamine D-tekort in het voorjaar snel overwinnen?

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D

In de eerste lentemaand hebben veel mensen nog steeds een tekort aan vitamine D.

De voedingsdeskundige noemde de vitamine, die “standaard” nodig is.

In het voorjaar zijn er meer zonnige dagen, maar voor veel mensen kan het vitamine D-gehalte in het lichaam na een lange winter nog steeds minimaal blijven, zei endocrinoloog en voedingsdeskundige Viktor Zhilyaev. Hij legde uit waarom een ​​tekort aan deze vitamine gevaarlijk is.

“Vitamine D vervult een groot aantal functies in ons lichaam, allereerst draagt ​​het bij aan de normale opname van calcium uit voedsel. Dat wil zeggen, als het vitamine D-gehalte wordt verlaagd, dan wordt calcium uit voedsel slecht opgenomen. In dit geval begint het lichaam het uit de botten te halen, dit is vooral van cruciaal belang voor vrouwen na de menopauze en voor mannen na 60 jaar, omdat hun botten calciumarm worden en er op elk moment een breuk kan optreden, zelfs met een lichte verwonding.

Studies hebben ook aangetoond dat als het vitamine D-gehalte wordt verlaagd, het immuunsysteem wordt verzwakt. Het positieve effect van vitamine D op de spiertonus, op het cardiovasculaire systeem is bewezen. Bovendien neemt het indirect deel aan de regulatie van de bloeddruk ,” de dokter zei.

Vitamine D wordt in het lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht, maar het is voor stedelingen vaak moeilijk om op deze manier het tekort aan te vullen, meent Viktor Zhilyaev. Om vitamine D-tekort het hoofd te bieden, is het de moeite waard om een vitamine-mineraalcomplexen te nemen, vervolgde hij.

Lees ook:   Hoe de VS miljarden dollars "VERLOREN" in Oekraïne

“Ik raad aan om het hele jaar door vitamine D te slikken. Voor officiële vitamine D-medicijnen , zijn er  genoeg onderzoeken gedaan en er is precies vastgesteld welke dosis veilig is voor een volwassene. Het enige is dat wanneer iemand naar zee gaat, je daarna een of twee maanden een pauze kunt nemen in het nemen van vitamine D, ” voegde de dokter eraan toe.

Bovendien kan vitamine D worden verkregen door te zonnebaden in een solarium, herinnerde hij zich. Deze procedure is echter mogelijk niet veilig. Alles met mate nml.

“Vitamine D kan in de huid worden aangemaakt bij het zonnen onder een zonnebank, maar het is belangrijk om het niet te overdrijven. Voor elke persoon moet een individueel programma worden opgesteld, rekening houdend met het type huid, het type solarium en de duur van de procedure, zodat de huid niet verbrandt. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat bij regelmatig bezoek aan een zonnebank het risico op het ontwikkelen van huidkanker, melanoom, met 75 procent toeneemt. Je moet voorzichtig zijn met een zonnebank.(Alles met mate)” Viktor Zhilyaev benadrukte.

Bron

Als men de zon verduisteren wil dankzij climatechange, en dus geoengineering, dan maak je de mensheid ook zwak, tevens mocht men plots geen zonnebank meer gebruiken was allemaal niet gezond.
2x per maand mag je best even onder de zonnebank om maar een idee te geven!
Er waren mensen die dagelijks gingen…
Maar het niet langer gebruiken van zonnebanken zorgde ook weer voor meer zieke mensen.
Zonnebrandcremes idem zorgen voor minder opname vitamine D…

Lees ook:   Wie regeert de wereld (Amerika) etc
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥