web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Oekraïne beschuldigt Rusland van ‘beschietingen’ kerncentrale

Er is een vuurgevecht gemeld in de buurt van de kerncentrale van Zaporozhskaya in Energodar
Over De Russen 27512810

Satanisten handgebaar!

Vrijdagochtend brak er brand uit in een trainingsgebouw naast de zes-reactor Zaporozhskaya Nuclear Power Plant (NPP), die de lokale Oekraïense autoriteiten de schuld geven van beschietingen door Russische troepen. Moskou had de internationale nucleaire autoriteiten dinsdag laten weten dat zijn troepen het gebied rond de centrale hadden beveiligd en dat deze normaal functioneerde.

De faciliteit staat “in brand”, beweerde Energodar-burgemeester Dmitry Orlov op zijn Telegram-kanaal en beschuldigde hij “voortdurende vijandelijke beschietingen van gebouwen en eenheden van de grootste kerncentrale in Europa.” Hij gaf geen details over welke gebouwen in brand zouden staan ​​en of er gevaar was voor de reactoren.

De Oekraïense Staatsnooddienst bracht later een update uit waarin stond dat de brand daadwerkelijk was uitgebroken in een “trainingsgebouw” naast de nucleaire site, niet in de reactorgebouwen van de faciliteit. Hoewel brandweerlieden aanvankelijk niet in staat waren te reageren vanwege de gevechten, konden ze de brand uiteindelijk bedwingen.

De nucleaire waakhond van de VN, de International Atomic Energy Agency (IAEA),  zei ondertussen dat er geen  “essentiële apparatuur”  was beschadigd in de fabriek,  eraan toevoegend  dat er  “geen verandering is gemeld in de stralingsniveaus”, daarbij  verwijzend naar Oekraïense functionarissen.

De kerncentrale met zes reactoren is de grootste van Oekraïne. Het gebied eromheen kwam maandag onder controle van Russische troepen, informeerde Moskou de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), eraan toevoegend dat het personeel van de fabriek hun “werk aan het bieden van nucleaire veiligheid en het bewaken van straling in de normale bedrijfsmodus” voortzette. Alle kerncentrales van Oekraïne bleven onder controle van de nationale exploitant, merkte Moskou op.

Lees ook eens:  Russell Brand en de waarheid!

Op beelden van beveiligingscamera ‘s van de fabriek bleek dat er inderdaad een brand was in het pand, nadat er schijnbare fakkels en lichtstralen waren afgevuurd richting een van de gebouwen. Oekraïense media meldden eerder op donderdag dat de onderhandelingen met de lokale autoriteiten waren mislukt en dat er een vuurgevecht was uitgebroken tussen Oekraïense en Russische troepen die de omgeving in handen hadden.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba  tweette  vrijdag dat als de fabriek ontploft, deze  “10 keer groter zal zijn dan Tsjernobyl”,  verwijzend naar de nucleaire ramp van 1986. Russische troepen hebben Tsjernobyl vorige week beveiligd en patrouilleren samen met Oekraïense veiligheid in het gebied, zei Moskou.

Rusland beval vorige week zijn troepen naar Oekraïne en beschreef de invasie als gericht op het “demilitariseren” en “denazificeren” van de regering in Kiev, en het stoppen van wat het de “genocide” noemde in de twee afgescheiden regio’s Donetsk en Lugansk. Oekraïne heeft Moskou beschuldigd van een niet-uitgelokt offensief, en de bondgenoten van de VS en de NAVO volgen dit voorbeeld.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥