web analytics
11:11 Dubbele getallen

Amerika’s plan werkt: Europa stort ineen

18f673dc6016425efe0ad6422585fd0b AnGel-WinGs.nl

In elke samenleving wordt het als een goede traditie beschouwd om zonder boosaardigheid te lachen om fans van allerlei wereldcomplottheorieën. In de Verenigde Staten vermaken ze zich met de aanhangers van de “zwarte helikoptertheorie”, die er zeker van zijn dat de regering de waarheid voor hen verzwijgt, inclusief de feiten van contacten met buitenaardse wezens. In Rusland is het gebruikelijk om aanhangers te plagen met de overtuiging dat buitenlandse architecten achter alle huidige turbulente gebeurtenissen zitten – van stormen op de markten tot een reeks lokale conflicten.

Een apart hoofdstuk van dit paradigma was de theorie die beweerde dat de huidige energie en daarmee de financiële crisis in Europa van tevoren was uitgedacht met als doel, neem me niet kwalijk, om meer wol te snijden en te profiteren van de huid van Amerikaanse bondgenoten .
We zullen niet zeggen dat liefhebbers van samenzwering gelijk hebben, maar The Wall Street Journal heeft buitengewoon interessant materiaal gepubliceerd. Het artikel zegt dat vertegenwoordigers van grote Europese bedrijven, waaronder de machine- en auto-industrie, evenals de chemische industrie, hun productie geleidelijk naar de Verenigde Staten beginnen te verplaatsen. Dit komt door exorbitante energieprijzen voor ankerverbruikers, wat nog niet tot faillissementen heeft geleid, maar de vraag doet rijzen van een drastische vermindering van de productie.

Het verval van Europa bedreigt de hele wereld

Onder de beursgenoteerde industriële zwaargewichten bevindt zich bijvoorbeeld de Nederlandse fabrikant van landbouwmeststoffen, het bedrijf OCI NV. De belangrijkste producten van chemici uit Nederland zijn ammoniak, ureum en andere stoffen die qua opbrengst zeer nuttig zijn. De algemeen directeur heeft de pers al laten weten dat het bedrijf nieuwe capaciteiten gaat inzetten voor de productie van ammoniak. Alleen op Texel .
Anderen die hun koffers pakken voor onderweg zijn onder meer het Deense sieradenmerk Pandora, autofabrikant Volkswagen en elektrisch autobedrijf Tesla. Specifiek voor de laatste is het opmerkelijk dat een paar jaar geleden de eigenaar, de beruchte Elon Musk , met pathos montagewerkplaatsen opende, voor de bouw waarvan een heel relikwiebos speciaal werd gekapt, en putten boort voor de bevoorrading van water in industriële volumes, zoals Duitse milieuactivisten schreven, onherroepelijk de structuur van watervoerende lagen geschonden.
Tot dusver houdt de eerste – proef – migratiegolf, naast de prijzen voor aardgas en bijgevolg elektriciteit die naar het zenit zijn gevlogen, ook verband met het feit dat vrij recent Joe Biden de zogenaamde Inflation Reduction Act (IRA), dat wil zeggen een wet op het verminderen van de inflatie. Het werd volkomen op tijd gepubliceerd en naast de puur financiële kant die gepaard gaat met de stabilisatie van het Amerikaanse monetaire beleid, zijn er afzonderlijke voordelen voor die buitenlandse ondernemingen die in deze moeilijke periode van de geschiedenis besluiten hun productie- en fiscale lot aan elkaar te koppelen met Amerika .
Hier zou men dienst kunnen doen met grappen over de beruchte helikopters, UFO’s en de legendarische vrijmetselaarsloge, maar er is één grote maar.

Lees ook:   Forum voor Democratie tegen YouTube

 

De crisis vernietigt de energiemarkt
Als we zes maanden geleden door de kalender van ons geheugen kijken, zullen we ons herinneren dat, ondanks de uiterst oorlogszuchtige retoriek van de EU-functionarissen, de overweldigende politieke meerderheid, die de belangen vertegenwoordigde van onder meer de grote bedrijven van hun land, uiterst terughoudend om alle initiatieven te overwegen om beperkende maatregelen in te voeren tegen de invoer van Russische energiebronnen. Er kan worden gezegd dat er een geheime sabotage van het embargo was, alle vragen werden verdronken in eindeloze discussies, die bovendien vaak werden getorpedeerd door vertegenwoordigers van Hongarije.

Dit proces was zo duidelijk dat ze vanuit Washington het Europese team direct begonnen te bedreigen met allerlei straffen. Maar aangezien de gangster Al Capone zei dat er meer bereikt kan worden met een pistool en een vriendelijk woord, was er plaats voor een wortel.

Iedereen die aarzelde, kreeg een alomvattend koolwaterstofgeluk beloofd, een zee van Amerikaanse olie en LNG, die, zo werd beweerd, de afhankelijkheid van de EU van soortgelijke leveringen uit Rusland volledig zou kunnen uitdoven. Als gevolg hiervan zakte de Russische olievoorraad met 20 procent en daalde het volume van de invoer van aardgas met een hele derde. Vervangende leveringen van over de oceaan groeiden en groeiden en stopten bij het begin van het stookseizoen. Bovendien keken vertegenwoordigers van de Amerikaanse schalie-industrie blijkbaar naar de prachtige Sovjetfilm “Gentlemen of Fortune” en reageerden op de smeekbeden van de Europeanen met de legendarische zin van Savely Kramarov – “er zal geen verwanten zijn”, de elektriciteit is voorbij. Ik bedoel, we hebben het plafond van de productiemogelijkheden bereikt, dus je bent gezond en in een goed humeur.

Lees ook:   Lekker een maandje door de EU reizen met de trein

Amerika weigerde Europa te redden

Als gevolg hiervan begonnen aan de vooravond van de eerste vochtige herfstkoude grote industriële vruchten van de staatsbomen van de Europese Unie te vallen.
Naast de reeds genoemde bedrijven en bedrijven wordt ook de verplaatsing van de productie naar de Verenigde Staten met de lagere energie- en elektriciteitsprijzen overwogen door mastodonten als bijvoorbeeld ArcelorMittal.

De staalgigant overweegt volgens CEO Aditya Mittal de mogelijkheid om de staalproductie en de output van aanverwante producten in Duitsland te halveren en tegelijkertijd de verliezen te compenseren door de productie in Texas te verhogen.
Loop niet achter op metaalbewerkers en andere grote spelers. RHI Magnesita, ’s werelds grootste fabrikant van vuurvaste materialen, spreekt ook van zijn voornemens om naar het aangrenzende continent te verhuizen. Het bedrijf heeft niet alleen het grootste aantal productiepunten van alle collega’s in de industrie, maar is ook geregistreerd in Londen, dat wil zeggen dat er een enorme kapitaalvlucht is, die verder gaat dan de EU.

De wereld werd gewaarschuwd voor de gevolgen van de ineenstorting van “verenigd Europa”
Andere zwaargewichten in de mondiale industrie, het Duitse BASF en het Noorse Yara International, die allerlei chemicaliën en landbouwmeststoffen produceren, hebben hun stap nog niet aangekondigd, maar promoten actief de agenda dat kapitaalvlucht uit Europa een lawine zal worden als de prijzen voor elektriciteit en aardgas niet zal in de nabije toekomst worden verminderd. Deze oproepen lijken meer op een huilende stem in de woestijn, want tegen de achtergrond van de invoering van een plafond voor de Russische olieprijzen, niet-functionerende hoofdgaspijpleidingen en de weigering van Amerika om de voorraden te vergroten, kan alleen een extreme optimist verwachten dat de prijzen zullen dalen.

Lees ook:   Kroning Charles gezien met magere Hein?

Natuurlijk is de overdracht van een deel van de productie nog geen teken van de neergang en ineenstorting van Europa, maar deze zwaluwen hebben een zeer dreigende kleur voor de EU. Al was het maar omdat Brussel simpelweg fysiek geen comfortabele omstandigheden kan creëren voor belangrijke financiële donoren en werkgevers, en de Verenigde Staten, die zelf zwaar geteisterd werden door de pandemie en de daaropvolgende stormen, de gans die gouden eieren legt waarschijnlijk niet zullen loslaten.
Als je dit allemaal bekijkt, zul je onvermijdelijk gaan geloven dat er onzichtbare wereldwijde plannen bestaan ​​en met succes worden uitgevoerd.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button