web analytics
...

Het mysterie van bloedbroeders Rh negatief

 De wetenschap van bloed en de mysteries rond bloedlijnen zijn fascinerend.
Door Lindsey

Er is een eeuwenoude fascinatie onder kinderen waarvan je waarschijnlijk hebt gehoord of waaraan je zelf hebt deelgenomen. “Bloedbroeders” of “bloedzusters”. Klinkt bekend? In je vingers prikken en loyaliteit aan elkaar voor het leven beloven. Hadden we als kinderen echt enig idee wat dat betekende en wat we aan het doen waren?

Door de tijd heen; bloed, opoffering, eden, verbonden en de mysteries van het leven lijken allemaal met elkaar in verband te staan. Of het nu voor goed of kwaad wordt gebruikt – het is duidelijk dat er een of andere onderliggende kracht aanwezig is als het om bloed gaat. Een kracht die de sleutels en geheimen van het leven lijkt te bevatten. Door de eeuwen heen hebben mensen op deze kennis vertrouwd om meer te weten te komen over redding, eeuwig leven en hun persoonlijke relatie met God; of aan de andere kant – om persoonlijk gewin en macht te verkrijgen.

Mysterieus bloed

Ongeveer een jaar geleden, na een bloeddonatie, begon ik na te denken over mijn bloedgroep. Ik ben een negatief. Vanwege wat de “RH-factor” wordt genoemd (die mijn bloed negatief maakt), is er meestal veel vraag naar mijn bloed bij de bloedbank van het Amerikaanse Rode Kruis – daarom noemen ze me VEEL. Een donor (een vorm van opoffering) offert hun bloed op om het leven van een ander te redden.

Nu, RH-negatief bloed is erg interessant omdat wetenschappers niet alleen geen idee hebben waar het vandaan komt of “geëvolueerd” is (ze speculeren dat het in Europa is geïntroduceerd en zich van daaruit heeft verspreid), maar velen geloven dat het van niet-menselijke oorsprong is. Dit mysterieuze bloed produceert antilichamen die de pasgeboren baby van een moeder dodelijk zullen aanvallen als de bloedgroep van de baby positief is. Sterker nog, tot 1973 (nadat het Rhogam-schot was ontdekt) wordt geschat dat de RH-ziekte alleen al in de VS het leven van 10.000 baby’s per jaar heeft geëist. In 1973 werd geschat dat alleen al in de VS meer dan 50.000 levens van baby’s waren gered. Het gebruik van Rh-immunoglobuline (de Rhogam-injectie) om de ziekte bij baby’s van Rh-negatieve moeders te voorkomen, is sindsdien de standaardpraktijk geworden en de ziekte is vrijwel uitgeroeid. Zonder het,

jo via Angel-Wings
Joseph Smith jr.

Mijn moeder was eind jaren zeventig getrouwd en kreeg kinderen. Ze is ook RH-negatief – (net als haar moeder) en als de Rhogam-opname er niet was geweest, hadden mijn broers en zussen het misschien niet overleefd. Terwijl ik hierover nadacht, begon ik me af te vragen waarom ik het enige kind in het gezin was met RH-negatief bloed en waarom het niet werd doorgegeven aan een van mijn vier kinderen. En waarom zou het bloed van een moeder haar eigen kinderen aanvallen en doden? Ik begon na te denken over alle vrouwen vóór de jaren zestig die hun baby verloren bij de geboorte en geen idee hadden waarom. Ik dacht aan Joseph en Emma Smith – ze hadden vier kinderen die bij de geboorte stierven. Later ontdekte ik dat ik aan Joseph Smith verwant was als een verre neef via mijn moeders kant van het gezin. Ik begon me af te vragen of Joseph RH-negatief bloed had?

Kort daarna begon ik na te denken over de vreemde “toevalligheden” door de bloedlijn van mijn moeder. De lijn die verwant is aan de lijn van Joseph’s vader en stamt uit Suffolk Engeland. Haar grootvader was wees en tot ongeveer acht jaar geleden (toen ik het mysterie doorbrak) hadden we geen idee wie zijn ouders waren en waar ze vandaan kwamen. Die kant van het gezin worstelt al generaties lang met geloof en een laag zelfbeeld. De laatste paar generaties verlieten de kerk, net als hun nageslacht. Wie had ooit kunnen denken dat ze afstammen van de familie van Joseph Smith, naast een van de machtigste families in Noord-Engeland, die Raby Castle bouwde en er woonde. In dit kasteel, de dochter van mijn 19e overgrootvader, de moeder van koningen Edward IV en Richard III. Cecily Neville, was geboren. Het is bijna alsof Satan niet wilde dat die generatie hun ongelooflijke erfgoed kende. Hij wilde niet dat ze wisten wie ze werkelijk zijn. Wanneer Satan ons ervan weerhoudt onze ware identiteit te kennen (zelfs in geestelijke zin als kinderen van God), houdt Hij ons van ons doel af.

Bloodline Theorieën

be via Angel-Wings

Tijdens mijn onderzoek naar RH-negatief bloed, ontdekte ik iets interessants dat mijn sproeten en blauwe ogen als mutaties worden beschouwd. Het hebben van blauwe ogen, blond haar en sproeten is blijkbaar zeldzaam. Ik ben ook het enige kind in mijn familie dat onder de sproeten zit. Ik heb de sproeten niet aan mijn kinderen doorgegeven.

Hoewel deze combinatie zeldzaam is, heb ik geleerd dat rood haar (wat zeldzamer is), sproeten en groene, hazelnootkleurige of blauwe ogen vaker voorkomen bij RH-negatieve dragers. Ik begrijp nog niet hoe dat wetenschappelijk / genetisch werkt (hoewel ik verschillende verklaringen las), maar ik las wel dat in de oudheid rode hoofden als heel bijzonder en heilig werden beschouwd – rood is de kleur van bloed / leven / schepping. Ik vind het interessant dat ze door de geschiedenis heen een doelwit zijn geweest van uitsluiting en pesten. Waar en wie Satan ook aanvalt, u kunt er zeker van zijn dat er iets goeds is waarvan hij niet wil dat wij het ontdekken. Een of andere waarheid wil hij niet dat wij erachter komen.

Hoe meer ik nadacht over bloed en mijn bloedgroep, ik realiseerde me hoeveel theorieën er circuleren over RH-negatief bloed. Ik had geen idee. Veel van deze theorieën zijn behoorlijk wild, dus ik zal niet in detail treden, maar ik zal zeggen dat ze alles omvatten, van koperbloed, ijzertekort (wat ik jarenlang had), goden, tot buitenaardse wezens, tot de Nephilim uit het Boek van Henoch, en tot legendes van de Heilige Graal. Er is zelfs onderzoek gedaan naar persoonlijke typen die verband houden met bepaalde bloedgroepen. In feite vermeldde één site de volgende kenmerken die verband hielden met mensen met RH-negatief bloed:

red via Angel-Wings
  • Een gevoel er niet bij te horen
  • Waarheid zoekers
  • Gevoel van een “missie” in het leven
  • Empathie en mededogen voor de mensheid
  • ESP-mogelijkheid
  • Verhoogd van paranormale / intuïtieve vermogens
  • Overwegend blauwe, groene of lichtbruine ogen
  • Piercing ogen
  • Zijn meestal genezers
Ik dacht onmiddellijk aan onze Heiland Jezus Christus en vervolgens aan de profeet Joseph Smith die bekend stond als een zoeker naar de waarheid en beschreven werd als ‘een lange, elegant uitziende man, met doordringende ogen en gelaatstrekken die, zo niet knap, indrukwekkend waren’ .  toen dacht ik van een reactie mijn man had met mij in het begin van ons huwelijk gedeeld. Hij vertelde me dat het was mijn ogen die voor het eerst kreeg zijn aandacht en trok zijn aantrekkingskracht op mij.
Orson Hyde via Angel-Wings
Orson Hyde
Ik dacht eraan dat Jezus ‘bloed deels sterfelijk was en deels God. Zijn DNA zou heel anders zijn geweest dan die voorouders vóór Hem.

Rond deze tijd ontdekte ik het boek Dynasty of the Holy Grail: Mormonism’s Sacred Bloodline van LDS-geleerde en BYU-afgestudeerde, Vern G. Swanson. Na bestudering van de 576 pagina’s, hoorde ik van de vele leringen van de vroege leiders van de kerk die openlijk getuigden dat Christus nakomelingen had en veel van de leiders persoonlijke openbaring ontvingen dat ze afstammelingen waren van die bloedlijn.

Op de algemene oktoberconferentie van 1854 sprak kerkapostel Orson Hyde over het letterlijke zaad van Jezus Christus.

In 1859 verduidelijkte Brigham Young:

bri via Angel-Wings
Brigham Young“Verborgen in het bloed van veel LDS stroomt het bloed van Israël vanuit verschillende richtingen, waaronder die van de Heiland. Maar het is specifiek door het goddelijke bloedrecht van Christus door middel van Joseph Smith jr. Dat alle leden van de kerk wettige erfgenamen van de belofte zijn. ‘

geo via Angel-Wings
George Q. Cannon

Volgens Vern’s onderzoek spraken veel vroege kerkleiders er openlijk over dat ze letterlijke afstammelingen van Jezus Christus waren en spraken ze erover dat de profeet Joseph deze openbaring ook voor zichzelf ontving. Vern citeert dat in 1899 lid van het Congres en apostel van de kerk van de LDS George Q. Cannon naar verluidt een vergadering in de Salt Lake-tempel vertelde: ‘Er zijn mensen in dit publiek die afstammelingen zijn van de oude Twaalf Apostelen – en ik zal het zeggen, ja, afstammelingen van de Heiland zelf. Zijn zaad wordt vertegenwoordigd in dit lichaam van mensen. ‘ Joseph Smith  zei ooit:

‘Veel mensen zullen zeggen dat ik je nooit zal verlaten, maar ik zal je te allen tijde bijstaan, maar zodra je ze een aantal van de openbaringen (mysteries) van het koninkrijk van God leert die in de hemelen bewaard zijn gebleven en die zullen worden geopenbaard aan de mensenkinderen zullen, wanneer ze voor hen zijn voorbereid, de eersten zijn die u stenigen en u ter dood brengen. Broeders, ik zou u willen zeggen wie ik ben! Zou ik je kunnen vertellen wat ik weet! Maar je zou het godslastering noemen, en er zijn mannen op dit standpunt die mijn leven willen beroven. ” Joseph Fielding Smith, president van de kerk, was de laatste die het onderwerp noemde toen zijn antwoord op een vraag over het krijgen van kinderen door Christus luidde:


JFS via Angel-Wings
Joseph Fielding Smith

“** Ja! Maar predik het niet! De Heer adviseerde ons om geen parels voor de zwijnen te werpen!”

Tegenwoordig heeft de kerk geen officieel standpunt over dit onderwerp en heeft ze duidelijk gemaakt dat het hebben van nakomelingen niet de doctrine van de kerk is. Het Eerste Presidium heeft gezegd:

‘Niet elke uitspraak van een kerkleider, verleden of heden, vormt noodzakelijkerwijs leerstelling. Een enkele uitspraak van een enkele leider bij een enkele gelegenheid vertegenwoordigt vaak een persoonlijke, maar weloverwogen, mening, maar is niet bedoeld om officieel bindend te zijn voor de hele kerk. “

Ik zou daar nog het belang van persoonlijke openbaring aan willen toevoegen. We weten dat er nog veel waarheden zijn die nog aan de Kerk als geheel moeten worden geopenbaard, wat allemaal los staat van het herstel van deze Laatste Dagen. Door persoonlijke openbaring kan de Geest echter alle waarheden aan ons openbaren die we zelf willen weten. We worden vaak door de kerk aangemoedigd om na te denken en naar verdere openbaring voor onszelf te zoeken. Het is een geweldig advies!

Een interessante kanttekening: in zijn boek suggereert Vern Swanson een verband tussen de bloedlijn en de priesterschapslijn – koning en priester toen Joseph door de Raad van Vijftig tot koning werd geordend over het directe Huis van Israël. Vern noemt ook zijn eigen theorieën die zijn gebaseerd op meer dan 30 jaar onderzoek. Hij suggereert de mogelijkheid dat de letterlijke afstammelingen van de bloedlijn van Christus natuurlijke genezende gaven in hun DNA hebben, en dat deze gaven in de laatste dagen mogelijk geactiveerd kunnen worden en dat deze kinderen (het verloren zaad, AKA Heilige Graal), zullen ontdekken wie zij werkelijk zijn zoals ze helpen bij de bijeenkomst om het Huis van Israël te herstellen.

In de afgelopen vijf jaar ben ik persoonlijk getuige geweest van een grote bijeenkomst en beweging in de geneeskunst, vooral in de LDS-kerk. Veel leden zijn gefascineerd door het leren en beoefenen van verschillende geneeswijzen en natuurlijke medicijnen. Ik ken alleen al 6000 LDS-leden die deze gaven activeren en koesteren om hun vrienden, families en gemeenschappen tot zegen te zijn. Ik vond deze correlatie erg interessant.

Mysteries of DNA

Door een opmerkelijke ontdekking die bijbelse alfabetten koppelde aan onze genetische code, ontdekte auteur en wetenschapper Greg Braden een code die in het DNA van ieder mens was geschreven. Deze code openbaart een eeuwige boodschap die luidt “God Eeuwig in het lichaam.”De betekenis: de mensheid is één familie, verenigd door een gemeenschappelijk erfgoed, en het resultaat van een opzettelijke scheppingsdaad!

Greg gelooft dat net zoals een kunstenaar zijn handtekening op een schilderij zal schilderen of een beeldhouwer zijn naam op de bodem van een vaas zal stempelen, God zijn stempel / handtekening op ieder van ons in ons DNA heeft geplaatst.

Romeinen 1: 19-20 Omdat datgene wat van God bekend mag worden, in hen geopenbaard wordt; want God heeft het hun getoond. Want de onzichtbare dingen van hem vanaf de schepping van de wereld worden duidelijk gezien, begrepen door de dingen die gemaakt zijn, zelfs zijn eeuwige macht en Godheid; zodat ze geen excuus hebben:Een paar jaar geleden had ik in mijn eigen onderzoek een krachtig verband ontdekt tussen ons DNA en de verzoening. Ik was zo geïntrigeerd dat ik dit deelde in mijn boek, You Were Meant to Prosper​ Studies uitgevoerd door het Amerikaanse leger eind jaren negentig toonden aan dat onze gevoelens en emoties ons DNA eigenlijk veranderen. Onderzoekers keken toe hoe bloedmonsters vlak voor hun ogen veranderden, terwijl deelnemers aan de studie mijlenver weg krachtige gevoelens ervoeren – negatief en positief. Sindsdien zijn er nog verschillende wetenschappelijke artikelen geschreven over trauma dat van generatie op generatie wordt doorgegeven via DNA. Dit zou betekenen dat degenen die hetzelfde DNA delen, ook worden beïnvloed als we onszelf genezen van negatieve emoties. Wanneer we de verzoening gebruiken om zonde uit te werpen, zegent dat iedereen die ons DNA deelt. We hebben gehoord dat gezinnen worden vervloekt door verslaving, ziekte, depressie, misbruik, misdaad, enz. En wanneer iemand in het gezin wordt geboren en de patronen geneest, worden toekomstige generaties genezen. Het is een nieuwe manier om te kijken naar geboren worden in een familie van “problemen”.

hem via Angel-Wings
Mariel Hemingway

Actrice Mariel Hemingway, de kleindochter van de beroemde Amerikaanse romanschrijver Earnest Hemingway, vertelde in 2015 over haar eigen familiepatronen van zelfmoord, verslaving en misbruik.

Ernest’s leven begon uit elkaar te vallen toen hij hoorde dat zijn eigen vader zichzelf door het hoofd had geschoten met een revolver uit de burgeroorlog, aldus Mariel. Maar de zelfmoorden van de familie hielden daar niet op. Over de jaren heen zou Mariels familie vervloekt zijn. Mariel’s oudere zus, Margaux, een mooi fotomodel en actrice, leed ook aan depressies en in 1996 stierf ze op 42-jarige leeftijd aan een overdosis kalmerende middelen. 
Mariel zegt dat zowel Margaux als een andere oudere zus, Joan, allebei seksueel werden misbruikt door hun vader Jack, de zoon van Ernest. Haar moeder had kanker (en stierf later aan een overdosis drugs) en vier andere leden van haar familie pleegden allemaal zelfmoord. Het werd Mariels missie als meisje om te ontsnappen aan de wanhopige cycli van ernstige psychische problemen die generaties van haar familie hadden geteisterd. Mariel besloot een einde te maken aan de patronen van zelfmoord, verslaving en misbruik en genas haar familie.

Terug naar het mysterie van RH-negatief bloed. Onderzoekers zeggen dat onder de wereldbevolking slechts 15% RH-negatief is. De Baskische bevolking van Spanje en Frankrijk heeft het hoogste percentage Rh-negatief bloed per regio. Ongeveer 30% van hun populatie heeft Rh-negatief en ongeveer 60% draagt ​​één (r) negatief gen. Er doet ook een theorie de ronde dat dit een locatie is waar een aantal van de nakomelingen van Jezus ondergedoken waren tijdens de grote christenvervolging.

Er valt iets te zeggen over de heilige mysteries van bloed. Het is lammerenbloed (symbolisch voor het bloed van het Lam) dat het Israëlitische volk tijdens het Pascha op hun deuropeningen schilderde om hen te beschermen tegen de vernietigende engel.

In de Schriften lezen we

Numeri 18:17

Maar de eersteling van een koe, of de eersteling van een schaap, of de eersteling van een geit, zult gij niet verlossen; zij zijn heilig: gij zult hun bloed op het altaar sprenkelen, en hun vet verbranden als een vuuroffer, tot een zoete reuk voor de Heer.

Er is een verband tussen het bloedoffer van de eerstgeboren zoon en het eerstgeboren bloedoffer.

Leviticus 20: 9 Want een ieder die zijn vader of zijn moeder vervloekt, zal zeker ter dood worden gebracht; hij heeft zijn vader of zijn moeder vervloekt; zijn bloed zal op hem zijn.Ik geloof dat dit verband houdt met bloedlijnvloeken en patronen. Wanneer we zonde introduceren in de bloedlijn, introduceren we de dood (geestelijk en fysiek). Zoals gezegd in mijn recente berichten, staat zonde gelijk aan de dood, zoals bekering gelijk staat aan leven. We gaan vooruit of achteruit, vorderen of achteruit, leven of sterven. We staan ​​nooit stil. Ons eigen bloed zal tegen ons getuigen op de Dag des Oordeels (zoals later in dit essay wordt vermeld), ons DNA is het Boek des Levens volgens Bruce R. McConkie.

Lees ook:   Sumerische ontdekkingen | Dat bewijst dat de mythologie van Anunnaki echt is | Nu zijn geleerden voorgoed verbijsterd

We lezen vaak in de Schriften over het bloed van de onschuldige die het uitschreeuwt.

Leer en Verbonden 135: 7

… hun onschuldige bloed, met het onschuldige bloed van alle martelaren onder de baltaar die Johannes zag, zal de Heer der heerscharen aanroepen totdat hij dat bloed op aarde wreekt. Amen.

Mystery of Blood Sacrifice

sac via Angel-Wings

Volgens de Bible Dictionary werd bloed door de Israëlieten beschouwd als de zetel van het leven of de vitale energie van alle vlees. De verzoenende kracht van een offer was in het bloed omdat het werd beschouwd als het leven van het dier te bevatten en omdat het offer een type was van het grote offer dat Jezus Christus is. De Bijbel zegt dat “bijna alle dingen door de wet met bloed worden gezuiverd; en zonder bloedstorting is geen vergeving. ”Net als vele andere profeten bezegelde Joseph Smith zijn getuigenis met zijn bloed, opdat de rechtvaardigen geëerd zouden worden en de goddelozen zouden veroordeeld worden. In het Oude Testament werd een verbond vaak met bloed verzegeld. .

In het boek 3 Nephi hoofdstuk 9, zien we een belang van bloed getuigen en pleiten voor gerechtigheid, zoals de Heiland spreekt vijf keer uit:

“opdat het bloed van de profeten en de heiligen die ik onder hen stuurde, mij niet vanaf de grond tegen hen zouden aanroepen.”

Bij occulte praktijken wordt bloedoffers gebruikt om macht over het leven te krijgen. In oudtestamentische tijden was bloed verboden als voedsel, en in nieuwtestamentische tijden werd de beperking in de kerk voortgezet.

De Essenen waren een sekte van het Jodendom van de Tweede Tempel die bloeide van de 2e eeuw voor Christus tot de 1e eeuw na Christus, en in de moderne tijd beroemd zijn geworden als gevolg van de ontdekking van de Dode-Zeerollen, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het de Essenen zijn. bibliotheek.

Volgens Joseph Lightfoot (een Engelse theoloog en bisschop) waren de Nazareners een sekte binnen de Essenen. De Nazareners waren Joden die alle Joodse vieringen hielden, maar ze wilden geen offers brengen of vlees eten.

ess via Angel-Wings
Feodor Andrejewitsch Bronnikow – De zonnelofzang van Pythagoras

In de Essene Books , die Hebreeuwse en Aramese teksten waren, vertaald en bewerkt door Edmond Bordeux Szekely, en waarvan wordt aangenomen dat ze woorden bevatten die zijn gesproken door Jezus en Zijn geliefde discipel Johannes, lezen we in wat wordt aangeduid als De hogere wet die aan Mozes is gegeven.

26. Gij zult van geen enkel levend wezen het leven ontnemen. Het leven komt alleen van God, die het geeft en het wegneemt.

Er wordt aangenomen dat de Essenen, inclusief de Nazareners, vegetarisch waren.

In het woord van wijsheid hebben we advies gekregen over vlees, dat ‘spaarzaam moet worden gebruikt’.

JST, Gen. 9: 9–11

… En zeker, bloed zal niet worden vergoten, alleen voor vlees, om uw leven te redden; en het bloed van elk beest zal ik van uw handen eisen. In maart 1831 werd het


werd aan de profeet Joseph Smith geopenbaard dat hoewel vegetarisme niet als leerstelling voor de mensheid moest worden afgedwongen, mannen nog steeds verantwoordelijk waren voor het doden van dieren.

‘En wie het verbiedt zich te onthouden van vlees, dat de mens niet zou eten, is niet door God verordineerd; ‘Want zie, de dieren van het veld en het gevogelte in de lucht, en dat wat van de aarde komt, is verordineerd om door de mens te worden gebruikt als voedsel en als kleding, en dat hij in overvloed zou kunnen hebben.
“En wee de mens die bloed vergiet of die vlees verkwist en het niet nodig heeft.” (LV 49: 18–19, 21.)

snow via Angel-Wings
Lorenzo Sneeuw

President Lorenzo Snow  predikte meerdere keren over zijn voorkeur voor vegetarisme en zei dat ‘het niet juist was om een ​​deel van het woord van wijsheid te verwaarlozen en te zwaar te zijn met betrekking tot andere delen.’ In 1897 ‘introduceerde hij het onderwerp van het woord van wijsheid, waarbij hij de mening uitdrukte dat het net zo veel of meer werd geschonden bij het oneigenlijk gebruik van vlees als bij andere dingen, en vond dat de tijd nabij was dat de heiligen der laatste dagen het zouden moeten doen. worden geleerd af te zien van het eten van vlees en het vergieten van dierlijk bloed. ”

In de Algemene Conferentie van oktober  1978 zei president Spencer W.Kimball met betrekking tot de jacht op sport:

spenc via Angel-Wings
Spencer W. Kimball

“Ik geloof niet dat iemand dieren of vogels mag doden tenzij hij ze nodig heeft als voedsel, en dan mag hij geen onschuldige kleine vogels doden die niet bedoeld zijn als voedsel voor de mens. Ik denk dat het slecht is als mensen dorst hebben in hun ziel om bijna alles te doden wat dierlijk leven bezit. Het is verkeerd, en ik ben verbaasd geweest over vooraanstaande mannen die ik heb gezien, wier ziel dorstig leek te zijn naar het vergieten van dierlijk bloed. “

“Het is een heel andere zaak wanneer een pionier die de vlakten oversteekt een buffel zou doden om voedsel te brengen aan zijn kinderen en zijn gezin. Er waren ook die gemene mannen die buffels alleen zouden doden voor hun tong en huid, waardoor het leven zou worden geofferd. en het voedsel dat ook moet worden verspild. “

In de dagen van de wet van Mozes (de lagere wet) mocht het Israëlitische volk bepaald vlees eten. Het boek Leviticus behandelt de details. In de joodse wet is het mengen van zuivelproducten en vleesproducten verboden. Ik heb eens een rabbijn horen uitleggen dat het was omdat dood en leven niet vermengd mochten worden. Melk symboliseerde het leven en vlees symboliseerde de dood. Om deze reden zul je een praktiserende Jood geen cheeseburger zien eten.

Bovendien moet wat vlees betreft, volgens de Torah een koosjere soort worden geslacht door een “Schochet”, een rituele slachter. Aangezien de joodse wet het veroorzaken van pijn bij dieren verbiedt, moet het slachten op een zodanige manier plaatsvinden dat bewusteloosheid onmiddellijk optreedt en de dood bijna onmiddellijk plaatsvindt.

Nadat het dier is geslacht, behandelen de Kosher Supervisor en zijn team het karkas door bepaalde verboden vetten en aders te verwijderen. Nadat het vlees is behandeld, wordt het een half uur in een bad in water op kamertemperatuur geweekt. Om het bloed eruit te trekken, wordt het geweekte vlees vervolgens op speciale zouttafels gelegd, waar het een uur lang aan beide kanten met grof zout wordt gezouten.

Het verband tussen opoffering, bloed en leven is behoorlijk intrigerend. Met wat ik ga delen, lijkt er een verband te bestaan ​​met betrekking tot de gevoelens die een dier ervaart bij de dood, en in het bloed draagt, en het effect van die gevoelens op onze eigen geest, lichaam en geest wanneer we consumeren dat vlees en bloed. Als DNA het Boek des Levens is, zou het consumeren van andermans DNA dan hun Boek des Levens in het onze schrijven? Of zouden we er tenminste door beïnvloed kunnen worden? Bovendien kunnen vergeefse offers negatieve gevolgen hebben.

Onderzoeksstudies hebben aangetoond dat promiscue vrouwen vasthouden aan het DNA van hun seksuele partners. Hun lichaam slaat het DNA op en de veranderde effecten worden doorgegeven aan hun nakomelingen. Er is ook gezegd dat het DNA van mannen ook door meerdere partners wordt beïnvloed. De waarde is echt heilig. Wanneer een persoon niet wordt gerespecteerd, neemt hij niet alleen deel aan de zonde, maar erft hij ook de zonde van verschillende andere partners en hun bloedlijnen, wat een negatieve invloed heeft op toekomstige generaties (bloedlijnvloeken). Een persoon die overspel pleegt, introduceert ook zonde / vreemd DNA in het DNA van zijn partner. Elke keer dat iemand zich met deze handeling bezighoudt, geven ze echt een stukje van hun ziel weg.

In mijn boek, u was bedoeld om te bloeien, heb ik gezegd:

‘Als u Google’ orgaantransplantaties en erfelijke herinneringen ‘gebruikt, kunt u lezen over de vele verschillende gevallen waarin donorontvangers persoonlijkheidsveranderingen, onverklaarbare herinneringen, nieuwe talenten, nieuwe interesses en voorkeuren hebben ervaren, allemaal na ontvangst van hun orgaantransplantatie. In bijna alle gevallen , weerspiegelden die veranderingen de eigenschappen van hun donor. Onderzoekers lijken dit toe te schrijven aan ‘cellulair geheugen’. Dit fenomeen, hoewel nog steeds niet als 100 procent wetenschappelijk gevalideerd beschouwd, wordt ondersteund door verschillende wetenschappers en artsen. erven andermans cellulaire geheugen, wanneer we hun DNA erven.

Het is een fascinerend concept, en een van die dingen die je in een map achter in je hoofd opbergt voor een regenachtige dag. Maar zoals mijn geest gewoonlijk doet, begon hij na te denken over zoveel andere mogelijkheden die met dit onderwerp te maken hadden. Ik liep zelfs de kruidenierswinkel binnen toen de gedachte bij me opkwam over dierlijk vlees. Zou het consumeren van DNA ook vergelijkbare gevolgen met zich meebrengen? De wetenschap bevestigt dat de zuren en enzymen in onze maag het DNA vernietigen, maar is er ruimte voor fouten? Zou er een onzichtbare invloed kunnen zijn waarvan we ons niet bewust zijn? Zou dit een factor kunnen zijn waarom we in het woord van wijsheid de raad krijgen om spaarzaam met vlees te eten?  In Genesis 9: 3-4 zegt God tegen Noach: Al het bewegende dat leeft, zal voor jou een spijs zijn; zoals het groene kruid heb ik je alle dingen gegeven.

4 Maar vlees met zijn leven, dat zijn bloed is, mag u niet eten.
JST, Genesis 9: 10-11 10 Maar het bloed van alle vlees, dat Ik u als vlees heb gegeven, zal op de grond worden vergoten, die daarvan het leven neemt, en het bloed zult gij niet eten. 11 En voorzeker, er zal geen bloed worden vergoten, alleen voor vlees, om uw leven te redden; en het bloed van elk beest zal ik van uw handen eisen.

Het klinkt alsof de Heer Noach zegt geen rauw vlees te eten, en alleen vlees te eten als dat nodig is om te overleven. Kan de Heer naast de vele door voedsel overgedragen ziekten die het gevolg zijn van het eten van rauw vlees, een extra betekenis suggereren? Zou “vlees met het leven” kunnen verwijzen naar het Boek des Levens (DNA) van dat schepsel? Zou dit een extra reden kunnen zijn waarom we ons vlees moeten koken, het spaarzaam moeten eten en waarom we ons voedsel zouden moeten zegenen?

Hoewel onderzoek nog vrij nieuw is op het gebied van DNA-uitwisseling en cellulair geheugen, geloof ik dat er iets aan de hand is – een soort ongelooflijke connectie. Om geen zorgen te maken bij het eten van sushi, het nodig hebben van een bloedtransfusie of het lenen van iemands lippenbalsem, dit is eerder een onderwerp dat bedoeld is om het belang te benadrukken van het onderhouden van Gods gebod en het opvolgen van zijn raad in alle dingen – zelfs als we het diepere niet begrijpen redenering erachter.

Kort nadat ik over dit onderwerp had nagedacht, leidde de Geest me naar de eigen woorden van ouderling Bruce R. McConkie over het onderwerp. Toen ik op een dag tijd probeerde te doden tijdens het uur dat mijn meisjes danslessen volgden, had ik de ingeving gevoeld om naar de bibliotheek te gaan. Terwijl ik door de planken bladerde, stak er een boek uit, dus ik pakte het en bekeek het. De dag dat ik deze passage in het boek vond, was ik verbaasd over deze tweede getuige. Ouderling McConkie zegt: ‘In echte, hoewel figuurlijke zin, is het boek des levens het verslag van de daden van mannen, zoals dat verslag in hun eigen lichaam is geschreven. Het is de kroniek die op de botten, pezen en vlees van het sterfelijke lichaam is gegraveerd. Dat wil zeggen, elke gedachte, elk woord en elke daad heeft effect op het menselijk lichaam; deze laten allemaal hun sporen na … ‘(ouderling Bruce R. McConkie, Mormon Doctrine, 97.)Lees nu die tekst uit Openbaring 21 nog eens van bovenaf. Om geschreven te worden in het Boek des Levens van het Lam, moet geschreven worden in Zijn bloed. Het bloed van het Lam redt ons. Hij is volmaakt, en als we Hem ontvangen, kunnen ook wij in Hem volmaakt worden gemaakt. Als we Zijn verzoening gebruiken en onze zonden worden gewist uit het Boek des Levens, worden ze uit ons DNA gewist. Schoongeveegd! Dat is hoe we die gezinspatronen kunnen doorbreken. Dat is hoe we generaties kunnen genezen. “

Vrouwen en opoffering

Gedurende deze tijd dat ik de ingeving kreeg om bloed te bestuderen (en met niemand had gedeeld), stuurde een vriend van mij me uit het niets een link naar de podcast van een leraar van het LDS-instituut. Ze vertelde me dat ik het geweldig zou vinden. Terwijl ik luisterde, kwam ik op een dag een podcast tegen die sprak over de heilige band met vrouwen en opoffering. De Geest bedekte me van top tot teen en ik voelde dat ik hier iets aan moest leren.

De docent wees erop dat er een sterke correlatie bestaat tussen vrouwen en opoffering. Als een vrouw trouwt, offert ze haar naam op en neemt ze een nieuwe naam aan: die van haar man. Ze offert haar tijd op om in de behoeften van haar kinderen en gezin te voorzien. Hij suggereert dat het elke maand vergieten van haar eigen bloed een extra offer is om leven in deze wereld te brengen. Haar menstruatiecyclus is een soort opoffering en verzoening. Bloedoffers hebben een krachtige verbinding met het leven.

Terwijl ik hierover nadacht, begon ik na te denken over de wet van Mozes. Vrouwen die bloed vergoten, werden als onrein beschouwd. Men was van mening dat toen ze het potentieel voor leven van haar (het ei) passeerde, dit een vorm van dood / zonde vertegenwoordigde. Een man mocht zijn vrouw gedurende deze tijd niet aanraken om leven en dood niet te vermengen. Net zoals de Joden geen vlees met zuivel mogen mengen (leven met dood). In Leviticus 12 wordt uitgelegd hoe een vrouw na de bevalling onrein is en hoe ze dubbel onrein is nadat ze een meisje heeft gebaard. De Bijbel staat vol met voorbeelden van hoe het lichaam van een vrouw (vooral het bloed dat ze vergiet) zeven dagen lang onrein is . Zo onrein zelfs, dat alleen al in de buurt van een vrouw die aan het bloeden is, u onrein kan maken.

Zou het kunnen dat vrouwen dienen als een vorm van plaatsvervangende Redder voor hun familiebloedlijn? Net als bij de vastentijd is de menstruatiecyclus een tijd om dingen op te geven om onszelf te zuiveren. De kerk heeft de eerste zondag van elke maand als vastenzondag ingesteld. Een dag van opoffering. We geven iets op voor iets beters. Een week uit een cyclus van 30 dagen. Ik heb geleerd dat patronen als vlaggen dienen om ons te helpen verbanden te leggen. Het is belangrijk om op te letten wanneer u iets ziet herhalen.

Aangezien dit concept voortdurend bij me opkomt, kan ik niet anders dan het gevoel hebben dat het niet mijn eigen gedachte is, en niet per ongeluk in mijn gedachten. Het getal zeven staat voor volledigheid en heelheid. Nadat ze heeft afgeworpen, is het voltooid. Tijdens een menstruatiecyclus vervalt een vrouw en wordt ze als onrein beschouwd. De Bijbel leert ons dat zonde ervoor zorgt dat we onrein zijn. De wetenschap leert ons dat negatieve acties, gedachten, gevoelens en emoties (zonden) ons DNA veranderen. Aangezien het “onreine” bloed wordt gezuiverd, moet de vrouw in quarantaine worden geplaatst totdat de zeven dagen zijn vervuld. Het vergieten van bloed maakt nieuw leven mogelijk. Als hier waarheid in zit, hoe krachtig zou het dan zijn om generatieschoonmaak uit te voeren tijdens die week van uitscheiding?

Als dit waar is, dan zou het logisch zijn waarom Satan zo’n negatief stigma zou hechten aan menstruatiecycli en vrouw zijn. De “gevreesde tijd van de maand.” Waarom hij door de eeuwen heen de identiteit van vrouwen heeft aangevallen door onderdrukking. Wat als een menstruatiecyclus niet iets is om bang voor te zijn, maar eerder iets om te omarmen? Wat als er zo’n spirituele kracht en betekenis achter dit natuurlijke en fysieke ritueel schuilt, dat als we het begrepen, we onze hele perceptie zouden veranderen over wat het betekent om een ​​vrouw, een dochter van God en een Heiland op de berg Sion te zijn?

Lees ook:   Ancient Bloodline bloedgroep negatief

Met betrekking tot de eerder genoemde DNA-onderzoekstudie: als vrouwen het DNA van hun seksuele partner overnemen – dan wordt een vrouw binnen het huwelijksverbond partner van God en haar man en worden ze één. Is het mogelijk dat door proxy / generatie-genezing – ze ook het DNA van haar man en zijn bloedlijn reinigt? Kan dit, naast hormonen, een extra factor zijn waarom vrouwen in deze tijd zo emotioneel zijn? Terwijl ze bloed vergieten, ervaren ze verdriet, pijn en lijden. Toen de Heiland onze eigen zonden en pijn op zich nam, ervoer Hij groot lijden waardoor Hij grote bloeddruppels zweette. Er lijkt hier een verband te zijn.

Ik heb eens een interview gehoord met een beroemde rabbijn die zei dat vrouwen verdriet ervaren tijdens hun menstruatiecyclus omdat hun geest bedroefd is over de verloren mogelijkheid van leven met elk ei dat wordt gepasseerd. Hun is een verdriet op het onderbewuste niveau, terwijl haar geest rouwt om de ondermijning van haar goddelijke bestemming als schepper van leven.

Terwijl ik hierover nadacht, luisterde ik toevallig naar een preek van een gerenommeerde pastoor terwijl ik de afwas deed. Ik kan me niet herinneren waar het onderwerp over ging, maar het had niets te maken met het onderwerp van dit bericht. Maar ergens in zijn preek zei hij iets dat mijn aandacht trok. Hij zei dat wanneer een vrouw bloed vergiet op haar huwelijksreis, het het verbond tussen man, vrouw en God verzegelt. Bloed is vereist voor dat verbond. Hij vervolgde met te zeggen dat wanneer een baby wordt geboren in bloed en water, dit het verbond van familie en God verzegelt. Hij zei dat het doel van bloed met betrekking tot verbonden is om te verzegelen. Gered door Blood

“We worden letterlijk redders op de berg Sion. Wat betekent dit? Net zoals onze Verlosser zijn leven heeft gegeven als plaatsvervangend offer voor alle mensen, en zo onze Heiland werd, zo worden wij, als we ons in de tempel bezighouden met volmacht, als redders voor degenen aan de andere kant. kant die geen middelen hebben om vooruit te komen, tenzij er iets voor hen wordt gedaan door degenen op aarde ‘ Gordon B. Hinckley

Ons is onderwezendat het veel moeilijker is om je te bekeren in de geestenwereld, zonder fysiek lichaam. Zou het kunnen dat als we gescheiden zijn van dat bloed, we er niet langer fysiek rentmeesterschap over hebben? Hoewel we gescheiden zijn, kunnen we de zonde niet verlossen uit het lichaam en bloed dat we niet langer bezitten en het ter genezing aan onze Heiland geven – daarom zijn we gebonden. Onze voorouders delen echter ons bloed en als ze ervoor kiezen om het te genezen van familieverslavingen en negatieve emoties die zijn doorgegeven, kunnen we van die pijn worden bevrijd. Nadat er vergeving heeft plaatsgevonden, wordt het bloed genezen en gaat het herstel voort. Ik geloof dat dit deel uitmaakt van de definitie van proxy-redders. Ons fysieke werk helpt de Heiland bij het grote heilsplan.

Een paar jaar geleden had ik een persoonlijke ervaring waarbij ik een strook rood haar begon te laten groeien recht uit het midden van mijn hoofdhuid. Mijn toenmalige vriend die mijn haar deed, was er erg nieuwsgierig naar. Ze had nog nooit zoiets gezien in al haar jaren dat ze met haar werkte. Als de haarkleur verandert, is het meestal grijs haar – niet felrood. Naarmate de maanden verstreken, bleef ze op mijn gelezen haarstrook wijzen en vroeg ze zelfs om er een foto van te maken.

Maanden later, toen ze het weer onder mijn aandacht bracht, voelde ik dat er iets spiritueels mee verbonden was. De Heer probeerde mijn aandacht ergens over te trekken en dus begon ik na te denken. Door de Geest leerde ik dat er in onze familielijn vastzittende en geërfde emoties zaten. Ze waren afkomstig van een voorouder die emotionele problemen had die verband hielden met een traumatisch hoofdletsel dat het leven kostte aan haar baby. Ik geloof dat de rode haarstrook symbolisch was voor dat hoofdletsel. Er waren veel andere fysieke tekenen in onze familie die allemaal op hetzelfde probleem wezen. Toen ik naar de Heer ging en vergeving aanbood aan deze voorouder, en smeekte om onze bloedlijn te genezen van deze overgeërfde emoties, gebeurde er iets ongelooflijks. Alle fysieke symptomen binnen ons gezin – gerelateerd aan bloed en aan dit probleem, verdwenen die dag. We voelden een fysieke, emotionele en spirituele verandering over ons heen komen. Toen ik de volgende maand terugging naar mijn kapper, wees ze erop dat de rode haarstrook nu de normale wortelkleur aan het uitgroeien was. Ze begreep er niets van. Dus ik deelde dit verhaal met haar en toen werd het logisch. De bloedlijn was genezen en daarom was de strook rood haar verdwenen.

De gedachte kwam ook bij me op dat ik als bloeddonor me goed voel als ik mijn bloed doneer, vooral als ik één ben met de Heer en elke dag de verzoening gebruik om mijn bloed te reinigen. Ik kan me alleen maar voorstellen dat mijn bloed niet alleen de ontvanger zegent met fysiek leven, maar ook met geestelijk leven. Maar wat als u een bloedtransfusie krijgt van een donor die in zonde is ondergedompeld? Zal uw eigen bloed besmet zijn? Nogmaals, ik beschouw dit als een verkapte zegen. Door de verzoening te gebruiken, zal het reinigen van uw bloed (volgens de DNA-onderzoeken) ook degenen reinigen die uw DNA delen. Ik geloof niet in toeval of lot. Zou het kunnen dat God ons leven zo perfect orkestreert op zo’n manier dat dodelijke ongelukken ons op een lijn brengen met een bloeddonor wiens bloeduitwisseling, zegent op de een of andere manier het leven van zowel de donor als de ontvanger? Een andere vorm van volmacht Verlosser? Ik denk dat het een bijkomend voordeel zou zijn als gezinnen en artsen zouden bidden over bloedtransfusies en orgaan- / merg- / weefseltransplantaties. We zouden alles moeten zegenen dat ons lichaam binnenkomt. Ons lichaam is de tabernakel die de Heilige Geest huisvest.

Tijdens het schrijven van dit artikel verscheen er een video in mijn YouTube-feed die nog maar net was gepubliceerd. Ik was niet op zoek naar video’s met betrekking tot dit onderwerp. De titel van de video had niets met bloed te maken, maar de Geest spoorde me aan om ernaar te kijken, dus ik deed het. Tot mijn verbazing gaat deze video helemaal over de reddende kracht van het bloed van Jezus Christus. De geïnterviewde gast schreef een boek met de titel “This Blood Is for You”. Het is verbazingwekkend hoe de Heer werkt. Als we over bepaalde onderwerpen en vragen nadenken, zal Hij altijd antwoorden op ons pad zetten en de Geest zal ons ertoe aanzetten om op te letten.

Hier zijn nog een paar video’s over dit onderwerp die je misschien leuk vindt:

https://www.youtube.com/watch?v=GcAAGcr3JLI
https://www.youtube.com/watch?v=IqImE62V2ko
https: // www. youtube.com/watch?v=c-HH1VhzMXI&list=PLd_v2J2mOw5MJ3VjtsvbMoupSS79aiuNG
https://www.youtube.com/watch?v=xnnuAbH-mNk

Je kunt niet nadenken over het onderwerp bloedoffer en redding zonder verbonden te zijn. Verbonden en bloed gaan hand in hand. Een bloedverbond is een belofte van God dat Hij een volk voor Zichzelf zal kiezen en hen zal zegenen. Het Abrahamitische Verbond en het Mozaïsche Verbond van het Oude Testament waren “schaduwen” van het toekomstige betere verbond. De verzoenende kracht van een offer zat in het bloed omdat het bloed als essentieel voor het leven werd beschouwd.

Toen de vernietigende engel over Egypte trok, werden de kinderen van Israël die smetteloos lamsbloed op hun deuren hadden geschilderd, gered. Alleen puur en geheiligd bloed kan ons redden. Jezus Christus is het smetteloze Lam wiens bloed ons redt van de eeuwige vernietiging van onze eigen zonden.

Vergeving van zonden onder de wet van Mozes vereiste het vergieten van het bloed van een dier. Bij het opstellen van de wetten met betrekking tot offerverordeningen in het oude Israël, legde de Heer uit: ‘Want het leven van het vlees is in het bloed: en Ik heb het u op het altaar gegeven om verzoening voor uw ziel te doen: want het is de bloed dat verzoening doet voor de ziel. ”

Zoals de hogepriester uit de oudheid het heilige der heiligen op aarde binnenging en het bloed van de geit op het verzoendeksel sprenkelde, zo ging Jezus Christus het heilige heiligdom van de hemel zelf binnen, om daar voor de Vader tussenbeide te komen ten behoeve van degenen die door hun boetvaardigheid in aanmerking komen voor zijn daad van barmhartigheid. “… In wettelijk gebruik is een erflater iemand die bij zijn overlijden een geldig testament of testament nalaat. Het testament of testament is het schriftelijke document waarin de erflater voorziet in de beschikking over zijn eigendom. Zoals gebruikt in de zin van het evangelie, is een testament een verbond. Jezus is de Middelaar van het nieuwe verbond of testament, dat wil zeggen van het evangelie dat de wet van Mozes kwam vervangen. 


“… Met andere woorden, Christus moest sterven om redding te brengen. Het testament of het heilsverbond is van kracht geworden vanwege de verzoening die in verband met die dood tot stand is gebracht. Christus is de erflater. Zijn gave, zoals het geval zou zijn met elke erflater, kan pas bij zijn dood worden geërfd. Christus stierf opdat er redding zou komen; zonder zijn dood had hij de mensen geen onsterfelijkheid of eeuwig leven kunnen wensen. ‘ (McConkie, Mormon Doctrine, pp. 784–85.)

Het evangelie was een ‘beter verbond’ omdat het de beginselen en verordeningen van het heil in hun volheid aanbood, terwijl de wet van Mozes dat niet deed. De Israëlieten verwierpen in het algemeen de volheid van het evangelie bij beide gelegenheden toen het hun werd aangeboden, eerst terwijl ze onder Mozes door de woestijn zwierven en later toen Jezus in het midden van de tijd naar de aarde kwam. Joseph Smith heeft ooit gezegd: ‘Dit verbond is nooit gesloten met het huis van Israël, noch met het huis van Juda, want er zijn twee partijen voor nodig om een ​​verbond te sluiten, en die twee partijen moeten worden overeengekomen, anders kan er geen verbond worden gesloten.

“Dus nadat dit uitverkoren gezin Christus en Zijn voorstellen had verworpen, zeiden de herauten van het heil tot hen: ‘Zie, wij keren ons tot de heidenen’; en de heidenen ontvingen het verbond en werden geënt van waaruit het uitverkoren gezin werd afgebroken: maar de heidenen zijn niet in de goedheid van God gebleven, maar zijn afgeweken van het geloof dat eens aan de heiligen was overgeleverd, en hebben het verbond verbroken waarin hun vaders waren gevestigd [zie Jesaja 24: 5]; bedachtzaam, en hebben niet gevreesd; daarom, maar weinigen van hen zullen worden verzameld met de uitverkoren familie. ” (Smith, Teachings, pp. 14–15.)

Moroni zegt dat de getrouwe heiligen ‘geheiligd zijn in Christus door de genade van God, door het vergieten van het bloed van Christus, dat is in het verbond van de Vader tot vergeving van hun zonden, dat zij heilig en vlekkeloos worden. (Moroni. 10:33.) ‘

‘ Geheiligd worden is rein, rein en vlekkeloos worden; vrij zijn van het bloed en zonden van de wereld ; een nieuw schepsel van de Heilige Geest worden, wiens lichaam is geweest vernieuwd door de wedergeboorte van de Geest. Heiliging is een staat van heiligheid, een staat die alleen bereikt kan worden door overeenstemming met de wetten en verordeningen van het evangelie. ”

‘(…) Zij die deze staat van reinheid en volmaaktheid bereiken, zijn in staat, naargelang de gelegenheid, God te zien en de dingen van zijn koninkrijk te bezien.’ (D. & C. 84:23; 88:68; Ether 4: 7. )

Het woord verbond komt ongeveer dertig keer voor in het Nieuwe Testament. Het woord vat niet alleen Gods relatie met de Kerk samen, maar is ook prominent aanwezig in verband met de meest voorkomende vroegchristelijke openbare verordening – het sacrament van het avondmaal.

Jezus liep niet alleen parallel met de woorden van Mozes toen hij sprak over het “bloed van het nieuwe verbond”, hij eiste ook dezelfde belofte van berouw van het oude verbond. Door Christus is er inderdaad een “wonder van vergeving” – uitgebreid tot degenen die serieus zijn leringen willen kennen en volgen.

Het doopverbond wordt samengevat in Moroni 6: 3, waarin wordt verklaard dat discipelen ‘de naam van Christus op zich nemen en vastbesloten zijn hem tot het einde te dienen’. Die toewijding loopt parallel met de belofte van het avondmaal om ‘de naam van uw Zoon op zich te nemen en hem altijd indachtig te zijn’. (Moro. 4: 3. [Moro. 6: 3])

De Heiland ontvouwde de betekenis van het brood en de wijn die moeten worden toegediend ‘aan allen die zullen geloven en zich laten dopen in [zijn] naam’ (3 Nephi 18). : 5); toen zei hij: ‘Gij zult het doen ter gedachtenis van mijn bloed, dat ik voor u heb vergoten, opdat gij tot de Vader kunt getuigen dat gij Mij altijd indachtig bent. En als u mij altijd indachtig bent, zult u mijn Geest bij u hebben. ‘ (3 Nephi 18:11; zie ook 3 Nephi 18: 7.)

In de Ensign van september 1990 schreef Hugh W. Nibley een artikel met de titel, De verzoening van Jezus Christus (deel 3) waarin hij schreef over religieuze ceremonies:

Er is één uitdrukking die verband houdt met de ceremonies die vreemd paradoxaal lijken. Het is dat iemands kleding wit gewassen wordt met het bloed van het Lam. Wit gewassen met bloed? Het Boek van Mormon verduidelijkt de schijnbare tegenstrijdigheid. Alma zegt ons: ‘Er kan geen mens worden gered tenzij zijn kleding wit is gewassen; ja, zijn klederen moeten worden gereinigd totdat ze van alle smet zijn gereinigd door het bloed van hem over wie het door onze vaderen is gesproken, die zou komen om zijn volk van hun zonden te verlossen.

‘En nu vraag ik u, mijn broeders, hoe zal iemand van u zich voelen als u voor de bar van God zult staan, met uw kleren besmeurd met bloed en allerlei vuiligheid? Zie, wat zullen deze dingen tegen u getuigen? “Zie, zullen zij niet getuigen dat u moordenaars bent, … schuldig aan allerlei goddeloosheid?” (Alma 5: 21–23.) Omdat u schuldig bent aan het bloed en de zonden van uw generatie , mag u ‘geen plaats hebben om in het koninkrijk van God te zitten, met Abraham, met Isaak en met Jakob, en ook met alle heilige profeten, wier klederen zijn gereinigd en vlekkeloos, zuiver en wit zijn. ” (Alma 5:24.) Dit is niets minder dan de yeshivah, letterlijk “zitten” in de tegenwoordigheid van God. 16


Merk op dat er hier twee soorten met bloed besmeurde kledingstukken zijn: de ene toont het bloed en de zonden van deze wereld, de andere bevestigt (want Alma stelt uitdrukkelijk dat ‘deze dingen getuigen’) dat Aäron en zijn zoons het offer van de Lam en reinigde zo de mensen van hun onreinheden, en hun klederen zijn wit. Het bloed dat kledingstukken reinigt, is niet het bloed dat ze verontreinigt, net zoals de slang die de mensen in de woestijn genas, niet de slang was die doodde. 

Samenvatting


De mysteries rond bloed en opoffering zijn intrigerend. Er is zoveel te ontdekken en zoveel stenen die niet zijn omgedraaid. Er is beslist meer in ons DNA dan op het eerste gezicht lijkt. Als ons DNA echt fungeert als ons eigen opgetekende Boek des Levens, dan zullen zowel ons eigen bloed als het bloed van anderen zeker tegen ons getuigen op de Dag des Oordeels. Alle herinneringen, gevoelens, gedachten en daden worden daar opgeslagen, de waarheid is geschreven. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!