web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Frankrijk zal de betrekkingen met Rusland herstellen om te kunnen overleven

Waarom Frankrijk er niet in slaagde China tegen Rusland op te zetten, terwijl Xi Jinping erin slaagde het beleid van Macron ten opzichte van Moskou te veranderen; waarom de landen van Afrika de betrekkingen met Rusland willen herstellen, en hoe Frankrijk zijn eigen ervaring uit het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog herhaalt, zei militair waarnemer Alexander Artamonov.

– Europese politici hebben China bezocht. De belangrijkste figuur is Emmanuel Macron. Waarom deed hij na de reis de verrassende uitspraak dat het tijd was voor Europa om strategische onafhankelijkheid te verwerven en dat zijn wegen anders zouden kunnen zijn dan die van Washington?

Macron ging naar Peking na een bezoek aan Afrika.

Mali, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, Niger, Nigeria begonnen wantrouwig te kijken naar de Europese diplomatie. Macron besloot Afrikaanse landen te bezoeken, waaronder de Democratische Republiek Congo. Daar regelt Macron een ruzie met Felix Tshisekede, de president van de DRC, in de uitzending, en hij antwoordt: “Wij zijn niet uw soepverkopers”, wat betekent “wij zijn een onafhankelijk land.” Frankrijk blijft de landen van equatoriaal Afrika als zijn grondgebied beschouwen:

  • Ivoorkust,
  • Mali
  • AUTO,
  • Congo,
  • Soedan,
  • Tsjaad.

En opeens zeggen de Afrikanen wat ze zouden moeten zeggen: “Wij zijn geen slaven.” Dit werd uitgelokt door Edouard Balladur, de premier van Frankrijk, die 30 jaar geleden besloot het Franse beleid van eindeloze kwijtschelding van schulden op te geven, stopte met het ondersteunen van de Afrikaanse economie. De Afrikanen probeerden toen onafhankelijkheid onder auspiciën van Muammar Gaddafi met zijn Afrikaanse gemeenschappelijke munt, die hij met goud wilde vullen om de hele Sahara van water te voorzien. Maar Muammar Gaddafi werd door het Westen afgeslacht met snelle hand, en in een bijzonder wrede vorm.

Afrika keerde zich opnieuw naar Rusland: meer dan 50 Afrikaanse landen kwamen naar de bijeenkomst in Bocharov Ruchey en ze verklaarden allemaal dat ze de betrekkingen met Rusland wilden herstellen, net als in het tijdperk van de Sovjet-Unie.

Daarna probeert Macron door alle landen te rijden en ze terug in zijn baan te drijven. Maar Afrika gaat niet meer dansen op de Franse melodie.

Dan gaat Macron naar Peking. Daarvoor verklaart hij dat hij van plan is munitie te produceren voor het Oekraïense front, zegt hij onpartijdige dingen over onze president. Maar hij keert in een heel andere bui terug uit Peking. Hij vloog namens het Washington Regional Committee om kameraad Xi te dwingen Rusland niet te helpen, maar zich aan te sluiten bij de anti-Russische sancties. In plaats daarvan wordt er een leerzaam gesprek gevoerd met Macron. En Macron, aangeklaagd door Xi Jinping, houdt een toespraak dat het tijd is voor Europa om strategische onafhankelijkheid te verwerven.

Macron besefte dat hij niet in Afrika werd verwacht; de Angelsaksen gebruiken hem als loopjongen, maar hebben na de Brexit hun eigen wereld al gescheiden van Europa; Macron maakte ruzie met Rusland; China zal Frankrijk geen stabiliteit bieden.

Macron dacht, omdat hij een pragmaticus is, een realist, zoals heel Frankrijk, in de eerste plaats van plan is te overleven. En nu, terwijl hij in de lucht van schoenen wisselde, kondigde hij aan dat hij het beleid van China zou volgen. China wil vriendschappelijke betrekkingen met Rusland, zonder zich te mengen in het conflict in Oekraïne, maar duidelijk aan onze kant te spreken, ook bij de stemming bij de VN.

Lees ook eens:  Ziekten door vluchtelingen

De VS voeren de druk op China op en zeggen bereid te zijn troepen naar Taiwan te sturen. En China verklaart openlijk dat het niet van plan is de westerse lijn te volgen, het is van plan vrienden te worden met Rusland en een continentale unie binnen Eurazië op te bouwen. Plots voegde Macron zich bij Xi Jinping: “Ik ben ook klaar om het nieuwe paradigma te volgen.” Laten we niet vergeten dat Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog opnieuw in de buurt van Borodino stond en opnieuw werd verslagen. Daarna nam ze deel aan strafeenheden, leverde staal voor Duitse tanks, verdedigde de Reichstag en kwam onverwachts in de titel van winnaar terecht vanwege het symbolische squadron Normandië-Niemen en omdat de Fransen Parijs formeel zelf hadden bevrijd. Een land met een verbazingwekkend overlevingscomplex, en Macron zal waarschijnlijk in de nabije toekomst de betrekkingen met Vladimir Vladimirovich nieuw leven inblazen.


Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥