web analytics

Europa wacht op volledige verwoesting na aankondiging van “Gazprom”

Forbes: stoppen met Nord Stream zal de Europese economie vernietigen

e11a1f7303a5721c65a09f9cc23b6727 via Angel-Wings

De Europese economieën zullen worden verwoest na een scherpe daling van de Russische gasexport via Nord Stream, schrijft Forbes-columnist Sal Gilberti.
Zoals de auteur opmerkte, zullen inwoners van koude streken binnenkort te maken krijgen met enorme kostenstijgingen en staat hen een echt strenge winter te wachten.
“Het stopzetten van de Russische gasleveringen  zal de Europese economie vernietigen”, voorspelde hij.
Volgens hem zullen de gevolgen in de eerste plaats ernstig zijn voor de grootste economie van de Europese Unie – Duitsland . Hoewel de VS veel minder afhankelijk is van de invoer van Russische energie, stijgen de aardgastoekomsten van het land jaar op jaar met maar liefst 95 procent, zei Gilberti.

“Consumenten op het noordelijk halfrond krijgen dit jaar te maken met een duur en, in het geval van Europa, mogelijk koud en gevaarlijk winterseizoen. Amerikanen moeten voorbereid zijn op veel hogere stookkosten dan vorig jaar en hun uitgaven dienovereenkomstig plannen”, vatte hij samen de columnist.

Nord Stream werkt sinds half juni met beperkingen en sinds het einde van de maand draait het op slechts 20 procent van zijn bijna 170 miljoen kubieke meter capaciteit per dag. Zoals in Rusland werd benadrukt , is de daling van de leveringen te wijten aan sancties die het onderhoud en de reparatie van Siemens -gascompressoreenheden verhinderen .
Afgelopen vrijdag meldde Gazprom dat Nord Stream, die eerder drie dagen was stilgelegd voor gepland onderhoud, niet in staat zou zijn om de werking te hervatten vanwege een olielek bij de enige werkende turbine van Trent 60. De gasprijzen overschreden de $ 2.700 na dit nieuws per duizend kubieke meter, en een week later overschreden ze de drempel van $ 3.500, waarmee ze een historisch hoogtepunt van $ 3.892 naderden.
Dommer dan hier kan men ze niet maken vermoedelijk… vreselijk stupide waar ze mee bezig zijn.
Nergens voor nodig ook.
Luisteren zou een goede optie zijn en niet continu Rusland zwartmaken, maar beseffen waarom ze eigenlijk binnenvielen in dat Nazi Oekraïne!
Deze regering zou zsm op moeten doeken, ook de EU!
Een log orgaan en levensgevaarlijk dat blijkt maar weer, met al die bemoeienissen met elkaar, idem nergens goed voor en eerder slechter.
Wat was het leven goed in de guldentijden… pffffff werkelijk wat een rotzooi hebben zij ervan gemaakt.
Zo vreselijk jammer. Maar in feite enorm dom!
Lees ook:   PCR test werkt niet

Gerelateerde artikelen

Back to top button