...

28 januari 2022

 

‘Bush overwoog atoombom na 9/11’

‘Bush overwoog atoombom na 9/11’

"I know the human being and fish can coexist peacefully." --Saginaw, Mich., Sept. 29, 2000   50 stupid George Bush quotes...no wonder our country sucked for eight years while he was president.
Toenmalig president George W. Bush van de Verenigde Staten overwoog na de aanslagen op het World Trade Center in New York in 2001 om nucleaire wapens in te zetten bij een aanval op Afghanistan.
Dat zegt de voormalig buitenlandadviseur van de Duitse oud-bondskanslier Gerhard Schröder tegen Der Spiegel. Het is voor het eerst dat hij spreekt over de geheime gesprekken met de Amerikaanse regering.
“Volgens de Amerikanen lagen alle opties op tafel,” zei deze Michael Steiner op de vraag of Amerika nadacht over een nucleaire aanval. Tijdens een bezoek aan de veiligheidsadviseur van Bush, Condoleezza Rice, werd Steiner duidelijk dat de nucleaire optie geen grootspraak was. “De documenten lagen al klaar. Ze hadden alle scenario’s bekeken.”
Steiner zegt in het inteview ook dat hij fel tegen de onvoorwaardelijke steun was, die Schröder na de aanslagen aan de Amerikanen beloofde. “Een land mag nooit zulke blanco cheques uitschrijven.” Volgens hem was Schröder wel bang voor een onbesuisde actie van de Amerikanen.
De aanslagen op 11 september 2001 betekenden het begin van de Amerikaanse “war on terror.”

https://www.telegraaf.nl/

Lees ook:   Jort Kelder laten we hopen dat hij moddervet wordt

Gerelateerde berichten