web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

FBI valt Covid-testbedrijf binnen in fraudeonderzoek

Het Center for Covid Control wordt beschuldigd van het verstrekken van ‘bedrieglijke’ testresultaten

Het Federal Bureau of Investigation heeft een onderzoek uitgevoerd naar een Covid-19-testbedrijf dat ervan wordt beschuldigd “onnauwkeurige en bedrieglijke” resultaten te hebben verstrekt en de eigenaren ervan te verrijken.

Het hoofdkantoor in Illinois van het Center for Covid Control – dat meer dan $ 124 miljoen heeft ontvangen van de Amerikaanse regering voor zijn Doctors Clinical Lab – werd zaterdag doorzocht door federale agenten, slechts enkele dagen nadat het kantoor van de procureur-generaal van Minnesota een rechtszaak had aangespannen waarin het bedrijf werd beschuldigd van het verstrekken van valse testresultaten.

FBI Chicago-woordvoerder Siobhan Johnson vertelde USA Today dat het Bureau “door de rechtbank geautoriseerde wetshandhavingsactiviteiten uitvoerde” op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rolling Meadows, terwijl een woordvoerder van het Illinois Attorney General’s Office tegen de krant zei dat het “absoluut toegewijd was aan het beschermen van bewoners van degenen die proberen te profiteren van de dodelijke COVID-19-pandemie.”

Zowel de FBI als het bureau van de procureur-generaal van Illinois weigerden uit te wijden over welk “onwettig gedrag” het bedrijf is beschuldigd van betrokkenheid, maar de Minnesotan-rechtszaak beweerde dat het “op frauduleuze wijze negatieve testresultaten had gerapporteerd aan consumenten die nooit COVID-19-tests hadden voltooid. ”

Sommige klanten klaagden dat het Center for Covid Control hen nooit hun resultaten had gestuurd, terwijl anderen beweerden dat ze een negatief testresultaat hadden ontvangen voordat ze zelfs maar waren getest.

In een verklaring op haar website maakte het Centrum voor Covid Control donderdag bekend dat al haar locaties tot nader order gesloten zouden zijn.

Lees ook:   Prins Harry heeft 25 man vermoord

“CCC gebruikt deze operationele pauze om extra personeel te trainen op het gebied van het verzamelen en behandelen van monsters, klantenservice en best practices voor communicatie, evenals naleving van wettelijke richtlijnen”, staat in de verklaring. “CCC zal waar nodig een update geven over heropeningsplannen.”

De eigenaren van het bedrijf, de 35-jarige Akbar Ali Syed en de 29-jarige Aleya Siyaj, kwamen onlangs in nog meer heet water terecht nadat Syed video’s van luxe auto’s en een herenhuis van $ 1,36 miljoen op zijn inmiddels verwijderde TikTok-account had geplaatst. .

Syed en Siyaj kochten het landhuis – dat is voorzien van een waterfontein, witte pilaren, een privéweg met poort en kristallen kroonluchters – in november en de Daily Mail  suggereerde  dat het paar miljoenen dollars zou uitgeven aan alleen luxe voertuigen.

Syed zou verschillende belastende  verklaringen hebben  afgelegd op zijn verwijderde TikTok-account. Nadat een gebruiker Syed had gevraagd of hij had betaald voor een Lamborghini die in een video was gespot met  “oliegeld”,  antwoordde Syed:  “Zelfs niet zeker wat betekent … maar geen covid-geld.”

In een reactie onder een video van hem die op een andere Lamborghini biedt, zou Syed naar verluidt hebben geschreven:  “Mijn bijlgooiende lounges werden door de overheid gedwongen te sluiten vanwege covid … dus opende ik een covid-testsite dan [sic] kocht het laboratorium en nu heb ik 65 locaties.”

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien