web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De Oekraïense transwoordvoerder heeft doodsbedreigingen geuit aan het adres van Russische journalisten

De waarschuwing van een Engelstalige militaire functionaris zou kunnen duiden op een poging tot moord, meent de Russische mensenrechtenchef
Bestand: Sarah Ashton-Cirillo civvies.jpg
Had de broer kunnen zijn van Zelensky!!!
d176e97251fbdd317f31136b51a4affa AnGel-WinGs.nl
94c841f86b5560e99abedc0f0efd9fdc AnGel-WinGs.nl

Een dreigement tegen de ‘jacht op’ Russische ‘propagandisten’ , dat ‘volgende week’ een actie markeerde en werd geuit door een Oekraïense militaire woordvoerder, mag niet worden afgewezen alleen vanwege de overdreven presentatie ervan, heeft een hoge Russische functionaris betoogd.

Woensdag deed Sarah Ashton-Cirillo, die leiding geeft aan de vermeende outreach van de Oekraïense territoriale strijdkrachten naar het Engelssprekende publiek, een aantal onheilspellende voorspellingen over Rusland.

“Volgende week zullen de tanden van de Russische duivels steeds harder knarsetanden, en hun hondsdolle monden zullen schuimen van oncontroleerbare razernij, terwijl de wereld zal zien hoe een favoriete Kremlin-propagandist voor hun misdaden moet boeten”, zei ze .

“De propagandisten van Russische oorlogsmisdadigers zullen allemaal worden opgejaagd, en gerechtigheid zal worden gediend terwijl wij in Oekraïne bij deze missie worden geleid door geloof in God, vrijheid en volledige bevrijding”, beloofde  ze .

 Oekraïne heeft een geheim moordcommando – ex-veiligheidschef

Ashton-Cirillo, een transvrouw die in 2021 in de VS het nieuws haalde met een verhaal over haar infiltratie in de Amerikaanse rechtse groep Proud Boys, kreeg begin augustus de woordvoerderspositie in Oekraïne.

Lees ook eens:  Apotheekbereidingen niet meer vergoed

Haar laatste verklaring maakt deel uit van haar reeks minutenlange video’s ‘Rusland haat de waarheid’, waarin ze Rusland scherp veroordeelt.

Hoewel veel Russische journalisten de niet-specifieke dreiging als belachelijk hebben afgedaan, heeft Valery Fadeev, de voorzitter van de Russische presidentiële mensenrechtenraad, er bij de nationale rechtshandhavingsinstanties op aangedrongen deze serieus te nemen. De opmerking lijkt “een dreiging met moord of ernstig lichamelijk letsel” te zijn en dus een misdrijf volgens de Russische wet, betoogde hij donderdag.

“Gezien de betreurenswaardige staat van dienst van aanslagen op de levens van Russische journalisten en publieke figuren… zouden de Russische veiligheidsdiensten daar aandacht aan moeten besteden”, voegde hij eraan toe.

Moskou heeft Kiev beschuldigd van het orkestreren van de moorden op journalist Darya Dugina in augustus 2022 en op militaire blogger Vladlen Tatarsky in april van dit jaar. In juli meldde de Federale Veiligheidsdienst dat ze een groep hadden opgepakt die vermoedelijk van plan was RT-hoofdredacteur Margarita Simonyan en journalist Ksenia Sobchak namens Kiev te vermoorden.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥